O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Επτά επί Θήβας»...

Γράφει ο Στάθης:

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, τον Αύγουστο του 2012, να κτυπήσει το βραδάκι κάποιος την εξώθυρα ενός σπιτιού, να του ανοίξεις, και να είναι η Πείνα; Είναι δυνατόν να ανοίξεις την πόρτα και να μπει η Πείνα στο σπίτι σου; Και μάλιστα να στρογγυλοκαθίσει στο καθιστικό και να ενδημήσει; Κι όμως, ναι!

Σε πολλά σπίτια συμπολιτών μας, όχι τώρα μόνον, αυτόν τον Αύγουστο, αλλά από καιρό ήδη, η Πείνα έχει κρούσει το ρόπτρο, έχει χτυπήσει το κουδούνι κι έχει κάνει κατοχή σε δώματα και σε δωμάτια. Και, ναι... στον καιρό που έρχεται, σε πλήθος ακόμα σπίτια θα χτυπήσει την πόρτα αυτή η Άρπυια. Η Πείνα!

Ακούγεται παράδοξο! Πείνα στην Ελλάδα του 2012; Ποιος πεινάει; μόλις προχθές ο Γιωργάκης έτρωγε τα παϊδάκια του στην Παροσέριφο! Κι όμως!

Είμαστε ανύποπτοι (ή μήπως όχι;) για το πόσα ψυγεία της διπλανής πόρτας είναι άδεια! Πόσοι γείτονές μας, μακρινοί ή κοντινοί πλησίον, δυσκολεύονται πλέον να θρέψουν τα παιδιά τους ή τον εαυτόν τους. Ξαφνιαζόμαστε συνήθως πρωθύστερα ή βραδυφλεγώς!

Αναστατωθήκαμε όταν είδαμε τον πρώτο πένητα και πεινώντα να ψάχνει τους σκουπιδοτενεκέδες για βρώμιο ψωμί. Ύστερα το συνηθίσαμε, το καταχωρίσαμε κι αυτό στα συμβαίνοντα ενός τρόπου ζωής που (με την προπαγάνδα μας έπεισαν ότι) είναι αναπόφευκτος.

Όμως, τα σπίτια που τώρα αρχίζει να επισκέπτεται η Πείνα, ή αυτά που από καιρό κατέχει, πρώτη τα επεσκέφθη η Ανεργία. Η Περικοπή των μισθών και των συντάξεων. Η Υπεξαίρεση, το Χαράτσι, η Αρπαγή και η Αρπάγη. Όλοι οι νέοι θεοί ενός συστήματος που υπηρέτησε πιστά τους παλιούς, τη Δημαγωγία, την Υποτέλεια, τη Διαπλοκή, τη Διαφθορά, τον Νεποτισμό, τον Δικομματισμό κι όλο το υπόλοιπο Δωδεκάθεο των χιλίων θεών-πιθήκων της ελεεινής μορφής.

Η Ελληνική Τραγωδία φθάνει στην κορύφωσή της, αλλά μάλλον απέχει ακόμα πολύ από την κάθαρσή της. Δεν έχει πορεία, δεν έχει οδό, ούτε ελπίδα, ένα έθνος όπου η Ανεργία κατέχει τα μισά σπίτια - αυτό πλέον δεν είναι μόνον τραγωδία, είναι προδοσία.

Κι εξυπηρετείται αυτή η τραγωδία-προδοσία από πολιτικούς που «εξισώνουν διαρκώς προς τα κάτω τα πάντα». Μόλις προ ολίγων ημερών ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης δήλωσε πως δεν είναι δίκαιο, όταν υπάρχουν συντάξεις των 360 ευρώ, να υπάρχουν μισθοί των 700 ευρώ κι όχι ακόμα μικρότεροι.
Κι όμως! αυτό το «δίκαιο» που επικαλέσθηκε δεν του έκαψε το στόμα.

Δεν πάει πολύς καιρός που μιλούσαμε για τη «γενιά των 700 ευρώ» με φρίκη. Ήδη συνηθίσαμε να μιλάμε για μισθούς των 500 και 400 ευρώ με προσμονή - μήπως σταθούμε τυχεροί, μήπως βρούμε κι εμείς μια τέτοια κακοπληρωμένη δουλειά. Διότι στο σπίτι έχει μπει η Πείνα. Διότι στην Αγορά κουμάντο κάνει η Ανεργία.

