O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το "Υστερόγραφο" του Θύμιου Καλαμούκη


ΥΓ. 8-09-2012

ΥΓ 1. Δεν ανήκω σε κανέναν από τους πληθυντικούς τους. Όπως δεν ανήκει το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού στους πληθυντικούς τους. Κυρίως όταν ακούω τις φράσεις, «ζήσαμε υπερβολικά όλα αυτά τα χρόνια», ή «καταναλώναμε περισσότερα από αυτά που βγάζαμε», ή «θα δυσκολευτούμε αλλά θα τα βγάλουμε πέρα αν δουλέψουμε όλοι μαζί», ή την φράση σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, «τα φάγαμε μαζί». Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν αποφασίσαμε μαζί, δεν απολαύσαμε μαζί, δεν δουλέψαμε και δεν δουλεύουμε μαζί, δεν αγωνιούσαμε μαζί. Ποτέ δεν ήμασταν μαζί, ούτε θα είμαστε μαζί. Ευτυχώς. Θα είμαστε εμείς και αυτοί, με διαφορές και αντιπαλότητα. Με διαφορετικές επιλογές, εκτιμήσεις, προσεγγίσεις και ζωές. ΕΥΤΥΧΩΣ.

ΥΓ 2. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω μέρος στην ομοψυχία, που «έχει ανάγκη ο τόπος». Πόσο μάλλον που όταν λένε ομοψυχία, εννοούν ησυχία, ακινησία, υποταγή, αποδοχή των ιδεών και των αποφάσεών τους. Και βασικά ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ομοψυχία. Έχει ανάγκη από ισονομία, αξιοκρατία, από δικαιοσύνη, από υγεία, παιδεία, από δουλειά και ευκαιρίες.

ΥΓ 3. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάψω να τους αμφισβητώ, να τους κοροϊδεύω, να γελάω μαζί τους, να αποδομώ την σκέψη τους, τον κενό λόγο τους, τις αποφάσεις τους, το σοβαρό ύφος τους. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα δευτερόλεπτο να υπακούσω σε τίποτα από όσα θα αποφασίσουν. Δεν θα εγκλωβιστώ και έχω αποφασίσει αυτή τη φορά να μην μείνω μόνο στα λόγια.

ΥΓ 4. Να μην ξεχνάω να γελάω όποτε ακούω τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προσπαθεί να αναστήσει το σάπιο πτώμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Είτε με αναμόρφωση, είτε με νέα ξεκινήματα, είστε με νέες αφετηρίες, είτε με ανασύνταξη, είτε με την πρόσφατη ανασύσταση. Να μην ξεχνάω ποτέ να τους απεχθάνομαι.

ΥΓ 5. Να μην ξεχάσω επίσης τι μου έλεγαν τα τελευταία 2,5 χρόνια. Πόσο με κορόιδεψαν, πόσο με δούλεψαν, πόσο με εξαπάτησαν. Να θυμάμαι πάντα ότι σε όποιον μου συμπεριφέρεται έτσι, δεν πρέπει στιγμή να πάψω να τον πολεμώ.

ΥΓ 6. Να μην δικαιολογήσω ποτέ αυτούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και κυρίως αυτούς που είναι φασίστες στην καθημερινότητα τους, που είναι πολύ περισσότεροι από 425.000. Να μην πάψω ποτέ να αποδίδω ευθύνες στον ελληνικό λαό και να μην ξαναπώ ότι είναι σοφός. Να θυμάμαι πάντα ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του, γουστάρει να εξαγοράζεται και να ξεπουλιέται συνήθως σε χαμηλή τιμή. Να αηδιάζω με τους ελληναράδες.

ΥΓ 7. Να μην ξεχνάω να διασκεδάζω τα βράδια στις 8 και στις 9 με τους παπαγάλους, που είναι ανίκανοι να παίξουν ακόμη και τον ρόλο τους σωστά. Να θυμάμαι πάντα πως είναι συνένοχοι σε έγκλημα. Και να θυμάμαι ότι πρέπει ή να αρχίσουμε ή να τελειώσουμε με αυτούς.

ΥΓ 8. Να μην ξεχάσω ποτέ, όχι αυτούς που κοροϊδεύουν συνειδητά, αλλά αυτούς που έχουν ανάγκη να κοροϊδευτούν συνειδητά. Νομίζω δεν είναι περισσότεροι.

ΥΓ 9. Να σιχαίνομαι πάντα αυτούς που ικανοποιούνται με το ελάχιστο και αυτούς που βολεύονται με το μέτριο.

