O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0099 / 8-5-2012


Θέμα: Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών

Ο Δήμος Μεγαρέων ανταποκρινόμενος στην υπ’ αρ. 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ.Β/22-12-1987) που αφορά στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι και την 31ης Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών στα ανωτέρω, ο Δήμος δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμοού των οικοπέδων με επιβάρυνση των ιδιοκτητών, ενώ οι παραβάτες θα υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ο "ΚΟΥΡΟΣ" καθαρίζει την παραλία Μεγάρων


Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων "ΚΟΥΡΟΣ" ξεκίνησαν τριήμερο αποψίλωσης – καθαριότητας στην παραλία Μεγάρων, μια πρωτοβουλία η οποία έχει σκοπό την ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Για μια ακόμα φορά μέλη του Συλλόγου δίνουν το παράδειγμα της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς, δείχνοντας τώρα την αγάπη τους στο περιβάλλον, και συνάμα τον δρόμο προς τον εθελοντισμό.

Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει, και σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην ως μέχρι πρόσφατα εγκαταλειμμένη και περιφρονημένη παραλία των Μεγάρων.

Η συγκεκριμένη δράση, είναι ευχής έργο, να αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση και περισσότεροι πολίτες να ενταχθούν στις τάξεις της Ε.Ο.Μ. "ΚΟΥΡΟΣ".



Πηγή: www.megara.org

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κατάστημα Αλληλεγγύης

"Μεγαρικός Τύπος" 3/5/2012, σελ.27

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας "αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών Ελλάδας"


Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν το Σαββάτο 12/5/2012 την 38η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής.

Συμμετέχουμε στην Ημέρα Παγκόσμιας Κινητοποίησης, την παγκόσμια διαμαρτυρία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις και τους τραπεζίτες που λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο στις πλατειές κάθε χώρας.

#12M15M - Let’s take the streets on May 12th. We are the 99%
www.facebook.com/events/345725532133198/

Παγκόσμια κινητοποίηση στις 12 Μαΐου
www.facebook.com/events/387018831336911/

Αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη, την αναδιανομή του πλούτου και τη δημόσια ηθική. Καταδικάζουμε τη φτώχεια, την ανισότητα, την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη διαφθορά ως όργανα υποδούλωσης της κοινωνίας από τους ισχυρούς.
Θέλουμε επιτέλους να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας!

Θα γίνει προσπάθεια σύνδεσης με άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Θα συγκεντρωθούμε στις 18:00 στο πάρκινγκ του Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) και θα αναχωρήσουμε στις 18:30.

Είναι απαραίτητο όλοι μας να έχουμε μαζί μας άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και κράνη (στο κεφάλι, όχι στον αγκώνα). Ότι δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε σε έναν τυπικό έλεγχο.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: http://g.co/maps/g2hwv

ΧΑΡΤΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: http://g.co/maps/x7cuf

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!