O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

2ήμερο κλείσιμο των σχολείων στον Δήμο Μεγαρέων!

Ως αποτέλεσμα  της λήψης της υπ' αριθμ. 262/2-10-2012 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία του Δήμου Μεγαρέων με πρώτιστο αυτό της μεταφοράς των μαθητών  (το οποίο συγκλήθηκε με αφορμή τις καταγγελίες αλλά και την κινητοποίηση από μέρους του Συντονιστικού Συλλόγου Γονέων της Νέας Περάμου), αποφασίστηκε  το διήμερο κλείσιμο των σχολείων του δήμου στις 9 και 10/10/2012 ως πρώτη ενέργεια σειράς κινητοποιήσεων:

7ος Ποδηλατικός Γύρος Μεγάρων από τον "ΚΟΥΡΟ"!


Π.Χαλόφτης: Ας αποκλείσουμε από τις αγορές μας τα Γερμανικά προϊόντα!

EMEIΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ         
                     
ΕΜΕΙΣ οι ΈΛΛΗΝΕΣ θέλουμε την Γερμανία μέσα στο ευρώ και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί ακράδαντα πιστεύουμε ότι η Ένωση των Λαών της Ευρώπης θα κάνει την Ευρώπη ΙΣΧΥΡΟ κράτος. Η ισχύς εν τη ενώσει έλεγαν οι (σοφοί) αρχαίοι Έλληνες. ΑΡΚΕΙ όμως να τηρούν τις διεθνείς των υποχρεώσεις.  

Κάτι που ΔΕΝ φαίνεται να ισχύει άν πιστέψουμε στο κείμενο της είδησης που διάβασα στο express.gr της 22/09/2012: " Η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια το θέμα των (πολεμικών) αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του"  δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Γερμανίας στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση. Ώστε έτσι λοιπόν, έέέ;;; Τα ξεχάσατε γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια. Γιατί όμως δεν ξεχάσατε και τα δάνεια που ώφειλε η Ελλάδα; Εκείνα τα παληά εννοώ, όχι τα φρέσκα τα οποία είναι απόρροια εκβιαστικών πιέσεων. Ξεχάσατε λοιπόν πως "ρυθμίστηκε το δικό σας χρέος τότε που χρωστάγατε και του διαόλου σας το λιβάνι;  Ξεχάσατε ότι σας διαγράφηκε  ένα ποσό περί το 50 % των διεθνών χρεών σας;

Να σας το θυμίσω λοιπόν:  " Το σκεπτικό που έγινε δεκτό στη Συνθήκη του Λονδίνου ήταν ότι «το ύψος της εξυπηρέτησης του χρέους δεν πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να θέτει σε κίνδυνο, άμεσα μεν την ευημερία των πολιτών της χώρας, μακροπρόθεσμα δε την ανοικοδόμηση της οικονομίας της». Έτσι, αποφάσισαν το προπολεμικό αλλά και το μεταπολεμικό γερμανικό χρέος να «κουρευτεί» κατά τουλάχιστον 50% (για την ακρίβεια, από τα περίπου 30 δισεκατομμύρια μάρκα του χρέους, το γερμανικό δημόσιο περιόριζε τις υποχρεώσεις στα 11 δισ. και άλλα 3,5 δισ. θα καταβάλλονταν από εμπορικές γερμανικές τράπεζες), ενώ παράλληλα επεκτεινόταν η αποπληρωμή σε πάνω από 30 χρόνια."  

Τότε ήταν καλά γιατί σύμφερε εσάς. Τώρα που, ελέω ξένων κεφαλαίων, αποκτήσατε οικονομική δύναμη το παίζετε Δυνάστες (κάποιοι από εσάς). Η συμπεριφορά δεν πιστεύω ότι αφορά την πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών αλλά ελάχιστους που συμβαίνει όμως να έχουν κυβερνητικές θέσεις. Επειδή όμως η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει για σκεφτείτε λίγο. Που θα πάει η "ισχυρή σας οικονομία" αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι το χρέος που δηλώνετε σαν κράτος είναι ψεύτικο και το πραγματικό χρέος σας είναι τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο; Δεν το λέω εγώ, δική σας εφημερίδα το γράφει (Χάντελσμπλατ ή κάπως έτσι). Κάνετε και εσείς "δημιουργική λογιστική" όπως λέγατε λίγο καιρό παληότερα για την Ελλάδα;;;  Αλήθεια πόσο είναι τι χρέος τόσο της κεντρικής κυβέρνησής σας όσο και το χρέος των δικών σας τραπεζών;;; Κάποιοι λένε ότι αυτό το άθροισμα ξεπερνάει το 500% του δικού σας ΑΕΠ. Είναι αλήθεια;  Έ ρε ΜΝΗΜΟΝΙΟ που σας χρειάζεται !!!!!
 
Κι αν το χρέος σας είναι κάτι λιγότερο από τό 500% εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το φτάσετε και να το ξεπεράσετε. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν και στην Ελλάδα μας πατριώτες που θα διεκδικήσουν και θα απαιτήσουν αυτά τα χρήματα με όλους τους τόκους. Προς το παρόν όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο: ΝΑ ΚΥΡΡΗΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Τέρμα λοιπόν τα Γερμανικά αυτοκίνητα, τέρμα οι... πατατοκόφτες από την Γερμανία, τέρμα και τα κρέατα Γερμανικής προέλευσης. Στόχος δεν είναι ο Γερμανικός λαός να υποφέρει. Στόχος είναι να μην υποφέρει ο Ελληνικός Λαός από τα εγκληματικά μέτρα που του ζητούνται.

Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα. Μπορούμε λοιπόν να τα έχουμε όλα από τα δικά μας χέρια. Βέβαια, στην προσπάθεια αυτή έχουμε έναν (ακόμη) επικίνδυνο αντίπαλο. Τους κυβερνήτες της Ελλάδας που θεωρούν ότι πρέπει ο μικροπαραγωγός να πληρώνει φόρους επί πραγματικών και επί φανταστικών εισοδημάτων. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι αδύνατο κάποιοι τέτοιοι ανεγκέφαλοι (;;;) να πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.  Αρκεί να είμαστε σωστά ενημερωμένοι και να μην ψηφίζουμε με το συναίσθημα, να μην πιστεύουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα οποία συνήθως μας λένε προεκλογικά. Αλλά να αποφασίζουμε με οδηγό το συμφέρον τόσο της χώρας μας όσο και των παιδιών μας. 


Έτσι δεν είναι πατριώτες;;; ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ. Ας αποκλείσουμε από τις αγορές μας τα Γερμανικά προϊόντα. Αρκετά λεφτά τους έχουμε δώσει για να πάρουμε σαβούρες. Φτάνει πια!!!

Μέγαρα, 5/10/2011
ΠΑΝ. ΧΑΛΟΦΤΗΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χωρίς λόγια!!!