O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ενημέρωση από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών


Αναβλήθηκε και πάλι η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕ

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης κατά του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕ, που είχε προσδιοριστεί για τις 3.4.2012. Λόγος αναβολής και πάλι το γεγονός ότι η Διοίκηση δεν έχει αποστείλει στο δικαστήριο τις απόψεις της επί του θέματος. Την ίδια στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες εκδίδουν σε όλη την Ελλάδα κατ΄ εφαρμογή του Χωροταξικού δεκάδες άδειες νέων ιχθυοτροφείων και αύξησης δυναμικότητας υφιστάμενων.
Έτσι, όταν κάποια στιγμή η δίκη διεξαχθεί, το ΣτΕ θα πρέπει να λάβει υπόψη του «τις επενδύσεις που (θα) έχουν γίνει», ενώ αν ακυρώσει –όπως πρέπει να κάνει- το πραξικοπηματικό Χωροταξικό, τότε «θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη». Ποιος θα ευθύνεται για αυτό όμως; Οι τοπικές κοινωνίες που περιμένουν νομιμοφρόνως εδώ και χρόνια να δοθεί λύση, στο πρόβλημα της χωροθέτησης των ιχθυοτροφείων στις περιοχές τους; Ή η Πολιτεία και οι επενδυτές που αναπτύσσονται στη βάση νομοθετημάτων «αμφιλεγόμενης» νομιμότητας και εκβιαστικών πρακτικών απέναντι στη δικαιοσύνη;

Θυμίζουμε τι έχει συμβεί: (α) οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα business plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο, (β) εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ανάμεσα στους οποίους και ένας από τους μεγαλύτερους ιχθυοκαλλιεργητές της χώρας, βάφτισαν αυτό το business plan «Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» (το μοναδικό που υπάρχει για τις χρήσεις του ελληνικού παράκτιου χώρου) και το θεσμοθέτησαν με «διαδικασίες - μαϊμού» στις 4.11.2011 και (γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση του. Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012 μετά για τις 3.4.2013 και εσχάτως για τις 5.6.2013.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.syntonistikiepitropi.gr

Παραδοσιακό γλέντι αλληλεγγύης στο "Στέκει" Ελευσίνας

Το δίκτυο αλληλεγγύης "Yπάρχει άλλος δρόμος" και το αυτοδιαχειριζόμενο "ΣΤΕΚει" Ελευσίνας, με την υποστήριξη κι άλλων συλλογικοτήτων της πόλης (Ecoeleusis, Act Radio) διοργανώνουν ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 20.00 μμ στο κτίριο της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ στην Ελευσίνα. Στόχος τις εκδήλωσης μας αυτής είναι να στηρίξουμε ηθικά και υλικά συμπολίτες μας που χτυπιούνται βίαια από την οικονομική κρίση και την ανεργία. 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης καλούμε κάθε συμπολίτη μας να προσφέρει ότι μπορεί ο καθένας σε τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα θα γίνει και λαχειοφόρος αγορά με είδη, που καταστήματα της περιοχής μας έχουν προσφέρει, με σκοπό να ενισχυθούν δράσεις αλληλεγγύης (εμβόλια, φάρμακα κ.λ.π). Σας καλούμε να δείξουμε έμπρακτα πως η αλληλεγγύη , η αλληλοβοήθεια και η συλλογική προσπάθεια είναι η δική μας απάντηση στις πολιτικές που οδηγούν την χώρα μας στην καταστροφή και τον λαό στην ανέχεια.
 Πηγή:steki-elefsina.blogspot.gr

Μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Περιγιαλίου