O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

"ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012"


ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012
ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ - ΗΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
(NO PASARAN - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ)

Τριάντα εννιά χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο κατά της επτάχρονης στρατιωτικής χούντας των συνταγματαρχών, που είχε επιβληθεί στο λαό από την ντόπια και διεθνή ολιγαρχία του κεφαλαίου και των αφεντικών, σήμερα γίνεται ξανά επίκαιρη παρά ποτέ η αντιφασιστική πάλη. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η αστική τάξη, η εγχώρια διαπλοκή και τα νεοφασιστικά σκυλιά των αφεντικών, προσπάθησαν -όπως κάνουν πάντα- να φέρουν την ιστορία στα μέτρα τους. 

Όπως έπραξαν και μετά το τέλος του εμφυλίου σπιλώνοντας την ΕΑΜική αντίσταση και εκθειάζοντας, σε συγκεντρώσεις και πορείες, τους ΧΥΤΕΣ και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί κατακτητών λέγοντας ότι αυτοί ήταν πατριώτες, έτσι πορευτήκαν και με τη χούντα του δικτάτορα Παπαδόπουλου προπαγανδίζοντας για χρόνια τη δική τους πλαστή εκδοχή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αλλά και συνολικά για τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας.

Πόσοι και πόσες δεν έχουμε ακούσει για τις μέρες ευφορίας και ανάπτυξης που έζησε ο ελληνικός λαός στα χρόνια της χούντας; Πόσοι και πόσες δεν έχουμε ακούσει ότι ο λαός έφαγε ψωμί στα χρόνια του γύψου; Πόσες φορές έχουμε πέσει επάνω στους τηλεπωλητές βιβλίων και ακροδεξιούς ηγετίσκους που ωρύονται ότι δεν! υπήρξαν νεκροί στα γεγονότα του Πολυτεχνείου; Αλλά και πρόσφατα η νεοναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής σε συγκεντρώσεις στα Μέγαρα αναπολούσε τις «δοξασμένες» μέρες της επιβολής του φασίστα Παπαδόπουλου με τα τανκς. 

Μέσα από τόνους στρατευμένης αλλοίωσης της πραγματικότητας και δηλητηριασμού της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων, η άρχουσα τάξη και οι νεοφασίστες υπηρέτες της, δημιουργούν και σήμερα μια δική τους ψευδή ερμηνεία της ιστορίας με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τις λαϊκές τάξεις από τα πραγματικά αιτήματα τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια. 

Η χούντα των απριλιανών, που επιβλήθηκε με τις ευλογίες του μεγάλου ντόπιου κεφαλαίου και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, όχι μόνο δεν έδωσε ψωμί στον λαό, αλλά του απαγόρευσε να διεκδικεί και τα ψίχουλα που έβαζε στην τσέπη του. Όχι μόνο δεν δημιούργησε μέρες ευημερίας, αλλά έριξε στο πιο βαθύ σκοτάδι του φόβου, του μίσους και του ολοκληρωτικού φασισμού μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Όχι μόνο δολοφόνησε, αλλά απεναντίας έπνιξε στο αίμα την εξέγερση των φοιτητών του Νοέμβρη του ‘73 με 24 νεκρούς εκείνο το βράδυ, δημιούργησε τα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ και επαναλειτούργησε τους τόπους εξορίας, όπως τη Γυάρο, τη Μακρόνησο κ.α.

Οι αστικές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να εκφυλίσουν και να αποδομήσουν την εξεγερσιακή πραγματικότητα του Πολυτεχνείου και φρόντισαν να το περάσουν στη συλλογική συνείδηση του λαού σαν μια «γιορτή-πανηγύρι», στρώνοντας ουσιαστικά το χαλί στην νεοφασιστική προπαγάνδα. Τα παιχνίδια όμως της εξουσίας, μας είναι γνωστά: αυτή είναι που στείνει πανηγύρια με τιμές και δόξες στις εξεγέρσεις του παρελθόντος, ενώ παράλληλα είναι η ίδια που τσακίζει και καταστέλλει όπως μπορεί και με κάθε μέσο τα εξεγερσιακά, επαναστατικά αντανακλαστικά του λαού.

Σήμερα που φτωχοποιούνται και τσακίζονται βάναυσα τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη με σκοπό να σωθούν Τράπεζες και αφεντικά, προσπαθούν να μας πείσουν τα αστικά ΜΜΕ -οι νεοφασίστες πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος- ότι το σύνθημα Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια είναι ξανά επίκαιρο!

