O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Και ..."Γερακίνα" στο Βουρκάρι!

Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, 30-11-2012
 Γερακίνα (Buteo buteo)





Η "αόρατη πορεία" ενάντια στα μεταλλεία χρυσού!

Η Θεσσαλονίκη είπε όχι στην εξόρυξη χρυσού
Περισσότεροι από έξι χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν το προπερασμένο Σάββατο το πρωί στη Θεσσαλονίκη, εναντίον της παρασιτικής μάστιγας των μεταλλευτικών εκμεταλλεύσεων στην Χαλκιδική και στην προσπάθεια ανάπτυξης τους σε Κιλκίς και Θράκη. Χαρακτηριστικά, η πορεία κάλυψε όλο το μήκος της παραλίας από το Λευκό Πύργο μέχρι την Αριστοτέλους. 

Φυσικά, αυτή η διαδήλωση δεν βρήκε ούτε ένα λεπτό δημοσιότητας στα δελτία ειδήσεων, ενώ τα θεσμικά sites αναμάσησαν τις εκτιμήσεις της αστυνομίας για …2.000 διαδηλωτές.

Όπως τονίζει το Παρατήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, η ομοβροντία αρνητικών τοποθετήσεων - γνωματεύσεων - πορισμάτων, στην προοπτική λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά και στο Κιλκίς και την Θράκη, των επιστημόνων του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής, του ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων δεν είναι “άξια λόγου” μπροστά στους ογκόλιθους -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σκέψης και τεκμηρίωσης, της El Dorado και των αρΠΑΧΤικών που την συνδράμουν.  

Ούτε οι αρνητικές γνώμες του συνόλου σχεδόν των αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών, τουριστικών κτλ ενώσεων και φορέων, έχουν σημασία για τους δήθεν “δημοκράτες”. 
Ούτε η σχεδόν σύσσωμη αντίθεση των τοπικών πολιτικών, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Θράκη με την εξαίρεση του δημάρχου Αρναίας - El Dorado κ. Πάχτα και δυο τριών ακόμα “αστέρων” της πολιτικής, στην πολύπαθη Χαλκιδική μας. 

Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά “αόρατη” από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο: Οι Καναδοί τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του “μεγάλου στοχαστή” ΓΑΠ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού. 

Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.



ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!