O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία κατοίκων Πάχης για ηχορύπανση στον οικισμό και την παραλία Βαρέας Μεγάρων

Αγαπητοί φίλοι σας αποστέλλουμε για την δική σας ενημέρωση την διαμαρτυρία των κατοίκων της παραλιακής ζώνης της Πάχης και της Βαρέας για την απίστευτη ηχορύπανση που έχει προκληθεί σε όλη την ακτογραμμή απο όλους αυτούς που παίζουν μουσική σε εξωτερικό χώρο παραβαίνοντας όλη την σχετική νομολογία. Το πρόβλημα είναι όλων των κατοίκων του Δήμου μας και όχι όσων μένουν στην παραλία. Η υπόθεση αυτή θέλει γενική ρύθμιση διότι κανένας δεν κοιμάται ούτε στα Μέγαρα απο αντίστοιχες περιπτώσεις γύρω απο τις πλατείες. Για την ενημέρωση σας, με τον νόμο 4055/12 το αδίκημα επανήλθε σε βαθμό πλημελλήματος και προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ, ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ.

Η καταγγελία κάθε παράνομης πράξης είναι συνταγματική υποχρέωση κάθε σωστού και νομοταγή πολίτη, η συγκάλυψη τους μας κάνει όλους συνένοχους και συνυπεύθυνους.
Ελάτε να διορθώσουμε τον τόπο μας πρίν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, όταν το πρόβλημα θα φτάσει στην αυλή όλων μας θα είναι πολύ αργά για αντίδραση.

Nisea Natura
niseanatura@gmail.com


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Προς :
1. Δήμο Μεγαρέων
2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
3. Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής
4. Α/Τ Μεγάρων
5. Λιμεναρχείο Ελευσίνας
Κοινοποίηση:
1. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
2. Συνήγορο του Πολίτη

Πάχη 13/9/2012

Θέμα: « Όχληση-Διαμαρτυρία για την παράνομη λειτουργία μουσικής σε εξωτερικό χώρο από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Λιμένα και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη της Πάχης»

Κύριοι,

Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την παράνομη λειτουργία μουσικής σε εξωτερικό χώρο σε ώρες κοινής ησυχίας στον οικισμό της Πάχης Μεγάρων και την παρακείμενη παραλία της Βαρέας και σας καλούμε άμεσα να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που ο νόμος ορίζει για τους παραβάτες της κείμενης νομοθεσίας. Η κατάσταση δεν ελέγχεται από τις υπηρεσίες σας με αποτέλεσμα να έχουν αποθρασυνθεί οι ιδιοκτήτες των μπαρ και καφετεριών, να τα έχουν μετατρέψει σε κέντρα διασκέδασης, να παίζουν μουσική μέχρι το πρωί διαπασών, να φέρνουν συγκροτήματα μουσικής, να καταλαμβάνουν τον αιγιαλό μετατρέποντας τις καντίνες σε εστιατόρια και αργότερα σε «disco η μπουζούκια», να χειροδικούν εναντίον των πολιτών που τολμούν να διαμαρτυρηθούν, να πέφτουν βροχή οι πυροβολισμοί μέσα και δίπλα στον οικισμό κ.π.α., χωρίς να επεμβαίνει κανένας σας παρόλες τις συνεχείς καταγγελίες μας και αυτό σας καθιστά απόλυτα συνυπεύθυνους.

Σας επισυνάπτουμε διαμαρτυρία μας υπογεγραμμένη από εμάς τους κατοίκους που συλλέξαμε σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Συμφερόντων Πάχης» και την Nisea Natura και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για να επιβληθεί η τάξη και η νομιμότητα στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση που δεν προχωρήσετε άμεσα στα νόμιμα, επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στους αρμοδίους πολιτικούς σας προϊσταμένους και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κάτοικοι της Πάχης και της ευρύτερης παραλιακής ζώνης των Μεγάρων–Βαρέα, διαμαρτυρόμαστε για την απίστευτη ηχορύπανση και διατάραξη της κοινής ησυχίας που λαμβάνει χώρα στον οικισμό της Πάχης και την ευρύτερη Παραλιακή της ζώνη.

Επί χρόνια η παράνομη χρήση μουσικής σε εξωτερικό χώρο διαπασών, μας αφήνει άγρυπνους. Φέτος το καλοκαίρι η ηχορύπανση και η διατάραξη κοινής ησυχίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και συνοδεύεται από καταστάσεις εκτός ελέγχου όπως πυροβολισμοί μέσα στον οικισμό μας που θέτουν την ζωή μας πλέον σε κίνδυνο.

Επειδή καμία ενέργεια δεν γίνεται, παρόλες τις καταγγελίες μας, για να επιβληθεί η νομιμότητα στην περιοχή και επειδή η ατιμωρησία αυτή αποθρασύνει τους παρανομούντες που μας απειλούν ή και προπηλακίζουν μεγάλους σε ηλικία κατοίκους που τόλμησαν να αντιδράσουν, σας καλούμε να πράξετε όλα τα νόμιμα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για να επιβληθεί η νομιμότητα στην περιοχή.

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΒΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ.

