O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δωρεάν είσοδος στα Μουσεία από χθές, σήμερα, αλλά και αύριο!


Η 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Φέτος το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσφορά και τον ρόλο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (www.gnhm.gr) στην σύγχρονη κοινωνία, επέλεξε το ΜΓΦΙ ως τιμώμενο Μουσείο για το 2012.

Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα Μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα που έχει επιλεχτεί για το 2012 είναι: Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις. Σήμερα ο κόσμος αλλάζει γρηγορότερα από ποτέ. Οι νέες τεχνολογίες μας οδηγούν σε νέες ιδέες και σε καταιγισμό πληροφοριών. Παράλληλα το φυσικό περιβάλλον αλλάζει διαρκώς και γίνεται ολοένα και πιο ασταθές.

Το μήνυμα καλεί τα Μουσεία να ηγηθούν σε μια πορεία διαφωτισμού, προς μία αναζήτηση των ηθικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αξιών που θα προσφέρουν μια νέα παιδεία με σεβασμό στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στη μακρόχρονη πορεία του, υπηρετεί την παιδεία αυτή, προβάλλοντας την ανάγκη της αειφόρου ανάπτυξης του πλανήτη και τους κινδύνους από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το ΜΓΦΙ - Κέντρο ΓΑΙΑ θα είναι με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου τις εκθέσεις:
- φωτογραφίας "Ταξιδεύοντας στη Γη" με την συμμετοχή 21 διακεκριμένων φωτογράφων
- γλυπτικής "Ηλιοστάσια" του Νίκου Ζήβα στον κήπο του Φυσικής Ιστορίας
- ζωγραφικής από τον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό "Το δέντρο που αγαπώ"
- αφίσας από τον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό "Μία ζωή ποδήλατο"
- κατασκευών από τον σχολικό διαγωνισμό "Αιολική Ενέργεια. Ο άνεμος στη ζωή μας"

Την Κυριακή 20 Μαΐου το Μουσείο θα έχει σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά.
- Μουσικά σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης θα παίζουν μουσική (ευρωπαϊκή και παραδοσιακή) στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό της ημέρας. Από τις 10.30 και κάθε ώρα για 15’.
- Θεατρική παράσταση για την επιστήμη της οικολογίας με την ομάδα SciCo με θέμα: Ζητούνται χαμένοι οικολόγοι. Η ομάδα SciCo αναζητά μικρούς, χαμένους οικολόγους και ανεβάζει μια παράσταση επιστημονικού θεάτρου. Από τον κύκλο του άνθρακα και του νερού μέχρι την ανακύκλωση και την κλιματική αλλαγή, οι SciCos παρουσιάζουν την επιστήμη της οικολογίας σε μια ξεκαρδιστική, εκπαιδευτική παράσταση. Ώρα : 13.00 – 14.00. Ηλικίες : από 8 ετών.
- Επισκέψεις στα επιστημονικά εργαστήρια. Τα επιστημονικά εργαστήρια του Μουσείου θα είναι ανοικτά για να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες – μικροί και μεγάλοι – τους επιστήμονες, την δουλειά τους και τις συλλογές. Ηλικίες : από 8 ετών.
Εργαστήριο υδροβιολογίας 11.00 – 12.00.
Εργαστήριο βοτανικής 12.00 – 13.00.
Εργαστήριο ζωολογίας 13.00 – 14.00.
- Επιδαπέδιο διαδραστικό παιχνίδι με την Fair Trade - Ταξιδεκπαιδεύοντας έναν δίκαιο και αλληλέγγυο κόσμο. Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν και προβληματίζονται πάνω στα ζητήματα της υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς με βιωματικό τρόπο. Μια συνηθισμένη πράξη όπως οι καθημερινές μας αγορές, γίνεται αμέσως πιο σημαντική όταν μάθουμε πως παγκόσμια προβλήματα όπως εκμετάλλευση, παιδική εργασία, φτώχεια και κοινωνική αδικία, κρύβονται σε πολλά από τα προϊόντα που κουβαλάμε στα σπίτια μας. Ώρες : 10.00 – 14.00. Ηλικίες : από 5 ετών.
- Παιδικά εργαστήρια (Ώρες : 11.00 – 12.30 και 13.00 – 14.30). Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια θα γίνονται την ίδια ημέρα (Κυριακή 20/5) στην είσοδο του Κέντρου ΓΑΙΑ.
Για παιδιά 4 – 6 ετών με τους γονείς τους: Ποιό ζουζούνι να διαλέξω την αρχή για να γυρέψω!
Για παιδιά α, β, γ, δημοτικού: Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα (στις 11.00), Ο Ηρακλής και το λιοντάρι της Νεμέας (στις 13.00).
Για παιδιά δ΄, ε΄, στ΄ δημοτικού και γυμνασίου: Αιολική ενέργεια, Ο άνεμος στην ζωή μας.
Για παιδιά δημοτικού: Τι γίνεται στην πόλη των σκουπιδιών;

