O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ιδού η Ρόδος, γιατί το πήδημα παραγράφηκε


Για επανειλημμένα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του κάνει λόγο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του στο www.koutipandoras.gr. Ο πρώην υπουργός δηλώνει μάλιστα πως «για να μην επικαλείστε όμως καλή πίστη σε οποιαδήποτε ενέργειά μου που θα στοχεύει στην προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, είμαι στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε το ταχύτερο δυνατόν το ο,τιδήποτε» (διατηρούμε την ορθογραφία και ακολουθία νοημάτων του εγγράφου). Τα δημοσιεύματα του site υποστήριζαν πως η ύπαρξη του κυρίου Μαρκογιαννάκη στην προεδρία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, είναι πέρα από κάθε έννοια ηθικής τάξης και πολιτικής ορθότητας, αφού ο ίδιος έπρεπε κανονικά να είναι αντιμέτωπος με Προανακριτικές για υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά του, αλλά δεν είναι χάρη στο σύστημα παραγραφής του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης γνωρίζει πολύ καλά ως πρώην εισαγγελέας (για να ξεκινήσουμε από τα γενικά), πως ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να κάνει αξιολογικές κρίσεις και να ασκεί σκληρή κριτική (πολλές φορές μάλιστα και άδικη όπως καταγράφει η ελληνική νομολογία) σε δημόσια πρόσωπα. Άρα η απειλή περί νομικών μέτρων είναι μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Αν παρ όλα αυτά ο κ Μαρκογιαννάκης σκοπεύει πραγματικά να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα θέσαμε, είναι αυτονόητο πως θα δημοσιεύσουμε την άποψή του.

Να του θυμίσουμε λοιπόν σε τι πρέπει να απαντήσει:

1. Για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση της ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων καταλήγει πως η Ελλάδα ενοικίαζε ελικόπτερα σε τιμές τριπλάσιες από αυτές με τις οποίες ενοικίαζαν άλλες χώρες, μέσω συμβάσεων που φωτογράφιζαν συγκεκριμένη εταιρεία. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ως υπουργός υπογράφει αυτές τις συμβάσεις. Το 2005 δίνει 10.890.000 ευρώ, το 2006 το τίμημα ανεβαίνει σε 11.271.150 ευρώ, το 2008 δίνονται 11.969.000 ευρώ και το 2009 το τίμημα από τον κύριο Μαρκογιαννάκη ανεβαίνει σε 17.800.000 ευρώ. Δηλαδή ενοικιάζονταν ελικόπτερα με 20.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης, ενώ η Κύπρος για παράδειγμα έδινε μόλις 7.500 ευρώ και οι ΗΠΑ 4500 ευρώ.
Για το σκάνδαλο αυτό παραπέμπονται να δικαστούν 3 πρώην αρχηγοί της Πυροσβεστικής και πάνω από 30 άλλα φυσικά πρόσωπα.Όχι όμως ο κ Μαρκογιαννάκης του οποίου τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, αλλά για τον οποίο οι ευθύνες στο εισαγγελικό πόρισμα είναι ξεκάθαρες.

2. Για την υπόθεση C4I και SIEMENS. Ο κύριος Μαρκογιαννάκης υπέγραψε την παραλαβή ενός συστήματος που δεν έπρεπε να παραλάβει. Κατέθεσε γι αυτό στην Επιτροπή της Βουλής η οποία στο πόρισμά της όχι μόνο αποδίδει ευθύνες στον πρώην Υπουργό αλλά καταγράφει 22 φορές πως «είπε ψέματα», «κατέθεσε ψευδώς» ή «απέκρυψε». Αν δεν θυμάται ο κύριος Μαρκογιαννάκης μπορούμε να του θυμίσουμε και τις 22 φορές για ποιά πράγματα είπε ψέματα. Καταλήγει μάλιστα το πόρισμα πως «συνάγεται, ότι ο κ Χρήστος Μαρκογιαννάκης με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, ως υπουργός δεν διαχειρίστηκε σωστά και με επιμέλεια τη δημόσια περιουσία, η οποία ήταν εμπιστευμένη, καθ όσον η εταιρεία SAIC SIEMENS, ωφελήθηκαν οικονομικά από τη συμπεριφορά του και συγκεκριμένα από πληρωμές προς αυτές και από την αποδέσμευση εγγυητικών επιστολών τους καλής εκτέλεσης με αντίστοιχη ζημία περιουσίας του Δημοσίου».
Στην ψηφοφορία στη Βουλή τον Αύγουστο του 2011, ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν ψήφισε για την παραπομπή Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη. Χρειάζονταν 150 ψήφοι και ψήφισαν 149 για την παραπομπή. Το μεγαλύτερο διακομματικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών, έκλεισε με μια διακομματική συγκάλυψη και όχι με αθώωσή του όπως υποστηρίζει ο κύριος Μαρκογιαννάκης.

Τα έργα και οι ημέρες του κυρίου Μαρκογιαννάκη δεν τελειώνουν εδώ. Ο κύριος Μαρκογιαννάκης ξέρει ότι έχουμε σε εξέλιξη έρευνες γι αυτά και επιχειρεί να εκφοβίσει. Τον διαβεβαιώνουμε λοιπόν και από δω πως δεν φοβόμαστε. Αν ωστόσο ο κ Μαρκογιαννάκης θέλει να απαντήσει, θα δημοσιεύσουμε την απάντησή του. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει γιατί η δημοσιογραφία αποτελεί ένα σύστημα κοινωνικού ελέγχου ανεξάρτητο από το τι γίνεται στα δικαστήρια και από νομικισμούς. Και ο κ Μαρκογιαννάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι το πλέον αναρμόδιο πρόσωπο να προεδρεύει στην Επιτροπή. Ψεύδεται συστηματικά όπως το έκανε και όταν κατέθετε ως μάρτυρας. Το έκανε και προχθές στην Επιτροπή μιλώντας για την πελάτισσά του που ανήκε στο κύκλωμα των εφοριακών τα ονόματα των οποίων είναι στη λίστα Λαγκάρντ. 
Περιμένουμε.

Το Κουτί της Πανδώρας

Πρόσκληση σε ομιλία του Κώστα Ζουράρι στα Μέγαρα


Κοπή πίτας από την Ορνιθολογική


Χωρίς λόγια!

Ο... ΣΑΤΙΡΙΚΟΣ