Πρωτοβουλία κατοίκων Λιμένα Πάχης

Δελτίο τύπου Συντονιστικής Επιτροπής κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΘΕΜΑ: ‘’ ΣΚΟΥΡΙΕΣ’’ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ας το πάρουν απόφαση η ELDORADO GOLD/ΑΚΤΩΡ και η Διοίκηση της Αστυνομίας/ΜΑΤ που την υπηρετούν. Τα συρματοπλέγματα οι μπάρες, οι ηλεκτρονικές συσκευές ‘’ανίχνευσης/εντοπισμού εισβολής’’ θα ξηλωθούν από τις ‘’Σκουριές’’. Ο στρατός των πληρωμένων κουκουλοφόρων και νεοπροσληφθέντων για διακοπές στο δάσος ‘’εργαζομένων’’ θα πάει στα σπίτια του. Το δάσος στις ‘’Σκουριές ‘’, τα δάση των 317.000 στρεμμάτων της ‘’μεταλλευτικής περιοχής’’ στη Β.Α. Χαλκιδική θα μείνουν Δημόσια και ανέπαφα.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, δώσαμε μια ακόμη σκληρή μάχη στο βουνό μας. Aντιμετωπίσαμε δύναμη 23 διμοιριών ΜΑΤ και δεκάδων ‘’έμφορτων’’ περιπολικών υποστηριζόμενη από δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας. Χρησιμοποίησαν τόνους χημικών και βομβίδων. Πυροβολούσαν αλύπητα με σφαίρες απόκρουσης.

Δεν μας σταμάτησαν. Κανείς δεν θα μας σταματήσει ποτέ. Θα ανεβαίνουμε στο βουνό μας ελεύθερα. Είναι ο τόπος μας.

Οι υπόλογοι Υπουργοί των κυβερνήσεων των ‘’επενδυτών’’ ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ στις Επιχειρήσεις παροχής προστασίας των Καναδών και του Μπόμπολα. Ήταν οι συντάξεις και τα φάρμακα των Ελλήνων που ληστεύονται από την κυβέρνηση της Τρόικας για να πληρωθεί η προστασία των καταπατητών της Δημόσιας περιουσίας της Β.Α. Χαλκιδικής.

Στην αποχώρησή μας από το βουνό αργά το βράδυ της Κυριακής, τα ΜΑΤ και τα περιπολικά στήσαν μπλόκα στις εξόδους των δασικών δρόμων υπό την Αρχηγία του μόλις αναβαθμισμένου σε Ταξίαρχο για τις επιχειρήσεις προστασίας της ‘’Εταιρείας’’ Διοικητή Αστυνομίας Χαλκιδικής κ. Παπουτσή! Αυτοπροσώπως ο κ. Διοικητής προέβει στη σύλληψη στο προσκύνημα Μ. Παναγίας δύο νεαρών «επειδή διαδήλωναν κατά των Μεταλλείων». Ένας άσχετος με τις Σκουριές που γύρισε από τη δουλειά του σε ξενοδοχείο της Ουρανούπολης, συνελήφθη «φέρων αυτού πέτρες». Και ο τέταρτος συλληφθείς «έφερε μεθ’ εαυτού αυτοσχέδια… σφεντόνα».

Θα δικαστούν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στον Πολύγυρο. Θα είμαστε όλοι εκεί «διαδηλώνοντας κατά των Μεταλλείων» για να μας συλλάβουν ΟΛΟΥΣ για αυτό το ιδιώνυμο ‘’έγκλημα’’.

Τα κανάλια της Χαλκιδικής δεν είδαν τίποτα. Όπως όλα τα χρόνια που το θέμα των Μεταλλείων Χρυσού συνταράσσει τη Χαλκιδική και την Ελλάδα, το SUPER και το ΧΤV δεν βλέπουν τίποτα και περιμένουν τα δωράκια τους κι αυτή τη φορά. Τα ΜΜΕ ‘’Εθνικής Εμβέλειας’’ μας βάφτισαν «ακροαριστερά τάγματα εφόδου» (Καθημερινή), «αναρχικούς», «περιθωριακούς» και «τρομοκράτες».

Είμαστε Πολίτες αυτής της χώρας κάθε πολιτικής απόχρωσης, οικογενειάρχες εργαζόμενοι και φορολογούμενοι με αναφαίρετο δικαίωμα να προστατέψουμε τη ζωή μας, τα παιδιά μας και τον Τόπο μας.


ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ.

Ερώτημα Β. Οικονόμου για την παράνομη χωματερή στον Μαυρατζά Μεγάρων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ. 1328
Ημερομ. Κατάθεσης 05.09.12

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Παράνομη χωματερή στα Μέγαρα;

Κύριοι Υπουργοί,

Παράνομη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων εντόπισε η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τους επιθεωρητές και την αστυνομία περιβάλλοντος, στο ρέμα Μαυρατζά, στην περιοχή Κάρβουνο. Η χωματερή φέρεται να λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μετρήσεις που έγιναν στην περιοχή το τελευταίο τρίμηνο ανίχνευσαν την ύπαρξη βαρέων μετάλλων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ δικογραφία έχει σχηματίσει και το δασαρχείο και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να παρέμβει και το ΣΔΟΕ για το άνοιγμα λογαριασμών συγκεκριμένων ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τέλος αναφέρεται ότι στη δικογραφία υπάρχουν και φωτογραφίες με τους αριθμούς κυκλοφορίας των φορτηγών που μετέφεραν εκεί παράνομα τα βιομηχανικά απόβλητα.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτώνται οι Υπουργοί,

1. Υπάρχει εκτίμηση του όγκου των βιομηχανικών αποβλήτων που παράνομα απορρίφθηκε στο ρέμα Μαυρατζά, στην περιοχή Κάρβουνο του Δήμου Μεγάρων;
2. Πώς και πότε θα απομακρυνθούν τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον βιομηχανικά απόβλητα;
3. Υπάρχει κάποιο σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής;
4. Έχει παρέμβει το ΣΔΟΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση και έχουν εντοπισθεί οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη;


-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αντιφασιστική - αντιρατσιστική συναυλία στα Μέγαρα


12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος "Στα Χνάρια του Παυσανία"