O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μ.ΠΕΜΠΤΗ


Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων: "Ίδρυση Ταμείου Στήριξης Απόρων"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ.ΔΤ: 0085/10-4-2012


Θέμα: Εγκρίθηκε η ίδρυση Ταμείου Στήριξης Απόρων

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου Μεγαρέων Ι. Μαρινάκη, η ίδρυση Ταμείου Στήριξης Απόρων, Κοινωνικά Αδυνάτων και Αναξιοπαθούντων.

Η διοίκηση του Δήμου, στο πλαίσιο υλοποίησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων πρότεινε, και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκριναν, τη θεσμοθέτηση του Ταμείου Στήριξης Απόρων. Βασικός στόχος του Ταμείου η ενίσχυση των άπορων οικογενειών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης στην εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο: "Σκοπός της ίδρυσης του Ταμείου Στήριξης είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία ότι εμείς οι αιρετοί στεκόμαστε απέναντι στο πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε".

Ο κ Μαρινάκης επισήμανε ότι: "Δεν ισχυριζόμαστε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα όλων των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Πιστεύουμε όμως, ότι δίνουμε μία ανάσα και μία ανακούφιση σε άτομα που έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης".

Η συμβολή του Ταμείου Στήριξης του Δήμου μαζί με το Συσσίτιο της Εκκλησίας θα είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της επιβίωσης των απόρων, κοινωνικά αδυνάτων και αναξιοπαθούντων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων.

Οι πόροι του ταμείου θα προέρχονται από την παρακράτηση ενός ποσού από τις αποζημιώσεις και των μισθών όλων των αιρετών του Δήμου Μεγαρέων, του Δημάρχου και όλων των μελών της Διοίκησης οι οποίοι κατέχουν έμμισθες θέσεις.

Επίσης επιβάλλεται η συμμετοχή στο ταμείο και των έμμισθων μετακλητών υπαλλήλων του Δήμου (ειδικών συνεργατών, γενικού Γραμματέα, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης).


Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η πρόταση που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων, να διερευνηθεί η δυνατότητα δέσμευσης από όλους τους διαγωνισμούς του Δήμου, του ΝΠΔΔ και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, ποσοστό 0,2% από το ποσό που θα κατακυρώνεται μετά τη διαδικασία κάθε διαγωνισμού, για την ενίσχυση του Ταμείου.

Ταυτόχρονα στο ταμείο θα μπορούν να συνεισφέρουν και φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και φυσικά η πολιτεία με κρατικούς πόρους και ειδικά υποστηρικτικά προγράμματα.

Η ίδρυση του Ταμείου Στήριξης Απόρων, έρχεται σε μία στιγμή που η κοινωνία πλήττεται από βάναυση πτώση του βιοτικού επιπέδου, ενισχύει τμήμα της κοινωνίας που έχει ανάγκη και τα μηνύματα που στέλνει αποκτούν έντονο συμβολισμό:

- Ενισχύουν την κοινωνική συνοχή σε μία περίοδο που η αλληλεγγύη κρίνεται απολύτως απαραίτητη.
- Ενισχύουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την τοπική κοινωνία και επιβεβαιώνουν ότι όταν οι εκπρόσωποι των θεσμών λειτουργούν με ρεαλισμό, όταν υλοποιούν τις δεσμεύσεις και τους στόχους που έχουν θέσει, είναι εφικτή η διαμόρφωση συνθηκών για την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων.

Η διαχείριση του ταμείου θα γίνεται από επιτροπή με πρόεδρο τον Νίκο Στρατουδάκη και τη συμμετοχή του (εκάστοτε) Δημάρχου, ενός μέλους της αντιπολίτευσης και ενός πολίτη.

Η επιτροπή θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προσέρχονται οι δικαιούχοι του βοηθήματος, όπως επίσης και τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μπορούν να συμβάλλουν οι ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν τους συμπολίτες μας, μέσω του Ταμείου.

Άθλια και επικίνδυνη η παιδική χαρά στο Παλαιόκαστρο!


Απολογισμός σεμιναρίου οδικής ασφάλειας 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε στις 5-7 Απριλίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων, από το τμήμα Τροχαίας Μεγάρων και την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας ΄΄Πάνος Μυλωνάς΄΄. Τα μέλη του Ι.Ο.ΑΣ. δίδαξαν σε περισσότερα από χίλια άτομα, κυρίως νεαρά παιδιά, την έννοια της οδικής ασφάλειας, την οδηγική συμπεριφορά, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της χρήσης της Ζώνης Ασφαλείας. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν πρωτοπόρος για τα Ελληνικά δεδομένα και περιλάμβανε προσομοιωτή σύγκρουσης, προσομοιωτή οδήγησης, προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου και ειδικά γυαλιά προσομοίωσης επίδρασης από το αλκοόλ.

Στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7-4-12’, τίμησαν με την παρουσία τους το σεμινάριο οι: Δήμαρχος Μεγαρέων Κος Μαρινάκης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Κος Ζάλης Αθανάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κύριοι Σταμούλης Γρηγόριος, Δέσκος Αναστάσιος, Δρένης Αθανάσιος, Πιλίλης Σωτήριος, ο Διοικητής της Tροχαίας Μεγάρων Αστυνόμος Κος Γκίκας Κων/νος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων Υποπυραγός Κος Πετρίδης Πασχάλης μαζί με στελέχη της υπηρεσίας του, ο Διοικητής των νεοσυλλέκτων του ΚΕΕΔ Αντισυνταγματάρχης Κος Ζουμπούλης Δημ., ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων Κος Τουμπανιάρης Χρήστος, ο πρόεδρος του Eεξωραϊστικού συλλόγου Πευκενέα Μεγάρων Κος Παφτούνος Ιωάννης και άλλοι.

Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του σεμιναρίου, χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το μεγάλο αλλά και πρωτοπόρο αυτό για την πόλη μας γεγονός, οι οποίοι είναι: Ο πρόεδρος Κος Αθανάσιος Δρένης και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ ως μέγας χορηγός, ο Κος Ανδριανός Μιχάλαρος και το Ι.ΚΤΕΟ Δυτικής Αττικής, οι σχολές οδηγών Μεγάρων και Νέας Περάμου των Κυρίων: Ιωάννη Μπέη, Γεωργίου Γκίνη, Νικολάου Μπαρούμα, Θεόδωρου Μιχάλαρου, Καλλιόπης Τσομπανίκου και Άκη Βλαχόπουλου, όπως επίσης και στον αντιδήμαρχο Κο Ρήγα Αντώνιο για την παραχώρηση επί τριημέρου της αίθουσας του κλειστού γυμναστηρίου του γυμνασίου όπου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, τους σχολικούς φύλακες οι οποίοι εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην 24ωρη φύλαξη του εξοπλισμού, τους Εθελοντές του Κούρου που προσέφεραν καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου και φυσικά τον εμπνευστή της όλης διοργάνωσης Υπαρχιφύλακα Κο Γιαννόπουλο Σωτήριο.

Η επόμενη δράση κυκλοφοριακής αγωγής θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα και εν’ όψη του 6ου Ποδηλατικού Γύρου Μεγάρων, θα αφορά στην εκμάθηση ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, για παιδιά μικρής ηλικίας.

Με τιμή για το Δ.Σ,


Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κατερινίτσας

Δελτία τύπου Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) υλοποιεί την πράξη «Υπηρεσία Υποστήριξης για τις ΜΜ εμπορικές επιχειρήσεις». Η πράξη είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (κωδ. ΟΠΣ: 296255) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).
Το πρόγραμμα στόχο έχει την υποστήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες και τις συνθήκες του δυσχερούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος που δημιουργείται από την τρέχουσα οικονομική κρίση και στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 1 «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τις ΜΜ εμπορικές επιχειρήσεις» της παραπάνω πράξης, η ΕΣΕΕ θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε κρίσιμους για τη λειτουργία τους τομείς, όπως χρηματοοικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, τεχνολογικά, προώθησης προϊόντων κ.λπ, στις εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.
Για να συμμετάσχει μια μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Εμπορικών Μ.Μ.Ε. θα πρέπει να αποστείλει στην Ε.Σ.Ε.Ε. συμπληρωμένο το Έντυπο Αίτησης Συμμετοχής, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Όλες οι λεπτομέρειες και οι οδηγίες για τον τρόπο υποβολής μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ http://www.esee.gr/page.asp?ID=3901.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Μ. στο τηλέφωνο : 22960 24480.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ – ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από τις συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειές μας, ένα πάγιο αίτημα των μελών μας τα τελευταία χρόνια οδεύει προς υλοποίηση. Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται διάταξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια.
Με το ίδιο νομοσχέδιο τίθεται σε εφαρμογή ένα άλλο πάγιο αίτημά μας, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών. Το σημαντικότερο σε αυτήν την νομοθετική εξέλιξη δεν είναι τόσο το ύψος της μείωσης, που είναι μικρό, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι εισάγεται επιτέλους ο θεσμός της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες. Είναι αυτονόητο ότι οι προσπάθειές μας από εδώ και πέρα θα ενταθούν στην κατεύθυνση της περαιτέρω και περισσότερο δραστικής μείωσης.
Για κάθε νεώτερη εξέλιξη σε σχέση με το ανωτέρω σχέδιο νόμου, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Χωρίς λόγια...