O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ - ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ !!!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ: 9.00ΠΜ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ - ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΜΕΓΑΡΩΝ.
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Κ.Λ.Π.

Πρόσφατες εικόνες από το Βουρκάρι

 Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων 15-16/02/2013
 
 

Ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου στο Δήμο Μεγαρέων


Αλκ.Μπεναρδής: Η "θανατική καταδίκη" της πόλεως των Μεγάρων!!!

"Πνοή" 31/01/2013, σελ.11

Τα αίσχη της Πάχης!

Συμπολίτης μας έστειλε την παραπάνω  φωτογραφία προφανώς διαμαρτυρόμενος για τα αίσχη που συμβαίνουν στην Πάχη, υπό την ανοχή της δημοτικής αρχής.
Ο αντιδήμαρχος Γ. Κουμπέτσος που τον συνδέουν με την περιοχή ισχυροί δεσμοί και βρίσκεται σχεδόν κάθε μέρα εκεί, δεν έχει ενοχληθεί ακόμη με την αυθαιρεσία κάποιων κατοίκων - επαγγελματιών της Πάχης;
Με ποιες πλάτες καταλαμβάνουν δρόμους, πλατείες, επιχωματώνουν ακτές δημιουργώντας ιδιωτικά ... πάρκινγκ; 
Υπάρχει δημοτικός υπάλληλος ή στέλεχος της διοίκησης που έχει δώσει τέτοια αυθαίρετη άδεια; 
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης γιατί κωφεύει σ' αυτές τις διαμαρτυρίες, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας τόσες φορές; 

Πηγή: www.megaritiko.blogspot.g

Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής: Πρωτοβουλίες για υπόγεια ύδατα

Συνάντηση Στ. Δήμου με Γ.Γ. Υδάτων του ΥΠΕΚΑ
2013-02-14

Πρωτοβουλίες παίρνει η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σταυρούλα Δήμου για την χημική ισορροπία των υπογείων υδάτων της Δυτικής Αττικής και τα βιομηχανικά απόβλητα.
Στα πλαίσια των προωτοβουλιών συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνο Τριάντη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση της κατάστασης η οποία επικρατεί στην Δυτική  Αττική και η προσπάθεια εφαρμογής δράσεων οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την καλή χημική και οικολογική ισορροπία των υπογείων υδάτων σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Η κ. Δήμου ζήτησε την ενίσχυση του δικτύου παρακολούθησης των υδάτων με αύξηση των σημείων ελέγχου λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες οι οποίες επικρατούν στην περιοχή όπως ΧΥΤΑ, διϋλιστήρια, ρέματα, παράνομες διαθέσεις αποβλήτων κλπ.
Ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το δίκτυο των μετρήσεων για την ποιότητα των υπογείων υδάτων αλλά και την προσθήκη σταθμών μέτρησης ποιότητας του θαλασσινού νερού στην Ελευσίνα και στα Μέγαρα.
Σοβαρό ζήτημα η επικρατούσα υφαλμύρωση στην περιοχή
Ιδιαίτερη αναφορά στην συνάντηση έγινε για την υφάλμυρη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα υπόγεια νερά στην Δυτική Αττική και τις επακόλουθες αλλοιώσεις στην χημική ισορροπία τους.
Για τον λόγο αυτό, στα θέματα της συνεργασίας συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η καταγραφή παράνομων γεωτρήσεων.
Ας σημειωθεί επίσης ότι η Αντιπεριφερειάρχης  ζήτησε από τον κ. Τριάντη να εξεταστεί η κατάργηση των επιφανειακών διαθέσεων υγρών αποβλήτων για την περιοχή δεδομένου ότι στην περιοχή λειτουργεί το ΚΕΛ Θριασίου, το οποίο και μπορεί να δέχεται βιομηχανικά απόβλητα.

Πηγή: www.megara.org

Χωρίς λόγια...