O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Φωτορεπορτάζ του vourkari.blogspot από τον 7ο Ποδηλατικό Γύρο Μεγάρων του "Κούρου"

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γ.Στρατούρης: "Η καταστροφή που επιχειρήται να περάσει πραξικοπηματικά"

Ο Χ Ι  ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΥ ΡΟΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΝΑΙ  ΣΕ ΕΝΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠOΘΕΣΕΙΣ

Συμπολίτισσες, συμπολίτες!
Η παράταξη που της δώσατε την εντολή να κυβερνήσει το πλοίο που ονομάζεται δήμος Μεγαρέων αποφάσισε με τον γνωστό πλέον σε όλους μας τρόπο΄΄ να βυθίσει το σκάφος άπαξ και δια παντός ΄΄ προκειμένου να σώσει το πολιτικό της τομάρι . Όχι ούτε υπερβάλω, ούτε απλώς αντιπολιτεύομαι, ούτε μοναδικό σκοπό έχω να τους ΄΄χτυπήσω΄΄ πολιτικά, καθόσον το θέμα στο οποίο θα αναφερθώ αποτελεί για εμένα προσωπικά ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. Η λαοπλάνα  ρητορική τους όπως και εσείς πλέον διαπιστώνεται τους καθιστά σε τέτοιους καιρούς πολιτικά επικίνδυνους αφού ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ να σας ΄΄ταΐσουν ΄΄ δυο χρόνια προκειμένου να ξαναεκλεγουν και μετά ΄΄ΑΣ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ΄΄.

Αυτοί  και οι συνεργάτες τους (εξετάστε τους έναν έναν)  που στην πλειοψηφία τους συμμετείχαν σε παλαιότερες διοικήσεις και νομικά πρόσωπα που δημιούργησαν χρέη (βλέπε ΔΕΥΑΜ), αυτοί οι ίδιοι που συνεχίζουν να αυξάνουν τα χρέη (δικά τους λεφτά είναι;) αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις, αυτοί που σε χαλεπούς καιρούς συνεχίζουν να διαχειρίζονται ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ όπως οι κυβερνήσεις που σας κατέστρεψαν, ΖΗΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ  13.000.000 ΕΥΡΩ. Έχουν μάλιστα το θράσος να το ονομάζουν επικοινωνιακά ως ΄΄δάνειο με ονοματεπώνυμο΄΄ ως ΄΄δάνειο πνοής΄΄ ενώ θα έπρεπε να το ονομάζουν ΔΑΝΕΙΟ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΥ ΡΟΓΧΟΥ.                                                                
Ως θιασώτες της ίδιας ακριβώς πολιτικής νοοτροπίας συμπεριφοράς και διοίκησης με τους πολιτικούς και τις πολιτικές που υπηρετούν οι οποίες κατέστρεψαν την οικονομία το κράτος την κοινωνία και το ΕΘΝΟΣ, επιχειρούν να τις εφαρμόσουν τώρα ως πρακτικές άσκησης εξουσίας σε μικρότερη κλίμακα στον δήμο μας. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΕ; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ; Ή ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΕ ΚΑΡΦΙ; Εγώ ως πατέρας, ως πολίτης και ως δημοτικός σύμβουλος θα υπερασπιστώ με τις όποιες μου δυνάμεις το δικαίωμα μου και του κάθε συμπολίτη μου να υπάρχω και αύριο και μεθαύριο και πάντα ως δήμος Μεγαρέων χωρίς την επαπειλούμενη εξόντωση του από τέτοια δάνεια μαμούθ.

Προκαλώ εσάς που διοικείτε, που μέχρι χθες διαρρηγνύατε τα ιμάτια σας ότι ο δήμος βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση και δυσκολεύεται να καταβάλει ακόμα και τις μισθοδοσίες των εργαζομένων, προκαλώ εσάς που δια τύπου διαμαρτυρόσασταν για μειωμένες κατά 60% επιχορηγήσεις από το κράτος να απαντήσετε στον κόσμο: Πως θα πληρώνετε άλλο 1.000.000 ευρώ το χρόνο τοκοχρεολύσιο για 25 ΕΤΗ όταν με την πολιτική σας συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να δημιουργείτε χρέη; Θα αυξήσετε τα τέλη ηλεκτροφωτισμού; Θα αυξήσετε τα τιμολόγια του νερού; ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ; Θα σας επιχορηγήσει σχεδόν όλο το ποσό -όπως λέτε στον τύπο- ένα κράτος που παραπαίει. Και εμείς πρέπει το φάμε αυτό; Αν πράγματι είναι έτσι γιατί δεν περιμένετε λίγο να λάβετε την επιχορήγηση αυτή των 11.000.000 ΕΥΡΩ που σας διαβεβαιώνουν ότι θα πάρετε –ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ– και θέλετε να μας οδηγήσετε ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΥ ΡΟΓΧΟΥ; Γιατί γνωρίζει ο καθένας μας  πλέον στο δήμο ΄΄ότι έχετε υποσχεθεί και στον αγέννητο΄΄ και πως με την απερίσκεπτη πολιτική σας έχετε επιπροσθέτως δημιουργήσει μια ασφυκτική οικονομική δυσλειτουργία που δεν μπορείτε πλέον να διαχειριστείτε.  

