O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μετά τον Ασωπό, ο Σχίνος: το εξασθενές χρώμιο ξαναχτυπά την πόρτα μας


Ενώ εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή η πληγή των Οινοφύτων, μια νέα εστία ρύπανσης των υπόγειων υδροφορέων έρχεται στην επιφάνεια, πάλι με εξασθενές χρώμιο. Πρόκειται για την περιοχή των Γερανείων και έχει για επίκεντρο την περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου.

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια μετά από μετρήσεις και ελέγχους του νερού που έγιναν από κατοίκους και οικιστές της περιοχής και έδειξαν υπερβολικές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου τόσο σε πηγάδια της περιοχής όσο και στο νερό που χρησιμοποιείται για ανθρώπινη χρήση.  Έκτοτε, άρχισε μια έντονη προσπάθεια των πολιτών να φωτίσουν το πρόβλημα και να διαπιστώσουν τις πραγματικές διαστάσεις του. Μια προσπάθεια που, δυστυχώς, δεν έχει συναντήσει την πρέπουσα στάση του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων και της αρμόδιας δημοτικής επιχείρησης ΔΕΥΑΛ, οι οποίοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν, αν όχι να συγκαλύψουν το πρόβλημα.

Η στάση αυτή οδήγησε στη δημιουργία της συλλογικότητας «Ενεργοί πολίτες Σχίνου», που έχει, από τα πράγματα, επωμιστεί το κύριο φορτίο της ενημέρωσης των πολιτών. Στο blog της συλλογικότητας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις σχετικές εξελίξεις.

Στο πλευρό των κατοίκων του Σχίνου, βρέθηκαν, από την πρώτη στιγμή, συνεισφέροντας με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, οι πρώτοι παθόντες, δηλαδή, οι ενεργοί πολίτες της περιοχής των Οινοφύτων, όπως και η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενημέρωσης από τους «Ενεργούς πολίτες Σχίνου», πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των κατοίκων της περιοχής, την Κυριακή 21/10/2012. Στη συνάντηση αυτή έγινε μια αναλυτική και τεκμηριωμένη προσέγγιση του προβλήματος από το Θ. Παντελόγλου (Χημικό - Μsc Βιοχημικό Μηχανικό) από το ΙΤΑΠ (Ινστιτούτο τοπικής αειφόρου ανάπτυξης Οινοφύτων).

Κατεβάστε την σχετική παρουσίαση εδώ
Το βίντεο της παρουσίασης υπάρχει εδώ

Ακολουθεί άρθρο του Θ. Παντελόγλου, με τίτλο: «τα νερά, τα συμφέροντα και η στάση μας»

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ" κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ


"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ" κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 