Τους απαντάμε ΟΧΙ.

Το ’40 και το ’73 ο φασισμός βρήκε απέναντί του χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που βασανίστηκαν, κακοποιήθηκαν και πέθαναν για τη λευτεριά και την αξιοπρέπειά τους. Σήμερα, απέναντί σας θα βρείτε όλες και όλους εμάς. Εμάς που δεν ανεχόμαστε να μας πίνετε το αίμα, να διαλύεται το μέλλον μας, να λέτε ότι μια χούντα θα μας σώσει. Θα μας βρείτε απέναντι σας , γιατί δεν θα σταματήσουμε να εμπνεόμαστε από τα ιδανικά του αντιδικτατορικού-αντιφασιστικού αγώνα, τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, άμεση δημοκρατία, λαϊκή αυτοοργάνωση. Δε θα σταματήσουμε να κάνουμε όνειρα με μάτια ανοιχτά...Γιατί:

"Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων εμείς καθόμαστε τα βράδια και ζωγραφίζαμε σκηνές απ΄ την αυριανή ευτυχία του κόσμου. Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας..." Τάσος Λειβαδίτης

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΜΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
(antifa.d.m@gmail.com)

"Κύριε Βενιζέλο γιατί δεν κάνετε μια φανουρόπιτα;"


 

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Κύριε Βενιζέλο,
Πληροφορήθηκα από διάφορα χιουμοριστικά μηνύματα στο twitter, ενώ βρισκόμουν στην Κύπρο, την αναφορά που κάνατε σε μένα μέσα στο Κοινοβούλιο. Προφανώς και δεν θα γράψω τι έλεγαν τα μηνύματα, αν και τα περισσότερα είναι ένα μνημείο εξυπνάδας και χιούμορ. Θα σας μεταφέρω μόνο ένα, κάποιου αγνώστου: «Ο Βενιζέλος ρωτάει στη Βουλή πού βρήκες τη λίστα Λαγκάρντ. Ο τύπος νομίζει ότι είναι Θεός. Ο Σαμαράς έλεγε αλήθεια ότι μιλάει με το Θεό». Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά εδώ και μήνες δίνετε περισσότερο τροφή για χιουμοριστικά σχόλια, παρά για πολιτικές αναλύσεις. Κανένας δεν σας «παίρνει» πολιτικά. Και αν οι εφημερίδες οι οποίες σας έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια επέτρεπαν στους σκιτσογράφους τους να μην αυτολογοκρίνονται, είμαι σίγουρος θα είχαμε μερικά από τα πιο σπουδαία σκίτσα-γελοιογραφίες των τελευταίων χρόνων.

Είδα και το βίντεο όπου αναφερόσασταν σε μένα. Αυτό που φουσκώνατε με λεκτικές περικοκλάδες και ξεφουσκώνατε με ηχηρές ανάσες. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να το σχολιάσω. Ποτέ δεν είχα την άποψη πως έχετε κάποια πολιτική σκέψη. Είχατε απλώς γνώση του πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα ώστε να το χειρίζεστε. Ποτέ δεν αποδέχθηκα τις φήμες περί «ευφυίας» σας. Κατασκευάσατε μια φημολογία στα τηλεοπτικά στούντιο, με οικείους δημοσιογράφους, που ουδέποτε σας ζόρισαν, ούτε σας ρώτησαν για όσα σκανδαλώδη έχετε κάνει σε αυτή τη χώρα (την Πέμπτη θα σας τα θυμίσουμε στο HOT DOC). Καταφέρατε να πείσετε πως η πονηριά των χειρισμών σας στο μεγάλο τερέν της διαπλοκής, δεν ήταν παιχνίδι στο δικό σας γήπεδο των συμφερόντων αλλά νίκη της ευφυίας σας στο γήπεδο της πολιτικής.

