O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σε Μέγαρα και Ν.Πέραμο


Οικολογική συνείδηση;; ...όχι ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!!!

"Αιχμή" 25-05-2012 (φωτορεπορτάζ), σελ.6

Π. Χαλόφτης: "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ Ή... ΜΑΖΟΧΙΣΤΗΣ;;;"

Οι νέες εκλογές πλησιάζουν. Εκλογές στις οποίες δύο μεγάλες τάσεις διεκδικούν την ψήφο μας. Ας τις δούμε πιο αναλυτικά:
ΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΟΙ αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εκπροσωπούνται από:
α) τον ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα. Το ξεπέταγμα του πολιτικού αυτού φορέα, σε συνδυασμό με τη στελέχωσή του με σοβαρές και υπεύθυνες προσωπικότητες, επέφερε τον φθόνο και την ζήλεια τόσο στους εκπρόσωπους των άλλων πολιτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όσο και στην ωμή παρέμβαση ηγετών άλλων κρατών προκειμένου... να μην ψηφιστεί(!!!). Άραγε να νοιάζονται για το καλό της χώρας μας::; ή μήπως... για το δικό τους το καλό κι ας είναι σε βάρος των Ελλήνων;;;
β) τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ήταν μια ομάδα που φαινόταν να έχει σταθερές αντιμνημονιακές θέσεις. Όμως, η συνιστώσα του που προερχόταν από τη Νέα Δημοκρατία έδειξε να μην ήταν σοβαρή (με εξαιρέσεις). Σαν τα βρεγμένα ποντίκια έτρεξαν να χωθούν στην "προδοτική αγκαλιά της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας. Να φταίει η εξαγορά τους ;;; (με μια πιθανά εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ;;;) ή μήπως το ανύπαρκτο ιδεολογικό τους υπόβαθρο;;; Εγώ δεν ξέρω την απάντηση. Ξέρω όμως ότι τα "σούρτα-φέρτα" μια ιδεολογίας πρέπει να καταδικάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα όσον αφορά τους εναπομείναντες αντιμνημονιακούς... ΚΡΙΜΑ. Προδώθηκαν. Γι' αυτό άλλη φορά, σε ενδεχόμενη συνεργασία τους, ας βάζουν πιο δεσμευτικούς όρους στους συνεργάτες τους.
γ) την ΔΗΜΑΡ και άλλες μικρότερες αλλά ισχυρά αντιμνημονιακές ομάδες.
ΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Οι μνημονιακές δυνάμεις. Εκπροσωπούνται (φανερά) στην Ελληνική πολιτική σκηνή από τους:
α) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Αντώνη Σαμαρά,
β) ΠΑΣΟΚ του Ευάγγ. Βενιζέλου,
γ) Τη νέα ομάδα των Τζήμερου και Στεφ. Μάνου,
δ) Την πρώην ομάδα της κυρίας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη Ντόρας.
Πίσω από αυτούς ολοφάνερα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χωρίς καμμία αναστολή με ΑΜΕΣΗ παρέμβαση στην εσωτερική μας πολιτική ζωή, ένας ολόκληρος συρφετός ομάδων που έχουν φανερά εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την αρπαγή της Ελλάδας μας. Μέρκελ, Σόϊμπλε, Λαγκάρντ, Μπαρόζο, και μια σειρά άλλοι "ηγέτες" του κόσμου. Η προϊστορία των περισσότερων από αυτούς είναι συνυφασμένη με την αρπαγή (αποκρατικοποίηση την λένε) περιουσιών χωρών τις οποίες αφού τις οδηγούν σε πτώχευση, αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές την δημόσια περιουσία τους και στην συνέχεια προχωρούν για τους επόμενους. Έτσι τουλάχιστον γράφεται σε μια σειρά από ξένες και έγκυρες πηγές πληροφόρησης, χωρίς ποτέ να διαψευστεί.
Όσο δε, για την αξιοπιστία των... εγχώριων εκπροσώπων τους που φέρονται σαν αρχηγοί πολιτικών κομμάτων... άστα να πάνε καλλίτερα.
