O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Επιβολή προστίμου στον Δήμο Μεγαρέων ύψους 394.000 ευρώ για την Χωματερή!!!


Αθήνα, 21.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Επιβολή προστίμων σε 12 μονάδες, για σωρεία παραβάσεων,
υπέγραψε ο Ειδικός Γραμ. Επιθεώρησης Περιβ/ντος και Ενέργειας

Την επιβολή προστίμων χρηματικού ύψους 590.950 Ευρώ, σε συνολικά 12 μονάδες, υπέγραψε ο Ειδικός Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μωυσής Κουρουζίδης, μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν στην κακή διαχείριση υγρών και στερεών αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, αποβλήτων λιπαντικών ελαίων, αποβλήτων συσσωρευτών, περιττωμάτων πτηνών, καύση νεκρών ζώων, χρήση φορμόλης σε ιχθυοκαλλιέργειες κ.ά.
Μεταξύ των μονάδων στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, περιλαμβάνονται δύο Δήμοι, τρεις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και μία βιομηχανία, μία μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος, μία μονάδα ανακύκλωσης αυτοκινήτων-σιδήρων-μετάλλων-καλωδίων, ένα λατομείο αδρανών υλικών, ένα εκκοκκιστήριο, μία πτηνοτροφική μονάδα και μία ξενοδοχειακή μονάδα.

Αναλυτικά, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις παρακάτω μονάδες, για τις παραβάσεις που αναφέρονται και το ύψος του προστίμου:
 
Μονάδες, παραβάσεις, πρόστιμα 
1. Επιβολή προστίμου στο Δήμο Μεγάρων, για το Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων του Δήμου, στη θέση «Καμπία»
Παραβάσεις: Παραλαβή αποβλήτων βιομηχανικής προέλευσης σε Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, Διατήρηση του ΧΑΔΑ εντός δασικής έκτασης παρά τις σχετικές αποφάσεις παύσης και σφράγισής του, Δεν έλαβε ούτε τα ελάχιστα μέτρα για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου λάμβανε χρηματικό αντίτιμο για τη χρήση του ΧΑΔΑ με αποτέλεσμα τη ρύπανση και υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και τη δημιουργία κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία, Ο Δήμος εκτελούσε εργασίες συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων
χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.
Πρόστιμο: 394.000 ευρώ
2. 
.
.
.
Περισσότερα και αναλυτικά στοιχεία και για τις 12 μονάδες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα παρέχονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας : (http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=396&language=el-GR)

«Εριν Μπρόγκοβιτς» η Ε.Ε. για τον Ασωπό!

 

Κόλαφο για τη χώρα αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το «έγκλημα του Ασωπού», το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον απειλή για τη δημόσια υγεία. Δίνεται πλέον η δυνατότητα στους πολίτες να ζητήσουν, μεταξύ άλλων, μεγάλες οικονομικές αποζημιώσεις.Επιπλέον, η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βαρύτατων κυρώσεων και δίνεται τετράμηνη διορία στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα και μεταξύ άλλων, να ελέγξει και την ασφάλεια των τροφίμων που παράγονται στην περιοχή.

Η Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε αποδεκτή την προσφυγή που κατέθεσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας για το θέμα του Ασωπού και συγκεκριμένα για την παραβίαση του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη για το «δικαίωμα στην υγεία». 
Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα τόσο στους πληγέντες όσο και σε κάθε πολίτη της χώρας, να ζητήσουν την ποινική δίωξη των ρυπαντών άλλα και των αρμόδιων αδειοδοτικών αρχών και να εγείρουν δικαιώματα αποζημιώσεων από το κράτος τόσο για την αποδεδειγμένη ζημιά στην υγεία, στο βιοτικό τους επίπεδο και στο εισόδημά τους, όσο και για δυνητική ζημιά ή απειλή από τις παραλείψεις του κράτους. Αναμένεται οι κάτοικοι της περιοχής των Οινοφύτων να κινηθούν με μαζικές αγωγές κατά των αδειοδοτικών αρχών. 

Η απόφαση δεσμεύει πλέον την ελληνική κυβέρνηση ώστε να προβεί σε άμεση ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, να ελέγξει επιδημιολογικά τους κατοίκους της περιοχής και να προχωρήσει σε εκτενή και διαρκή έλεγχο των τροφίμων που παράγονται ή συσκευάζονται στην περιοχή και να εκπονήσει ακόμα και σχέδιο αναδιάρθρωσης καλλιεργειών. Επιπλέον, θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση παροχή ασφαλούς νερού ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής και να επιβάλει στις βιομηχανίες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων, το οποίο θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο και τη χρήση αντιρυπαντικής τεχνολογίας. 

Η Επιτροπή στην έκθεσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεραίνει ότι η Ελλάδα «δεν εφαρμόζει τα στοιχειώδη για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος». Υπό το πλαίσιο αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχιση της δίκης για τον Ασωπό όπου κατηγορούνται 15 βιομηχανίες της περιοχής.
Η δίκη που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Ανοιξη, αναμένεται να συνεχιστεί στο τέλος Φεβρουαρίου αν και ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναβολής λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι επιχειρήσεις διώκονται για ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου, αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών άλλα και βαρύτατα πρόστιμα.

Κασσιανός Τζέλης 

Πηγή:www.imerisia.gr

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας για την αναβολή της αναδάσωσης στο Βουρκάρι




ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ελευσίνα, 22/02/2013
Ταχ.Δ/νση:             Ταχ. Κώδικας:      Τηλέφωνο:            Τηλεομοιοτυπία:
Πληροφορίες:
Ηλεκτρ. Δ/νση: 
Ηρ. Πολυτεχνείου 78
192 00  -  ΕΛΕΥΣΙΝΑ
213 2047060
210 5560807
Μηλιδάκης Ιωάννης
imilidakis@patt.gov.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναβλήθηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών η αναδάσωση στον Υδροβιότοπο Βουρκαρίου

Οι απρόσμενης έντασης κακές καιρικές συνθήκες έπαιξαν τελικά καταλυτικό ρόλο στο να αναβληθεί η προγραμματισμένη αναδάσωση στον Υδροβιότοπο Βουρκαρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου από τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου 2013, αφού επικοινώνησε με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής και επιβεβαιώθηκε η πρόγνωση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έδωσε εντολή να ενημερωθούν όλοι όσοι είχαν προσκληθεί για την αναγκαστική αναβολή.

Η αναδάσωση στην περιοχή των Μεγάρων θα γίνει σε προσεχή ημερομηνία, η οποία θα οριστεί εντός των επομένων ημερών.

«Δεν θα ήταν δυνατό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε δενδροφύτευση κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες, που πρώτιστα θα έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εθελοντών και των μαθητών. Μπορεί μια βροχούλα να μη μας σταματά, αλλά αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης.

"Τρομακτικές" εικόνες από το Βουρκάρι!

 Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων,
 Παρασκευή 22/02/2013 (4:45-4:55πμ)

Ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας



Νέες κινηματογραφικές προβολές στο Θέογνι