ΥΓ 10. Να μην πασοκοποιηθώ από μια αριστερά που με θέλει ώριμο και συνειδητό… τηλεθεατή. Από μια αριστερά των λόγων, των υποσχέσεων και των δηλώσεων. Να απαιτώ, ακόμη και τώρα, την αριστερά των δράσεων, των ουσιαστικών συγκρούσεων, των ανατροπών και του πολέμου.

ΥΓ 11. Να μην θεωρώ αριστερό αυτό που ικανοποιεί τα δικά μου «βολεμένα θέλω», αλλά αυτό που γκρεμίζει τα δικά μου «βολεμένα θέλω».

ΥΓ 12. Να σκοτώσω την τηλεοπτική λογική, που με καθορίζει ακόμη και αν η τηλεόραση είναι κλειστή. Μαζί της να κόψω και το χέρι που κρατά το τηλεκοντρόλ, τώρα που έχω συνηθίσει να κόβω χέρια γι αυτά που ψήφισα.

ΥΓ 13. Να μην με εκπροσωπεί ο Πάγκαλος, να μην με ενημερώνει ο Ευαγγελάτος, να μην με απειλεί ο Μίχαλος, να μην με ψυχαγωγεί ο Θέμος, να μην με συγκινεί η Τατιάνα, να μην μου λέει με τι θα πλύνω η Χατζηβασιλείου, να μην με παραμυθιάζει το διαδίκτυο, να μην με φοβίζει ο Σαμαράς, να μην με καθησυχάζει η ψευδαίσθηση, να μην μου μαγειρεύει το ντελίβερι, να μην με προειδοποιεί ο Άνθιμος, να μην συνηθίζω τους θανάτους, να μην με αγοράζει η πιστωτική μου, να μην με συμβιβάζει ο φόβος μου.
ΥΓ 14. Να μην χρειάζομαι επαναδιαπραγμάτευση χρέους, αλλά επανακαθορισμό Χρέους.

Αυτά είναι τα υστερόγραφα. Λείπει το βασικό κείμενο. Το οποίο θα μπορούσε να είναι πάνω από τα υστερόγραφα, δίπλα από τα υστερόγραφα, 5 σελίδες πιο πέρα, τρία τεύχη πριν ή τρία χρόνια μετά. Αλλά δεν υπάρχει. Έφυγε μάλλον διακοπές, γιατί δεν άντεχε άλλο. Κείμενο είναι άλλωστε, μπορεί να πάει όπου θέλει, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Έτσι έμειναν μόνα και ορφανά τα 14 υστερόγραφα. Αν έχετε ανάγκη ντε και καλά από βασικό κείμενο, γράψτε ένα δικό σας και προσθέστε από κάτω όσα από τα υστερόγραφα θέλετε. Σας δίνω την άδεια. Άλλωστε είναι υστερόγραφα κοινής χρήσης. Δείτε το ως μια ευγενική προσφορά της στήλης λόγω θέρους.

Καλό και διαφορετικό καλοκαίρι.
Καλό και ανήσυχο χειμώνα.


(το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο 8 τεύχος του "Unfollow")

Θύμιος Κ.

Πηγή: www.ellinofreneia.net

22-27/09/2012: Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου - ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2012

22-27/09/2012: Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου - ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2012

Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου (Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο)
Θερινός Κινηματογράφος - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 20:30
Εισητ: 5€


BYRON Μπαλλάντα για έναν δαίμονα (1992)
Ο ποιητής λόρδος Bayron φτάνει στο επαναστατημένο Μεσολόγγι. Τα οράματα της Ελληνικής επανάστασης τον συνεπαίρνουν. Μια μεγάλη παράγωγη μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Από τον ίδιο τον Κούνδουρο θεωρείτε η καλύτερη του ταινία.

Μικρές Αφροδίτες (1963)
Βασισμένη στο βιβλίο ‘’ Δάφνης και Χλόη ‘’. Στην ταινία δύο παιδία 11 και 12 χρόνων, ζουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, τις πρώτες χάρες και λύπες. Η ταινία πήρε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Βερολίνου, και πλήθος άλλες διακρίσεις.

Ο δράκος (1956)
Ταινία σταθμός για τον Ελληνικό κιν/φο. Ταμένος στην μοναξιά, ταπεινός και ονειροπόλος βρέθηκε το πρόσωπο της ημέρας. Μια ταινία που μέσα της και μέσα στην μαγική νύχτα του πρωταγωνιστή χώρεσε όλη η μετά πολεμική Ελλάδα.

