O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Πλούσιες Χώρες - Φτωχοί Λαοί (με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της "Μητέρας Γης")


Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα.
Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου και πόσο πλούσιες οι "ανεπτυγμένες";
Το βίντεο προβλήθηκε στην ΚΡΗΤΗ ΤΒ, στο πλαίσιο της εκπομπής "Δεύτερη Ματιά".

Πηγή: ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - Ελληνικό Δίκτυο (www.naturefriends-gr.blogspot.com)

Δελτίο Τύπου Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων "Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ"


Φιλανθρωπική Εβδομάδα - Απρίλιος 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ όπως συνηθίζει τα τελευταία 8 χρόνια έτσι και φέτος, με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα, συνέλλεξε και διένειμε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και χάρη στην ευαισθητοποίηση μερίδας συμπολιτών μας, συγκεντρώθηκαν από τις 2 έως τις 8 Απριλίου πάνω από 600 κιλά τροφίμων και έτσι καταφέραμε να δώσουμε χαρά και ανακούφιση σε 19 οικογένειες στα Μέγαρα και 8 στη Νέα Πέραμο, μαζί με τις ευχές μας για καλή Ανάσταση.
Η επιλογή των οικογενειών μέσα από την μακροσκελή λίστα μας έγινε με βασικό γνώμονα την ύπαρξη παιδιών και κυρίως βρεφών, την απουσία του ενός από τους 2 γονείς και την ύπαρξη ασθενών.
Για ακόμα μια φορά φέτος, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης των τροφίμων, παρατηρήσαμε με συγκίνηση ανθρώπους που ήρθαν στα γραφεία μας να αφήσουν ακόμα και ένα κουτί γάλα, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας για να ζητήσουν βοήθεια.
Τα είδη που κυρίως μοιράστηκαν ήταν ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, ζάχαρη, καφές, λάδι, αυγά (και βαμμένα), φρυγανιές, τοματοπολτός, σοκολάτες, είδη καθαρισμού και άλλα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που προσέφεραν από το υστέρημά τους, ιδιαιτέρως το κατάστημα Lidl, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δέσκο Αναστάσιο και τον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Καλλέργη για την ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά τους, όπως επίσης και τους εθελοντές μας για την ενεργή συμμετοχή τους.
Επίσης, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού μας έργου και της συνεργασίας μας με άλλους φορείς, τον Μάρτιο που μας πέρασε παραδώσαμε μεγάλο αριθμό χειμερινών ρούχων (περίπου 1000 τεμάχια) στο Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος. Τα ρούχα αυτά είχαν απομείνει από την περασμένη φιλανθρωπική δράση των Χριστουγέννων, ενώ εντός των ημερών θα παραδώσουμε μεγάλο αριθμό καλοκαιρινών ρούχων στο προαναφερθέν κατάστημα.
Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε συνεργασία με όλους τους φορείς που πράττουν ανθρωποκεντρικό έργο και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε η αλληλεγγύη να καθιερωθεί ως τοπικός θεσμός.

Για το Δ.Σ.,
Ο Πρόεδρος
Δημ. Κατερινίτσας

Δ/ΣΗ:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ–ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ)
Τηλ.: 22960–24444, fax: 22960–21045, e-mail: aokoyros@in.gr, dimmeg1@hol.gr

Θέατρο Περιγιαλίου: Παραστάσεις για παιδιά



ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Παραστάσεις για παιδιά

Κυριακές (πρωί) 22 & 29 Απριλίου ώρα 11.30 π.μ

Σάββατο 28 Απριλίου (απόγευμα) 7.00 μ.μ

τηλ. 27410-86330, 87930, 87578


theatroperigialiou.wordpress.com

Τραγούδησαν τα «Ρουσάλια» στον Δήμαρχο Μεγαρέων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ. ΔΤ: 0088 / 17-4-2012

Θέμα: Τραγούδησαν τα «Ρουσάλια» στον Δήμαρχο Μεγαρέων

Ομάδες νέων βγήκαν την Δευτέρα του Πάσχα στους δρόμους της πόλης των Μεγάρων και με συνοδεία νταουλιού και πίπιζας τραγούδησαν τα «Ρουσάλια».
Το έθιμο έρχεται από πολύ παλιά ενώ η νεοελληνική εκδοχή του έχει συνδεθεί με την οργάνωση της επανάστασης του 1821 και την συλλογή χρημάτων για την χρηματοδότησή της.

Οι νέοι των Μεγάρων επισκέφθηκαν και τον Δήμαρχο στην πόρτα του σπιτιού του, ο οποίος τους υποδέχθηκε, με την σύζυγο και την οιγογένειά του, και πρόσφερε κεράσματα.

Μετά το τέλος των επισκέψεων ο κ. Ιωάννης Μαρινάκης εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τους επαίνους του προς τους νέους, είτε μέλη οργανωμένων πολιτιστικών συλλόγων είτε ανεξάρτητους, οι οποίοι με διάθεση και χαμόγελο τηρούν το έθιμο και την παράδοση.

Χωρίς λόγια!!