Και τι κάνουν φίλες και φίλοι ως διοίκηση για να συμπαρασύρουν τον εξαθλιωμένο πλέον Άνθρωπο που ψάχνει εναγωνίως κάπου να πιαστεί και να τον χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης σε όσους αντιστέκονται;  Αδίστακτα χρησιμοποιούν την σημερινή του ανάγκη για επιβίωση με τον πιο αποκρουστικό πολιτικά τρόπο. Άνθρωπε πεινάς και διψάς και δεν έχεις ρεύμα λόγω των χρεών από τους υπερδανεισμούς των ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ; Και θα φας και θα πιεις. Έχουμε ακριβώς την ίδια συνταγή (δάνειο 13.000.000) που θα ΄΄αναζωογονήσει την τοπική κοινωνία και θα δώσει νέα πνοή΄΄ (λένε αυτοί). Όπως ακριβώς αναζωογόνησε και την Ελληνική κοινωνία (λέω εγώ) και πείνασαν οι  Άνθρωποι  και εξαθλιώθηκαν.

Συμπολίτισσες Συμπολίτες,
είναι αδιαμφισβήτητος νόμος ότι με τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ προκύπτει πάντα το ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ= ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.)

Η μόνη κατά κάποιο τρόπο ρεαλιστική λύση θα μπορούσε να ήταν ένα ποσό δανείου του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, διάρκειας 25 ετών, για αποζημιώσεις απαλλοτριωμένων. Στην οποία πιστεύω θα συναινούσε και η αντιπολίτευση εάν και εφόσον η διοίκηση δέχονταν να καταργήσει όλους αυτούς τους Συνηγόρους και Γ.Γραμματείς που δεν χρειάζονται και  που μαζί με τους Προέδρους και αντιπροέδρους (αιρετούς) που μισθοδοτούνται κάνουν τους πολίτες να εξεγείρονται μόνο και μόνο από την ιδέα της ύπαρξής τους και παράλληλα περιόριζε άμεσα τις σπατάλες για να ανταποκριθεί και στις ανάγκες των προμηθευτών του δήμου.  Υπόψη αυτό είναι πράγματι το μόνο δάνειο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο παρά μόνο για τον λόγο που συνάφθηκε.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τέτοια δάνεια μαμούθ, όπως αυτό των 13.000.000 ευρώ που προσπαθεί παρά την κείμενη νομοθεσία να λάβει η διοίκηση του δήμου, να χρειάζεται τρόπον τινά την αποδοχή της κοινωνίας όπως αυτή εκφράζεται δια των εκλεγμένων εκπροσώπων της στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα απαιτεί: α)Την σύνταξη των όρων του δανείου από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου και εισήγηση αυτής προς το δημοτικό συμβούλιο πράγμα που δεν έγινε ποτέ. β) Την ψήφιση του συγκεκριμένου δανείου με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του δημοτικού συμβουλίου, ώστε κατά κάποιο τρόπο να καταδεικνύεται αντιπροσωπευτικά και η αποδοχή του από το αντίστοιχο κομμάτι της κοινωνίας. Παρά ταύτα η διοίκηση, δυστυχώς στο σύνολο της, με την αλαζονεία που την διακρίνει αγνόησε και την κοινωνία και τον νόμο

Προσωπικά τους έθεσα προ των ευθυνών τους και τους ανέγνωσα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης όλη την κείμενη νομοθεσία προσπαθώντας να τους πείσω να εφαρμόσουν όπως ζητούν και αυτοί από τους πολίτες τον νόμο. Είχα την ψευδαίσθηση  ότι σε τέτοιες περιπτώσεις που ο νόμος ορίζει ρητά θα υπήρχε έστω και ένας ή μια από την διοίκηση που θα έλεγε: "ΟΧΙ ΡΕ δεν θα συρθώ δεν θα καταντήσω σαν αυτούς που γελοιοποίησαν το πολιτικό σύστημα και την ΕΛΛΑΔΑ και αφού ρητά ορίζεται από τον νόμο, θα πράξω, θα ψηφίσω, σύμφωνα με αυτόν". ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ. ΣΥΡΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΤΙ ΕΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ;                                                                                                                        

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ 
ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Π.Ν ε.α 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΕΝΩΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!