Ο κύριος Σαμαράς: Υπεύθυνος για το άνοιγμα των συνόρων μας ώστε να μπη στην χώρα μας κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμμία καταγραφή, χωρίς κανένα πιστοποιητικό ταυτότητας και υγείας. Λέγεται ότι με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων μας ο τότε κυβερνήτης της Αλβανίας Μπερίσα, βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει προς την χώρα μας όλους τους επικίνδυνους εγκληματίες που κράταγαν στις φυλακές τους στην Αλβανία. Και, πρέπει να είναι αλήθεια, γιατί από τότε η εγκληματικότητα στην Ελλάδα ανέβηκε κατακόρυφα και μάλιστα για εγκλήματα άγνωστα στη χώρα μας.
Ε, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς μας μιλάει σήμερα ότι δεν θα ... επιτρέψει την λαθρομετανάστευση !!!!!!!!!!!!!!
Στη συνέχεια, ο κύριος Σαμαράς συμμετείχε στην συγκυβέρνηση με το Πασόκ για την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, που έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα. Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία, τον ορυκτό πλούτο (τον γνωστό ήδη αλλά και εκείνον που θα ανακαλυφθεί στο μέλλον) και παραιτήθηκαν από το Ελληνικό δίκαιο. Προτίμησαν το Αγγλικό που είναι εγκληματικά επικίνδυνο για τα Ελληνικά συμφέροντα. Στην συγκυβέρνηση εκείνη, το κόμμα του κ. Σαμαρά εκπροσωπείτο από τέσσερα στελέχη του -αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων). Ο πιο υψηλόβαθμος εκπρόσωπος ήταν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Ο κύριος Σαμαράς όμως δέν το ήξερε ότι συγκυβερνούσε. Έτσι προσπαθούσε να μας πείσει. Στη συνέχεια, μας είπε ότι το μνημόνιο δεν γινόταν να ψηφιστεί αλλιώς γιατί... δεν το δέχονταν οι εταίροι μας. Σήμερα μας λέει ότι θα αναθεωρήσει το μνημόνιο (αν -Θεός φυλλάξοι-σχηματίσει κυβέρνηση. Θαυμάστε την (αν)αξιοπιστία του ανθρώπου!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο κύριος Βενιζέλος. Κληρονόμος (στο κόμμα) του... λεφτά υπάρχουν Γ.Α.Π. Ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά τους όρους του μνημονίου 2. Αποτέλεσμα αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων ήταν αφενός να παρακαλεί την τρόϊκα να (ξανα)επιστρέψει αλλά και η αποδοχή της απαγόρευσης δανεισμού από άλλες χώρες πλην Ε.Ε. Κι ας ερχόταν στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής κυβέρνησης και δήλωνε χωρίς περιστροφές ότι η (ζάπλουτη πια) χώρα του ήταν διατεθειμένη να αγοράσει ομόλογα Ελληνικά!!! Εμείς τίποτε. Εμείς μόνο με την Ευρώπη θέλουμε (επικίνδυνες για την ανεξαρτησία της χώρας) δεσμεύσεις. Και ύστερα αναρωτιέται, αυτός και κάποια στελέχη του, γιατί από το 44% γκρεμίστηκε κάπου μεταξύ 9% έως 13,2%!!! Κύριε Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ λατρεύτηκε από τον μισό Ελληνικό λαό για την υπερήφανη Ελληνική του πολιτική. Ήταν το σύνθημα "η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" που αγκάλιασαν οι Έλληνες. Όχι το η Ελλάδα ανήκει στους Γερμανούς (που ονειρεύονται την Ελλάδα μας σαν δικό τους προτεκτοράτο) που φαίνεται να εφαρμόσατε με την δική σας πολιτική.
Ο κύριος Τζήμερος με την επιστολή του στην "εξοχωτάτη" κυρία Μέρκελ υλοποιεί εκείνο που λένε: δώσε αέρα του χωριάτη, να σ'ανέβει στο κρεβάτι. Όσο για τον συνέταιρό του κύριο Μάνο είναι γνωστή η άποψή του -όλα στους ιδιώτες-. Ποτέ όμως δεν άκουσα από τον κύριο Μάνο να προσθέτει: ...με ταυτόχρονη κατάργηση των φόρων και εισφορών που καταβάλλονται για αυτό το σκοπό. Άκουσα όμως τον κύριο Μάνο να μιλάει για απόλυση άλλων 400.000 δημοσίων υπαλλήλων. Δεν τον άκουσα να λέει τίποτε για αναπτυξιακές υποδομές με σταθερό και μη φορομπηχτικό σύστημα. Είναι να τους εμπιστεύεσαι αυτούς;;;
