O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου Β.Οικονόμου: Υπογράφεται επιτέλους το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Βουρκαρίου στα Μέγαρα!!!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, έφερε ξανά στη Βουλή το ζήτημα της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του υγροτόπου «Βουρκάρι» στα Μέγαρα και την ένταξη του σε Φορέα Διαχείρισης. Η Επίκαιρη Ερώτηση συζητήθηκε την Δευτέρα 05 Νοεμβρίου στην Βουλή και απάντησε στον Βουλευτή ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης.

Στην τοποθέτηση του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι από το 2007 θέτει διαρκώς στη Βουλή με ερωτήσεις του το ζήτημα της προστασίας του σημαντικού υγροτόπου του Βουρκαρίου στα Μέγαρα και πρέπει επιτέλους να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του. Παράλληλα ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει πρόβλεψη ώστε τόσο το Βουρκάρι όσο και οι υπόλοιποι «ορφανοί» υγρότοποι της Αττικής να ενταχθούν στον Φορέα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της Αττικής (υγρότοπος Ωρωπού, Λίμνη Κουμουνδούρου, Βραυρώνα κτλ).

Στην απάντησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Βουρκαρίου θα υπογραφεί και θα δημοσιευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει πολύ θετικά την πρόταση του κ. Οικονόμου για ένταξη όλων των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που χρειάζονται την προστασία στον Φορέα Διαχείρισης της Αττικής όπου το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε μόνο την Πάρνηθα και το Πάρκο Σχινιά στο Μαραθώνα.

Κατόπιν της σχετικής συζήτησης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι επιτέλους δίνεται λύση στο ζήτημα της Προστασίας του Βουρκαρίου στην πράξη και όχι στα λόγια καθώς και για τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού ότι θα γίνει προσπάθεια ένταξης όλων των περιβαλλοντικά σημαντικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής στον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που διαμορφώνεται.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ!


Οι Ναυτοπρόσκοποι Νέας Περάμου επισκέπτονται το Σάββατο το Βουρκάρι

Αυτό το Σάββατο, 10 του μήνα, η ομάδα των Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Βουρκάρι.
Το ραντεβού μας είναι στις 10.00πμ στο Τείχος της Αγίας Τριάδας.