Ωρες λειτουργίας του τριήμερου για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων:
Παρασκευή 9.00 – 14.30, Σάββατο και Κυριακή : 10.00 – 16.00.
Πληροφορίες: 210–8015870


Πηγή: www.agrotypos.gr

Παραστάσεις κουκλοθεάτρου στο Θέατρο Περιγιαλίου


ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
“Οι Αστροναύτες στον Άρη”.
Κουκλοθεάτρο και θεατρικό παιχνίδι

ΜΑΪΟΣ 2012
ΣΑΒΒΑΤΑ:19 & 26
ΚΥΡΙΑΚΕΣ:20 & 27
ώρα:18.30 μμ


Η ομάδα κουκλοθεάτρου “Τελεία.” της Χριστίνας Σακελλαράκη παρουσιάζει παράσταση Κουκλοθεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού, η οποία ανέβηκε με εξαιρετική απήχηση στο παιδικό κοινό, τον χειμώνα και το φθινόπωρο του 2011.
Η παράσταση, είναι δομημένη με διαδραστικά στοιχεία που δεν αφήνουν κανέναν θεατή αμέτοχο.

Στην αναμονή πριν την παράσταση:
εικαστικές δραστηριότητες με θέμα το Ηλιακό Σύστημα: τα παιδιά ζωγραφίζουν ή πλάθουν τον δικό τους πλανήτη ή στέλνουν ένα μήνυμα σε κάποιον φανταστικό εξωγήϊνο.
Υπάρχουν βιβλία με φωτογραφίες από το ηλιακό σύστημα.

Στην παράσταση:

Α' μέρος, Θεατρικό παιχνίδι:
Τα παιδιά και οι ενήλικες παίζουν ρόλους. Με διαστημική μουσική, εικόνες-σλάιντς και ενδυματολογικά στοιχεία, γίνεται γνωριμία των παιδιών με το ηλιακό μας σύστημα. Ένα διαφορετικό “μάθημα” που γοητεύει ..

Β΄μέρος, η παράσταση Κουκλοθεάτρου:
Καταδεικνύει τον εγωκεντρισμό, την αλαζονεία των ανθρώπων, την κτητική τους στάση απέναντι στη φύση και προτρέπει στο ξεπέρασμα του φόβου προς κάθε τι διαφορετικό από εμάς.
Χρησιμοποιούνται μεγάλες κούκλες, μαρότες (φτιαγμένες από την υπεύθυνη της ομάδος Σακελλαράκη Χριστίνα), οι οποίες κινούνται με ραβδιά και μηχανισμούς στα χέρια και τους ώμους).

Παίζουν:Κουτάντζης Δημήτρης, Ξανθάκη Γωγώ, Πετροπούλου Ελένη, Σακελλαράκη Χριστίνα
Σκηνοθεσία -κατασκευές (κούκλες, σκηνικά, κοστούμια): Σακελλαράκη Χριστίνα

Τηλ: 6948278056 / 27410-24787
Θέατρο Περιγιαλίου: 27410-87930, 86330

ΟΧΙ στις κακοποιήσεις των αδέσποτων!

"Σε μια εποχή βαθειάς ύφεσης, με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στις εκλογές και στο αβέβαιο μέλλον, με τις αυξανόμενες αυτοκτονίες που πλέον έχουν ονοματεπώνυμο, με τα σοβαρότατα προβλήματα που ο καθένας μας αντιμετωπίζει σε προσωπικό ή στο ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον, το να μιλάμε για τα αδέσποτα θεωρείται υπερβολή ή ακόμη και πολυτέλεια.
Συγνώμη προκαταβολικά, αλλά έχω εντελώς άλλη άποψη. Κατ' αρχάς δεν καταλαβαίνω το λόγο της σύγκρισης. Η συμπεριφορά δεν κοστίζει, απλώς για να είναι ανθρώπινη προϋποθέτει ότι υπάρχει η στοιχειώδης παιδεία, ή όπου δεν υπάρχει τουλάχιστον να εφαρμόζεται ο νόμος που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά τις κακοποιήσεις και τις κτηνωδίες"

Μερόπη Δόλλα

Εφημερίδα "Άποψη"

Ευχαριστήριο Γ.Βλάχου

«Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης στη σχέση μας. Μου δώσατε απλόχερα την αγάπη και τη φιλία σας. Σας ευχαριστώ. Θα συνεχίσω να εκφράζω τη ψυχή της παράταξης, υπηρετώντας τις κοινές μας αξίες και αρχές».

Ευχαριστήριο Ε.Γράψα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και τη βοήθειά σας.
Δώσαμε μαζί μια δύσκολη μάχη, με πίστη και ειλικρίνεια.
Η επόμενη μέρα μας αφορά όλους.
Μαζί θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση μιας νέας αρχής, μαζί θα ξαναβρούμε την ψυχή και το δρόμο μας στη νέα πραγματικότητα που ανοίγεται μπροστά μας.
Πάντα κοντά σας.


Ελισάβετ Γράψα
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