Για την πρώην ομάδα της κυρίας Μπακογιάννη δεν μπορώ να αναφέρω τίποτε αφού ούτε γνωρίζουμε πoιοι έχουν μείνει στον χώρο ούτε αν συμμετάσχουν στις εκλογές. Βλέπετε, ήταν τόσο σοβαροί ιδεολόγοι οι περισσότεροι από αυτούς που πολεμούσαν με μανία τις επιλογές-προτάσεις του κυρίου Σαμαρά (όπως ακριβώς κάνει σήμερα το Κ.Κ.Ε. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ) σαν επικίνδυνες για την χώρα. Μόλις όμως απέτυχαν στις εκλογές τροχάδην στην "επικίνδυνη" Νέα Δημοκρατία". Πρώτη και καλλίτερη σ'αυτόν τον αγώνα δρόμου προς την Ν.Δ. η αρχηγός τους κυρία Μπακογιάννη η οποία μάλιστα θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Μα... είναι σοβαρά πράγματα αυτά;;; Μπορεί κανείς να τους εμπιστευτεί όλους αυτούς;;; Τι εχέγγυα υπάρχουν ότι θα εφαρμόσουν το παραμικρό από όλα αυτά τα οποία μας τάσσουν προεκλογικά;;;
ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ: Τολμούν να εγγυηθούν ότι θα συνεχίσουμε για πολύ να μην κυρρήσουμε ΕΠΙΣΗΜΑ την πτώχευση της Ελλάδας;;; Τολμούν να εγγυηθούν ότι το ευρώ θα συνεχίσει να είναι για πολύ ακόμη το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης;;; Τολμούν να μας υποσχεθούν ότι άλλες χώρες που φαίνονται ισχυρότερες από την δική μας δεν επιδιώκουν να ξεφύγουν από το ευρώ;;; Τολμούν να πάρουν θέση στις πιο κάτω δύο δηλώσεις σημαντικών πηγών;;;
1)Το μέλλον του ευρώ θα παιχτεί τις ερχόμενες εβδομάδες στην Ισπανία και την Ιταλία, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος…
“Δεν γνωρίζω αν βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού, αλλά είμαστε σε μία πολύ, πολύ, δύσκολη κατάσταση”, δήλωσε ο υπουργός σε συνέδριο που έγινε στην Ισπανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι χώρες όπου θα δοθεί “η μάχη για το ευρώ”, πρόσθεσε ο ίδιος. (1η σ.σ.: όχι η Ελλάδα).
Το ΔΝΤ διέψευσε ότι ετοιμάζει οικονομική βοήθεια για την Ισπανία, καθώς χθεσινά στοιχεία έδειξαν καθαρές εκροές κεφαλαίων ύψους 66,2 δις. ευρώ από τη χώρα τον Μάρτιο. Ο κ. Ντε Γκίντος δήλωσε ότι αναμένει “μηνύματα” τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης των καταθέσεων και ενιαίας ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών. “Όλοι συμφωνούμε” στην ανάγκη να προχωρήσουμε σε μία “τραπεζική ένωση”, πρόσθεσε ο υπουργός.
(2η σ.σ.: η Ισπανία έχει βιομηχανία, για να μην ξεχνιόμαστε. Κι ας λένε ηλιθίως και ψευδέστατα για την Ελλάδα ότι δεν παράγει τίποτε και ότι αυτό της φταίει για την οικονομική της κατάρρευση!!!!!)
και 2)... υπό το φως των δηλώσεων που έκανε δυο μέρες αργότερα –μετά από επίσκεψη αστραπή στην Ελλάδα- ο Juergen Fitschen, συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank. Ο Γερμανός τραπεζίτης ήρθε στην Αθήνα ινκόγκνιτο προ ημερών και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τραπεζών, του Σ.Ε.Β. και του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Στις δηλώσεις του -που διατυμπανίσθηκαν από το πρακτορείο Μπλούμπεργκ αλλά αποσιωπήθηκαν στην Ελλάδα- είπε τα εξής επί λέξει:
«Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, δίχως ηγέτες ικανούς να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον. Είναι η μοναδική χώρα για την οποία αισθάνομαι ότι μπορώ να πω πως απέτυχε σαν κράτος. Είναι μια πολιτεία τόσο διεφθαρμένη όσο και οι πολιτικοί της και ξεκάθαρα θα πρέπει άλλοι άνθρωποι να την βοηθήσουν» Αυτή είναι η πιο πρόσφατη από ταυτόσημες δηλώσεις σχεδιαστών της γερμανικής πολιτικο-οικονομικής στρατηγικής. Νωρίτερα,στις 6 Μαΐου, την ίδια φρασεολογία χρησιμοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου Tomas Straubhaar. Μίλησε και αυτός περί «αποτυχημένου κράτους», που «έχει ανάγκη από εξωτερική (γερμανική, αποσαφήνισε) συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών». Ειδησεογραφικά τηλεγραφήματα διέγνωσαν στην εισήγηση αυτού του εγκεφάλου το σχέδιο (3η σ.σ: δημιουργίας) γερμανικού προτεκτοράτου στην Ελλάδα και το κόμμα της αριστεράς Die Linke ζήτησε να διακοπεί η χρηματοδότηση του ινστιτούτου που διευθύνει.
Ακόμη, αφού τόσο πολύ νοιάζονται για το καλό της ...χώρας μας (της Ελλάδας εννοώ) όλοι αυτοί που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα και μας ζητούν ξανά την ψήφο μας, ας μας πουν πριν τις εκλογές αν συμφωνούν με τις πιο κάτω δηλώσεις και τι ενέργειες έχουν κάνει υπερ της Ελλάδας εάν διαφωνούν με αυτές:
"Συμφωνείτε με όσους υποστηρίζουν πως η Γερμανία προσπαθεί να επιβάλει το δικό της μοντέλο ανάπτυξης στην υπόλοιπη Ευρώπη; (ρωτήθηκε Γερμανός δημοσιογράφος)
"Δεν νομίζω. Η Γερμανία δεν θέλει να επιβάλει κανένα μοντέλο ανάπτυξης στον οποιοδήποτε. Αυτό που θέλει είναι να επιβάλει στα άλλα κράτη -και για την ώρα αυτό αφορά κυρίως την Ελλάδα- ένα «μοντέλο φτώχειας» με απώτερο σκοπό να εξουδετερώσει τον όποιο μελλοντικό ανταγωνισμό. Το ίδιο έγινε την περίοδο επανένωσης της Γερμανίας. Το εγχείρημα οδήγησε στην ταχεία αποβιομηχανοποίηση της Ανατολικής Γερμανίας και οι συνέπειες για τους πολίτες ήταν ακραίες, όπως φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας: διάλυση του κοινωνικού ιστού, αύξηση της καταστολής, δημιουργία μιας δεξαμενής φθηνού εργατικού δυναμικού, εξαγορά της όποιας εκμεταλλεύσιμης βιομηχανίας και του τριτογενούς τομέα, καθώς και ενσωμάτωση των επιχειρήσεων αυτών στην ευρύτερη επενδυτική στρατηγική της «μαμάς» Γερμανίας."
Ή ακόμη: Νέα γερμανική πρόκληση: «Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο»
Με αυτόν τον τίτλο, η γερμανική εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» φιλοξενεί άρθρο του Τόμας Στραουμπχάαρ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει τη λύση αυτή, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οικονομικού Ινστιτούτου του Αμβούργου υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, αλλά οι αναποτελεσματικές δομές του κράτους.
"Η χώρα απέτυχε να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχτηκε. Οπότε η λογική λύση είναι αμέσως μετά τις εκλογές η Ελλάδα «να γίνει ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο".
Η άποψη του Στραουμπχάαρ δημιούργησε αντιδράσεις και μέσα στη Γερμανία. Στο ίδιο άρθρο η Κάτια Κίπινγκ, αντιπρόεδρος του Αριστερού Κόμματος, διερωτάται μήπως θα ήταν καλύτερο να σταματήσει η χρηματοδότηση του εν λόγω ινστιτούτου, του οποίου ο επικεφαλής υποστηρίζει τέτοιες αντιδημοκρατικές ιδέες.
newsbomb.gr (σ.σ. όλα τα πιο πάνω κείμενα που αναφέρονται σε ξένες πηγές, αντλήθηκαν από το internet).

Mετά από αυτά, Έλληνα πατριώτη σκέψου: Πρέπει να ξαναδούν εξουσία εκείνοι που μας οδήγησαν σ' αυτές τις αθλιότητες;;; Κατά την γνώμη μου, όποιος επιλέξει μνημονιακό φορέα θα πρέπει να είναι ανθέλληνας ή απληροφόρητος ή ΜΑΖΟΧΙΣΤΗΣ!!!
Εσύ τι είσαι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


ΠΑΝ. ΧΑΛΟΦΤΗΣ

Για να χαλαρώσουμε!