Bordello (1984)
Κρήτη 1897. Στο νησί οι στόλοι των μεγάλων Δυνάμεων αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τα πετρέλαια της ανατολής. Η Μαρία Βοναπάρτη και τα κορίτσια από έναν οίκο ανοχής της Μασσαλίας αποβιβάζονται στα Χάνια. Μέσα στο σπίτι εξελίσσεται όλη η πολιτική ιστορία της εποχής.

<<1922>> (1978)
Το μαρτυρικό οδοιπορικό μιας ομάδας Ελλήνων που οδηγούνται βίαια στα βάθη της Μ. Ασίας με στόχο τον θάνατο. Η ταινία είναι ένα συναξάρι από μνήμες των αιχμαλώτων Ελλήνων που επέζησαν για να μαρτυρήσουν τη φρίκη του πολέμου.

Εγώ η Αντιγόνη (1994)
Η κλασική τραγωδία του Σοφόκλη, με σκηνοθέτη τον Νικό Κούνδουρο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ο Μελισσοκόμος (1986) του Θ. Αγγελόπουλου
Ο Σπύρος, δάσκαλος μιας μικρής επαρχιακής πόλης και παλιός ‘’ αριστερός’’ αγωνιστής μένει μονός με το παρελθόν. Μετά τον γάμο της κόρης του και την αναχώρηση του γιου του για την Αθήνα, ξαναρχίζει και αυτός το ταξίδι εγκαταλείποντας την διδασκαλία και ακολουθεί τον δρόμο των μελισσών όπως και ο πατέρας του. Μια από της καλύτερες ταινίες του Αγγελοπούλου με πρωταγωνιστή τον Marcello Mastroianni.

Γ. Στρατούρης: "Ενημέρωση δημοτών"

Συμπολίτισσες συμπολίτες!
Μετά από παρέλευση 2 ετών (εκλογές Νοε. 2010) η διοίκηση του δήμου έχει πλέον αποκαλύψει στους δημότες της το πραγματικό της πρόσωπο. Οι πολίτες καθημερινώς συνομολογούν ότι έχουν ήδη σχηματίσει άποψη ως προς την ικανότητά της, την αξιοπιστία της, αλλά και τον σεβασμό της προς τον συμπολίτη. Και αυτή πλέον δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει διότι και τα τρία αυτά συστατικά στοιχεία (ικανότητα–αξιοπιστία-σεβασμός προς τον συνάνθρωπο) δεν αποτελούν ευκαιριακές παροχές τύπου ρουσφέτι στο οποίο έχει επιδοθεί κατά κοινή ομολογία η νέα διοίκηση λόγω της παλαιοκομματικής της αντίληψης, αλλά αποτελούν στάση ζωής.

Ή ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Η ΌΧΙ
Ή ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙΣ Ή ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ Ή ΕΙΣΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ

(δεν ισχύει στα παραπάνω το ολίγο από γιουβέτσι)

Προσωπικά έδωσα και θα συνεχίσω να δίνω μάχες εντός του δημοτικού συμβουλίου γι' αυτά που πιστεύω, για αυτά που πρεσβεύω και γι' αυτά που έλαβα εντολή από τον απλό τον κόσμο και η συνείδησή μου ορίζει. Αλλά από σήμερα και μέσω τοπικού τύπου καθόσον έδωσα χρόνο στην διοίκηση (2 έτη) και έτσι και ο ποιο κακόβουλος δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι λειτούργησα προσχηματικά αντιπολιτευτικά δια του τύπου απ' την πρώτη ημέρα της διοικήσεώς τους και με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή μου, και επειδή η δημοκρατία τους εξαντλείται στα λόγια, πως λέτε ότι επιβράβευσαν μια κατά τον κοινό νου ορθή και τίμια στάση ενός συμβούλου της αντιπολίτευσης απέναντί τους; Δυστυχώς με πολιτικές πράξεις που προκαλούν ακόμα και αυτούς που δεν ασχολούνται καν με θέματα σχετικά με την πολιτική.

Είναι ανήκουστο φίλες και φίλοι να μου αφαιρείται κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο λόγος με το πρόσχημα της εκτός θέματος τοποθέτησής μου. Γίνεται; κι όμως γίνεται!!! Και καλλιεργείται εντέχνως ξεχνώντας πως εγώ δεν είμαι έμμισθος διορισμένος από κολλητούς -όπως πολλοί μέσα στην αίθουσα- αλλά εκλεγμένος εκπρόσωπος όχι μιας κομματικής ελίτ όπως μέλη της διοίκησης, αλλά του απλού πολίτη, του καθημερινού ανθρώπου. Είναι γελοίο να μου κλείνει μια διοίκηση που κατηγορείται ευθέως και γραπτώς από δημότες για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία το μικρόφωνο την ώρα που μιλάω με το ίδιο πρόσχημα. Γίνεται; Κι όμως γίνεται!!!

