O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δεντροφύτευση από το 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων και τον "Κούρο"

Δεντροφύτευση πραγματοποίησαν την Τρίτη 15-05-2012 μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος» στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής και Σταδιοδρομίας «Εθελοντισμός – Ενεργός Πολίτης».

Στο πνεύμα της εποχής για την σωτηρία του περιβάλλοντος η διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του να διδαχθούν θεωρητικά αλλά και να εφαρμόσουν πρακτικά μια από τις βασικές συνιστώσες της αειφόρου ανάπτυξης, την δεντροφύτευση.

Υπεύθυνη καθηγήτρια του μαθήματος είναι η κ. Κατερίνα Παπαλευθέρη ενώ χορηγός των απαραίτητων υλικών ήταν ο Δήμος Μεγαρέων.
Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων είναι η κ. Μαρία Τζέη.

Αναμνηστική φωτογραφία στον χώρο της δεντροφύτευσης (μεταξύ των 2 κτιρίων). Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες βρίσκονται μέλη της εθελοντικής ομάδας "Κούρος". Στο μέσον η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Κατερίνα Παπαλευθέρη και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Θανάσης Ζάλης.

Πηγή: www.megara.org

Δελτίο τύπου: Η παραλία Μεγάρων έτοιμη στη διάθεση των λουομένων




ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0104 / 15-05-2012


Θέμα: Η παραλία Μεγάρων έτοιμη στη διάθεση των λουομένων

Ολοκληρώνεται μετά από συντονισμένη παρέμβαση των Δημοτικών υπηρεσιών στην παραλία παραλία Μεγάρων (Βαρέα) η αποκατάσταση του περιβάλλοντος και η ανάπλασή της με οργανωμένους χώρους κολύμβησης με ελεύθερη πρόσβαση.
Με την έναρξη της θερινής περιόδου η συγκεκριμένη παραλία της πόλης μας θα είναι έτοιμη για χρήση.

Η αποκατάσταση της εγκατελειμμένης αυτής περιοχής και η απόδοσή της στους δημότες αποτέλεσε προσωπική επιδίωξη και μέριμνα του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαρινάκη και εντάχθηκε στα έργα σημαντικής προτεραιότητας.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου εργάσθηκαν συντονισμένα ώστε να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα. Αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία αφενός τα διοικητικά και αφετέρου τα περιβαλλοντικά ζητήματα ώστε από το καλοκαίρι του 2012 η παραλία να είναι διαθέσιμη, προσφέροντας στους λουόμενους τις κατάλληλες διευκολύνσεις με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στο διάστημα των τελευταίων τριών εβδομάδων προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Ζάλη εργάσθηκαν και εργάζονται άκοπα για την αποκατάσταση της καθαριότητας και των λοιπών προβλημάτων.

Δελτίο τύπου: Ιδρύεται πολυδύναμο ιατρείο στη Νέα Πέραμο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0103 / 15-05-2012

Θέμα: Ιδρύεται πολυδύναμο ιατρείο στη Νέα Πέραμο

Η ένταξη του Πολυδύναμου Ιατρείου της Νέας Περάμου στο ΕΣΠΑ είναι πραγματικότητα!


Άλλη μια προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Μεγαρέων κου Ιωάννη Μαρινάκη παίρνει σάρκα και οστά.
Η κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου της Νέας Περάμου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Υ3α/Γ.Π. 29077/02.05.2012 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Ανδρέα Λοβέρδου, εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο «ΠΕΠ Αττικής 2007-2013».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.950.000 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Από αυτά τα 1.300.000 Ευρώ αφορούν στην κτηριακή υποδομή και τις Η/Μ εγκαταστάσεις και οι 650.000 Ευρώ στον βιοϊατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Όπως ακριβώς αναφέρεται στην ανωτέρω απόφαση, φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται ο Δήμος Μεγαρέων.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχτηκε την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Εκφράζω τη βαθειά μου χαρά και ικανοποίηση για την απόφαση ένταξης στο ΄΄ΠΕΠ Αττικής 2007-2013΄΄ του Πολυδύναμου ιατρείου Νέας Περάμου.
Μια ακόμα προεκλογική μας δέσμευση, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη της θητείας μας γίνεται πραγματικότητα.

Μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης το οποίο αρχίζει να υλοποιείται σε ένα μήνα, πετύχαμε για τη Νέα Πέραμο τη χρηματοδότηση ενός ακόμα έργου πνοής, έργου υποδομής, με ιδιαίτερα σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις.
Η κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου της Νέας Περάμου αποδίδεται στην κοινωνία της Νέας Περάμου και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη από την άμεση παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και από την παροχή υπηρεσιών πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά ιδιαίτερα τις δύσκολες νυχτερινές ώρες.
Η έγκριση χρηματοδότησης του πολύ μεγάλου αυτού έργου επιτεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ και αποτελεί το αποτέλεσμα της μεγάλης εργατικότητας, της ικανότητας και της παραγωγικότητας της διοίκησης μας.
Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις χτίζουμε το μέλλον του τόπου μας με έργα πνοής, χτίζουμε τη σχέση μας με τον πολίτη, στηρίζοντας την σε ισχυρά και στέρεα θεμέλια εμπιστοσύνης, κάνοντας πράξη μία προς μία τις προεκλογικές μας εξαγγελίες».

Δελτίο τύπου: Εκπαιδευτική ημερίδα ορθής χρήσης αγροτικών μηχανημάτων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0102 / 14-05-2012


Θέμα: Ημερίδα ορθής χρήσης αγροτικών μηχανημάτων κλπ

Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους τοπικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:
«Αγροτικά Μηχανήματα Λειτουργία – Χρήση – Συντήρηση – Ασφάλεια και Υγεία».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαϊου 2012 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, από ώρα 19:00 έως 21:00.

Η ημερίδα στοχεύει:
1. Στην επισήμανση και ανάλυση των ατυχημάτων που συμβαίνουν σε κάθε στάδιο χρήσης των Αγροτικών Μηχανημάτων επικεντρώνοντας τόσο στην Ασφάλεια και την Υγεία των Χειριστών-Οδηγών Αγροτικών Μηχανημάτων όσο και σε τρίτους που βρίσκονται σε χώρους στάθμευσης ή εργασίας αυτών, καθώς και στους τρόπους πρόληψης αυτών.
2. Στην αναβάθμιση της γνώσης και των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκεται με τα Αγροτικά Μηχανήματα.
3. Στην ενημέρωση για τις καινοτομίες, την τυποποίηση και τις υποχρεωτικές εναρμονίσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των Αγροτικών Μηχανημάτων.
4. Στην ενημέρωση των Υποψηφίων Χειριστών Οδηγών για τα είδη των χορηγούμενων αδειών, την διαδικασία απόκτησης και θεώρησης αυτών.

Εισηγητές θα είναι υπάλληλοι του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.

Τα "Ξεφτέρια" επισκέπτονται την ΑΝΙΜΑ