O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στη λίστα του ΣΔΟΕ το όνομα του τέως Νομάρχη Δυτ. Αττικής Αριστείδη Αρκουδάρη!

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του ιστότοπου zougla.gr, σε επίσημο έγγραφο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, περιλαμβάνεται, με αύξον αριθμό 1 στη λίστα των πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από την εν λόγω υπηρεσία και των οποίων οι υποθέσεις αφορούν στην περιοχή Αττικής, το όνομα του τέως Νομάρχη Δυτικής Αττικής κ.Αριστείδη Αρκουδάρη:


Ρεπορτάζ του www.megara.org από την διαμαρτυρία στην Περιφέρεια για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών


Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές και γονείς από τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο και τον Ασπρόπυργο για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει και την σχετική αρμοδιότητα και ευθύνη, το πρωί της 10/10/2012.
Από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς δεν μεταφέρονται οι μαθητές προς και από τα σχολεία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μεταφορείς παραμένουν απλήρωτοι για τα έτη 2010 και 2011, ενώ επιπροσθέτως επιβάλλεται «κούρεμα» των χρεών κατά 37%.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ενώ τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο παραμένουν κλειστά κατά το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο.
Η αντιπεριφερειάρχης επί των οικονομικών, Λ. Βασιλάκου, πριν δεχτεί την επιτροπή αντιπροσώπων των διαμαρτυρομένων στο γραφείο της, μίλησε προς τους συγκεντρωμένους. Στο πλάι ο Γρηγόρης Σταμούλης ενώ πίσω της είναι ο Δήμαρχος Μεγαρέων και η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Ψαρουλάκη

Το πρόβλημα της μη μεταφοράς των μαθητών αυτή την περίοδο είναι γνωστό και οι επιπτώσεις του υφίστανται σε όλη την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα χρήματα για την μεταφορά των μαθητών, η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο λόγω των γραφειοκρατικού τύπου αγκυλώσεων οι οποίες χαρακτηρίζουν το Ελληνικό Δημόσιο οι λειτουργοί του οποίου βρίσκουν χίλιες δυό νόμιμες ή νομιμοφανείς δικαιολογίες έτσι ώστε να καθυστερεί η απελευθέρωση των χρημάτων.
Οι μαθητές με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την παιδεία – ΟΧΙ κλειστά σχολεία» εξέφρασαν την διαμαρτυρία και την απαίτησή τους να αποκατασταθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους αφού η κατάσταση έχει δημιουργήσει διακρίσεις και αποκλεισμού εις βάρος τους.
Από δεξιά, Ιωάννης Μαρινάκης, Αντώνης Ρήγας, Αντώνης Χοροζάνης, Γρηγόρης Σταμούλης. Στο βάθος ο πρόεδρος του ΣΓΚ 1ου Λυκείου Νέας Περάμου και ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής

Σε υποστήριξη των μαθητικών αιτημάτων έσπευσαν οι Δήμαρχοι Μεγαρέων και Ασπροπύργου Γιάννης Μαρινάκης και Νίκος Μελετίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, προεδρεία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και εκπρόσωποι των δασκάλων και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.
Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπροσώπους των συνδικάτων ΔΟΕ και ΕΛΜΕ συνάντησαν την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Λιλίκα Βασιλάκου, εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση και ζήτησαν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα ώστε να μην αποκλείονται μαθητές από τα σχολεία και να δημιουργούνται  διακρίσεις μεταξύ των μαθητών.

Οι κινητοποιήσεις στον Δήμο Μεγαρέων αναστέλλονται έως την Παρασευή 12/10 ενώ σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει ρύθμιση θα επαναληφθούν εντονότερες την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Για το πλήρες ρεπορτάζ ανατρέξτε στο www.megara.org

Πηγή: www.megara.org

Στα Μέγαρα η 2η έκθεση λαϊκού πολιτισμού Δ.Αττικής


Χωρίς λόγια!!!