Όμως ο Πολυνείκης ,που έφερε μαζί του άλλους έξι κατσαπλιάδες σαν κι αυτόν για να πολιορκήσουν τη Θήβα, ήταν ένας από μας, ένας απ’ τους βασιλιάδες μας - ο κ. Σημίτης! Ο κ. Καραμανλής! Ο κ. Σαμαράς! Ο κ. Βενιζέλος! Ο κ. Κουβέλης και μαζί τους ο Ωμοφάγος Τόκος και ο Τρικέφαλος Τροϊκανός Κέρβερος - όλοι οι «Επτά επί Θήβας»! Μόνον που η Θήβα δεν πολιορκείται πλέον, έχει πέσει. Και ο καημός της Αντιγόνης δεν είναι να θάψει τον Πολυνείκη, αλλά να του βγάλει τα μάτια. Διότι οι πανάρχαιοι νόμοι δεν υπαγορεύουν μόνον το έλεος για τον προδότη που απέτυχε κι απέθανε, αλλά απαιτούν και τη Νέμεση για τον προδότη που πέτυχε και ζει.

Όσο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε Ελληνας πολιτικός να διαπράττει Ύβριν, όπως φέρ’ ειπείν αυτήν του κ. Βρούτση - της διαρκούς εξίσωσης προς τα κάτω, οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας πολιτικός θα μπορεί επίσης να κάνει το ίδιο. Και η τραγωδία θα συνεχίζεται.

Μόνον όταν λογοδοτήσουν αυτοί που έμπασαν στην Πόλη τον εχθρό - με τη δημιουργική λογιστική, τη διαφθορά, την αβελτηρία και εν τέλει το Μνημόνιο, θα μπορεί η Ελλάδα να βγει ξανά στο φως μιας Επόμενης Ημέρας, σε έναν άλλον δρόμο με στόχους και στρατηγική για να τους πετύχει. Αλλιώς -χωρίς αυτήν την Κάθαρση- η χώρα θα πλανάται στους λαβυρίνθους του Άδη και οι Ελληνες, σκιές μαζί της· ή πλάνητες, γύρω απ’ τους χλωμούς ήλιους άλλων χωρών, με επίσης ψεύτικους θεούς.

Οι Επτά που έφεραν την Προδοσία στην Πόλη και μαζί της την Ανεργία, την Πείνα και την Ταπείνωση, αυτοί που θυσιάζουν στην αγορά μέτρα και νέα μέτρα για να ευχαριστηθούν με την τσίκνα των ανθρώπων ο θεός Χυδαίος (του «μαζί τα φάγαμε»), ο θεός Τοκογλύφος και όλο το τρισβάρβαρο Πάνθεον της Τρόικας, είναι άγος και άχθος αρούρης...

Απ’ όταν άρχισε η κρίση το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 17,4%, η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 23,1% (με έναν στους δύο νέους άνεργο), τα μαγαζιά κλείνουν, οι χαμηλόμισθοι πληθύνονται, η χώρα πεθαίνει. Η πείνα, η μελαγχολία, η αγωνία, οι αυτοκτονίες, η απελπισία κυκλοφορούν μέσα στα σπίτια, όπως ο άνεμος του χειμώνα στους δρόμους. Κι όμως! το πάρτι των φοροφυγάδων συνεχίζεται, η Διαπλοκή καλά κρατεί, η σπατάλη ανθίζει, το ΠΑΣΟΚ παραμένει ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. παραμένει και ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ενώ η τυραννίδα των media ζει και βασιλεύει...

Και μάλλον αυτό είναι, τουλάχιστον για την ώρα, η απάντηση στο ερώτημα της Γοργόνας: Ζει! Ζει και βασιλεύει η Διαφθορά! ζει και βασιλεύει η Διαπλοκή! Ζουν! αυτές μας οδηγούν...


Πηγή: www.enikos.gr

Ερωδιοί στο Βουρκάρι (...όλες τις εποχές του χρόνου!)

Λευκοτσικνιάδες & σταχτοτσικνιάδες - Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων (02/09/2012)

Σταχτοτσικνιάδες - Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων (01/09/2012)

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!