Και γελάει ο κόσμος με τις ψευτοτυπολατρίες ορισμένων εξ' αυτών. Και δεν λένε να καταλάβουν ότι εγώ, επειδή έτσι με μεγάλωσε ο πατέρας μου και η μανά μου, ή με ανοιχτά ή με κλειστά μικρόφωνα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι να ομιλώ και να «φωνάζω» για τα δίκαια και το μέλλον των ΕΛΛΗΝΩΝ συμπολιτών μου.

Αποκορύφωμα της στάσης αυτής της διοίκησης εναντίον μου αποτέλεσε το γεγονός της απόπειρας αποβολής μου από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τους ΔΗΘΕΝ παραπάνω αναφερόμενους λόγους τυπολατρείας. Πεποίθησή μου όμως είναι ότι πραγματικοί λόγοι ήταν η συζήτηση καυτών θεμάτων όπως η απομάκρυνση της εφορείας από την πόλη μας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες! Από εδώ και στο εξής λοιπόν αναλαμβάνω να σας ενημερώνω δια τύπου για όλα τα θέματα (μικρά η μεγάλα) με την υπόσχεση να συνεχίσω την προσπάθειά μου να σας εκπροσωπώ επάξια αγωνιζόμενος και εντός της αιθούσης του δημοτικού συμβουλίου -και όπου αλλού- είτε μου αφαιρείται ο λόγος, είτε μου κλείνουν τα μικρόφωνα, είτε με αποβάλουν από την αίθουσα, είτε οτιδήποτε άλλο σκεφτούν για να με φιμώσουν. Για μένα όποιος δεν μπορεί να πληρώσει το κόστος για τις ιδέες του ή αυτός δεν αξίζει ή οι ιδέες του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ
ΥΠ/ΧΟΣ Π.Ν ε.α
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Απολογισμός σεμιναρίου Οδικής Ασφάλειας - "Μεγάρων γή 2012"


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΄΄ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ 2012΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τις 6 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012 στο χώρο της έκθεσης ΄΄Μεγάρων Γη΄΄, από το τμήμα Τροχαίας Μεγάρων, την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ και την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΄΄Πάνος Μυλωνάς΄΄.

Τα μέλη του Ι.Ο.ΑΣ. και οι εθελοντές των ανωτέρω φορέων, δίδαξαν επί τετραημέρου σε όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου, κυρίως σε νεαρά παιδιά, την έννοια της οδικής ασφάλειας, την οδηγική συμπεριφορά, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της χρήσης της Ζώνης Ασφαλείας. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν πρωτοπόρος για τα Ελληνικά δεδομένα και περιλάμβανε προσομοιωτή σύγκρουσης, προσομοιωτή οδήγησης, προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, ειδικά γυαλιά προσομοίωσης επίδρασης από το αλκοόλ και για πρώτη φορά προσομοιωτή ελέγχου φρεναρίσματος.

Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του σεμιναρίου χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το μεγάλο αλλά και πρωτοπόρο αυτό για την πόλη μας γεγονός και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Κο Αθανάσιο Δρένη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ ως μέγα χορηγό. Ευχαριστούμε επίσης και τους μικρούς εθελοντές μας που καθόλη την διάρκεια της έκθεσης μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με θέμα την οδική ασφάλεια, οι οποίοι είναι: Γεωργαντά Βασιλεία, Δήμογλης Παναγιώτης, Δήμογλης Σωτήριος, Δρένη Βασιλική, Δρένης Ιωάννης, Ιωακειμίδου Σωτηρία, Καλοζούμη Μαρίνα, Κοτρίδου Κυριακή, Κουλουριώτης Ιωάννης, Μιχοπούλου Μαρίνα, Πουλάκη Αντωνία, Σταμέλου Μαρίνα, Σταμέλου Ροδόπη, Τσολιάκου Ζωή.

Η επόμενη δράση κυκλοφοριακής αγωγής θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα και θα αφορά στην εκμάθηση ασφαλούς οδήγησης για παιδιά μικρής ηλικίας.

Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΤΣΑΣ

Χωρίς λόγια!!!