Κύριε Μαρινάκη!
1. Ουδέποτε μέχρι σήμερα σε κανένα άρθρο μου και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο δεν σχολίασα οτιδήποτε αφορούσε τον πρότερο βίο σας ή την επαγγελματική σας δράσηΕσείς παρ' αυτά δεν επιδείξατε κανέναν σεβασμό ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αναφέροντας συγκεκριμένα ότι βλέπω τον Δήμο σαν περίβολο προσωπικών συμφερόντων  (αλήθεια ποιών;;;) μετά την συνταξιοδότηση μου, επισημαίνοντας ότι είμαι συνταξιούχος 40 ετών. Δυστυχώς όπως καταλαβαίνει ο καθένας χρησιμοποιήσατε έναν ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟ τρόπο να με φέρετε (και καλά) αντιμέτωπο με την κοινωνία, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχετε πλέον ηθικούς φραγμούς και αυταπόδεικτα έχετε χάσει παντελώς τον έλεγχο.
2.  Ουδέποτε απέκρυψα ΚΑΙ από κανέναν κε Μαρινακη ότι είμαι 43 ετών και αποστρατεύτηκα μετά από 25 έτη υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, και θα δεχόμουν οποιαδήποτε κρίση για συζήτηση από πολίτες που συνταξιοδοτούνται μετά από 37 έτη εργασίας αλλά όχι φυσικά από κατ' επάγγελμα δημάρχους που συνταξιοδοτούνται ισοβίως από το δημόσιο, οι παλαιότεροι με μια τετραετία και οι νεότεροι όπως εσείς με μόλις 8 χρόνια δημαρχιλίκι (Ν. 1205/1981και Ν. 3513/2006), το οποίο όπως αντιλαμβάνομαι επιδιώκετε με κάθε τρόπο. Και φυσικά δεν αξίζει καθόλου τον κόπο να αναφερθώ και σε άλλο σινάφι πολιτικών που στηρίζετε και σας στηρίζουν.
3.  Θα μπορούσα κε Μαρινάκη να γράψω σελίδες ολόκληρες αλλά ειλικρινά ΑΠΑΞΙΩ να επεκταθώ σε κακοήθειες και μικροπρέπειες αφού θα αποδείξετε μόνος σας σε όλους τους δημότες, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ΤΙ ΕΣΤΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ στις επερχόμενες εθνικές επετείους και στις εκδηλώσεις των αποστράτων Αξιωματικών μια και θα παραβρεθείτε ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν και αυτοί αποστρατευτεί σαν και εμένα μεταξύ 40 και 50 ετών.
4. Το ότι "βλέπω τον Δήμο ως περίβολο προσωπικών συμφερόντων" μόνο τον γέλωτα μπορεί να προκαλέσει  αφού, όπως οι πάντες γνωρίζουν, συνταξιοδοτούμαι και δεν επιζητώ διορισμό, τα παιδιά μου είναι ηλικίας 6 και 10 ετών και δεν διεκδικούν θέσεις εργασίας, η σύζυγος μου ήδη εργάζεται 18 χρόνια και οι γονείς μου δυστυχώς για εσάς δεν εμπορεύονται τίποτα και έτσι κανείς μας δεν θα μπορέσει και να θέλει να χρησιμοποιήσει τον Δήμο για πελατειακές σχέσεις.  ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, χωρίς να επιτεθώ και εγώ σαν εσάς προσωπικά σε κανένα.
5.  Όσον αφορά τώρα τον χαρακτηρισμό που μου αποδώσατε αποκαλώντας με νεοαναθρεμένο του κ.Σταμούλη έχω να σας απαντήσω "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ" κ.  ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Και αυτό δεν είναι αστείο, τουναντίον είναι πολύ επικίνδυνο αν λάβει σοβαρά κανείς υπόψη του, το τι πολιτική εκπροσωπείτε. Την πολιτική του ασφυκτικού υπερδανεισμού (12.753.068,07 ευρώ) που μαθηματικά θα μας οδηγήσει όπως οδήγησε και την Ελλάδα στην θηλειά ενός ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ στα πλαίσια ενός, όπως το αποκαλούν, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. Εσείς κε Μαρινακη ξέρετε τίποτα γι αυτό;;; Ενημερώστε τους δημότες και τους εργαζομένους για το τι σημαίνει αυτό. Τι επιπτώσεις έχει και τι υποχρεώσεις απορρέουν, και αφήστε τα δάνεια πνοής και τα άλλα τέτοια επικοινωνιακά τεχνάσματα .Εγώ πάντως, να είστε σίγουρος, θα το πράξω, θα ενημερώσω τους πολίτες εάν έρθει η έγκριση ΚΑΙ θα αντισταθώ όπως και όσο μπορώ
6.  Τέλος για την ιστορία αναφέρω ως υποχρεούμαι στους δημότες, ότι για κάθε δάνειο ισχύουν οι διατάξεις των Α. Άρθρο 72 παρ .στ Ν 3852/10 Β. Άρθρο 265 Ν 3852/10  Γ. Άρθρο 176 Ν 3463/06  και Δ. Άρθρο 264 Ν3852/10 όπως ακριβώς είχα αναφερθεί, ενώ οι διατάξεις του Ν 4038/2.2.2012 αρθ.2παρ.1&2 (ΦΕΚ 14/2-2-2012) που μνημονεύει ο κ Μαρινάκης στην απάντηση του, αναφέρονται ρητά ως Επείγουσες ρυθμίσεις για την εξυγίανση των δήμων και των περιφερειών, οι οποίες σε συνδυασμό με την υπ' αρ. 43288/4-10-11 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία αφορά σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, εκτιμώ ότι μας οδηγεί μαθηματικά σε ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
7. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ, ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Ή ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ  ΜΟΥ και συστήνω την σελίδα (Hellas Tax Φορολογική νομοθεσία Ν.4038 ΦΕΚ Α 14  02-02-2012) όπου εκεί μπορείτε να κάνετε και την επιλογή της υπ' αρ. 43288/4-10-11 Υπουργικής απόφασης και να διαπιστώσετε μόνοι σας πλέον ότι δεν πρόκειται για ένα δάνειο  πνοής,
       αλλά για μια επερχόμενη θηλιά μνημονίου.


Γεώργιος Στρατούρης
Υποπλοίαρχος Π.Ν ε.α
Δημοτικός Σύμβουλος 
 Ένωσης Πολιτών

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!


Ο... ΣΑΤΙΡΙΚΟΣ