Αλλά ακόμη και η διαφορετική άποψη που έχω για σας σε σχέση με άλλους συναδέλφους με τους οποίους τρώτε, χαριεντίζεστε και συμφωνείτε, δέχθηκε πλήγμα από την στάση σας στη Βουλή. Απορώ λοιπόν, ακόμη και στη δύσκολη θέση που είσαστε, πώς δεν είχατε την στοιχειώδη πολιτική άμυνα, ώστε να μην βάλετε το ερώτημα στη Βουλή «πού βρήκε τη λίστα ο Βαξεβάνης;». Αναρωτηθήκατε ποια θα ήταν η θέση σας αν έβγαινα να δηλώσω «μα μου την έδωσε ο Βενιζέλος». Γιατί ανάμεσα στα σενάρια είναι και αυτό. Είσαστε από τους ελάχιστους που την είχαν. Άρα θα μπορούσατε να μου την είχατε δώσει. Γιατί τόσος θυμός για το πού βρήκα τη λίστα; Γιατί το πήρατε προσωπικά λες και αναφέρεται σε άτομα της οικογένειάς σας; Το ερώτημα είναι πού βρήκα εγώ τη λίστα που είναι η δουλειά μου να βρίσκω ή πώς την «χάσατε» εσείς που δουλειά σας ήταν να την αξιοποιήσετε;

Είναι εμφανές πως έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Δεν την έχετε χάσει επειδή σας ζορίζουν, αλλά επειδή δεν μπορείτε να λειτουργείτε όπως παλιά σε προστατευμένο μιντιακό περιβάλλον, να εξουσιάζετε όπως παλιά και να εντυπωσιάζετε με λεκτικές περικοκλάδες όπως παλιά. Το ερώτημα που βάλατε για το πού βρήκα τη λίστα, αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής ωριμότητας. Αλλά γι' αυτό δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω εγώ. Το δείχνει το διαλυμένο κόμμα σας. Μην μπερδεύετε την εικόνα που δίνουν για σας τα φίλια ΜΜΕ, με την πραγματικότητα. Αυτό που γράφουν δεν είσαστε εσείς, είναι αυτό που θέλετε να γράψουν. Συνεπώς μην το πιστεύετε. Δεν έχετε κανένα πολιτικό βάρος στην κοινωνία. Αν βγαίνατε και λέγατε στη Βουλή πως θα κάνετε φανουρόπιτα για να φανερωθεί η λίστα που χάσατε, περισσότεροι θα σας πιστεύανε πως έχετε υγιείς προθέσεις απ' ότι όταν είπατε εκείνο το «πού βρήκε τη λίστα ο Βαξεβάνης». Είσαστε εκτός πραγματικότητας. Μάλλον ασφυκτικά πιεσμένος από την πραγματικότητα που δημιουργήσατε στην κοινωνία, το κόμμα, την Ευρώπη. Τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία έδωσα αρκετές συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα, έχουν εντυπωσιαστεί με το πόσους νόμους έχετε φτιάξει για να να νομιμοποιήσετε τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Θα το έχετε διαπιστώσει σε όσα γράφουν πια για εσάς στο εξωτερικό.

Από όλους γύρω σας, σας καταλαβαίνω περισσότερο. Μπορεί ακόμη και να δείξω κατανόηση. Αλλά φύγετε από την πολιτική. Απελευθερώστε τη χώρα από την εικόνα και την πολιτική σας. Αφήστε να δημιουργηθούν νέες πολιτικές δυνάμεις πάνω σε πραγματικές ανησυχίες. Ξέρω πως ανησυχείτε τι θα γίνει αν όλοι (περισσότερο οι δικοί σας άνθρωποι) καταλάβουν ότι δεν έχετε καμιά εξουσία. Δεν επικαλούμαι καμιά υπευθυνότητα που θα σας οδηγήσει στην έξοδο. Επικαλούμαι απλώς όποια δυνατότητα έχετε να σκεφθείτε πολιτικά και να διαπιστώσετε πως όσο καθυστερείτε τεχνητά τις αλλαγές, τόσο αυτές θα στραφούν εναντίον σας. Πάτε σπίτι σας, αλλάξτε ζωή, φτιάξτε φανουρόπιτα να φανερωθεί η λίστα, κάντε ό,τι θέλετε, αλλά αφήστε την Ελλάδα να ελευθερωθεί από εσάς. Έχετε την άνεση και τα εισοδήματα να ζήσετε όπως θέλετε. Η ευφυΐα σας εξαντλείται στη φράση που θα βρείτε για να κοροϊδέψετε τον κόσμο. Να βαφτίσετε το χαράτσι «ασφάλιστρο κινδύνου».

Κύριε Βενιζέλο, σε αυτή τη χώρα πέφτετε πια βαρύς. Όχι σε μένα.

Πηγή: www.koutipandoras.gr