O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                        
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η κεντρική διοίκηση στον εναγκαλισμό της με τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας! Την ίδια στιγμή που περιφρονεί το Συμβούλιο της Επικρατείας -στο οποίο επί ένα χρόνο δεν αποστέλλει τις απόψεις της σχετικά με το «Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» με αποτέλεσμα η εκδίκαση της αίτησης για την ακύρωσή του που έχουν υποβάλει 111 φορείς από όλη την Ελλάδα (ανάμεσα στους οποίους η ΚΕΔΕ, 22 Δήμοι, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) να αναβάλλεται και η νομιμότητα του Πλαισίου να τελεί υπό διαρκή αίρεση- δρομολογεί την τροποποίηση του υπέρ των συμφερόντων των εταιριών του κλάδου.  

Με μια απόφαση που θεσμοθετεί τη διαπλοκή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ταυτάρης, συγκρότησε «ομάδα εργασίας με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των υδατοκαλλιεργειών και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης του κλάδου» στην οποία όρισε ως μέλος τον πρόεδρο της μεγαλύτερης εταιρίας ιχθυοκαλλιέργειας, και ήδη πρωτοδίκως καταδικασθέντα για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος περιοχής στην οποία λειτουργούσε μονάδα η εταιρία του, κ. Αριστείδη Μπελλέ.
  
Καλούμε την Πολιτεία να δώσει τέλος στην ακατανόητη προνομιακή μεταχείριση ενός κλάδου με χρέη που ξεπερνούν το ένα δις ευρώ, οι εκπρόσωποι του οποίου, χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα, υποδεικνύουν τα νομοθετήματα που αφορούν στο μέλλον των περιοχών μας.  

Την καλούμε επιτέλους να αναγνωρίσει, ως συνομιλητές της, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των θιγόμενων επαγγελματικών κλάδων (αλιεία, τουρισμός), οι οποίοι δικαιώνονται εδώ και χρόνια στα αρμόδια δικαστήρια εναντίον της παράνομης και περιβαλλοντικά επιβλαβούς αδειοδότησης και λειτουργίας ιχθυοκαλλιεργειών στις περιοχές τους.