O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Καλό Ταξίδι Κύριε Δημήτρη...

Δελτίο τύπου για την απόρριψη μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τρεις νέες ιχθυοκαλλιέργειες στα Μέγαρα




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ. ΔΤ: 0083/02-04-2012

Θέμα: Η άμεση αντίδραση του Δήμου Μεγαρέων είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κακιά Σκάλα

Μετά την άμεση και σθεναρή αντίδραση της Διοίκησης του Δήμου για τις τρεις ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες που θέλουν να εγκαταστήσουν στην Κακιά Σκάλα, η Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής απέρριψε τις Προμελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων οι οποίες αφορούν στην ίδρυση πλωτών μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών των Ι. Ηλιάδη, Δ. Εμμανουήλ και Καστελλόριζο Εμπορική Α.Ε.
Το θέμα απασχόλησε τη Διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση και αντέδρασε στην ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, και το αποτέλεσμα ήταν θετικό για το Δήμο μας.

Για τη μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών των Α. Σταύρου- Δ. Κουταβάκη στη θέση «Κάτω Αλώνι» της Κακιάς Σκάλας που κακώς έχει αδειοδοτηθεί, ο Δήμος Μεγαρέων έχει ασκήσει αίτηση ακυρώσεως της Απόφασης Περιβαλλοντικών Όρων και της Απόφασης Αδειοδότησης, καθώς και αίτηση αναστολής έναρξης εργασιών της μονάδας.
Το θέμα έχει πάρει τη δικαστική οδό και οι εργασίες έχουν σταματήσει.
Η Διοίκηση του Δήμου πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και οι αποφάσεις αδειοδότησης θα ακυρωθούν αφού οι υπηρεσίες οι οποίες εξέδωσαν τις αποφάσεις δεν έλαβαν υπόψη τους τις αρνητικές αποφάσεις των τοπικών συλλογικών οργάνων (Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής) αλλά και τις αντιδράσεις της Τοπικής κοινωνίας.

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: «Ο Δ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ «ΝΑΙ» ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ»

Ο ιδιοκτήτης του ιχθυοτροφείου στην Κακιά Σκάλα στον Γ. Μαρινάκη: «Πληρώνω για το μισθωτήριο 3.800 ευρώ το χρόνο από το 2008»

Έκθετος δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Μαρινάκης, στον επιχειρηματία που διαχειρίζεται το ιχθυοτροφείο στην Κακιά Σκάλα, ο οποίος δήλωσε σε συνάντηση που είχε στο γραφείο Δημάρχου την Παρασκευή 6 Απριλίου, ότι είχε ενημερώσει τον πρώην Δήμαρχο Δ. Στρατιώτη και δεν είχε εκφράσει αντίθεση προφορικά. Επιπλέον, είχε υπογραφεί μισθωτήριο με την περιφέρεια και ο επιχειρηματίας κατέβαλε το ποσό των 3.800 ευρώ προς τον δήμο για τη λειτουργία του ιχθυοτροφείου.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε «Θέλω να συνυπάρξουμε με τον δήμο και την τοπική κοινωνία», κι ακόμη πρότεινε στον Δήμαρχο μια συμβιβαστική λύση για τη λειτουργία μίας έστω μονάδας. Ο Γ. Μαρινάκης εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.



Πηγή: www.enimerosi-news.gr

Ψήφισμα κατά των ιχθυοκαλλιεργειών από την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας

Ερώτημα Θ.Μπούρα για την αναστολή χωροθέτησης ιχθυοκαλλιεργειών στη Μεγαρίδα

Χωρίς λόγια!!!