O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πότισμα αναδασωμένων περιοχών από την Αντιπεριφέρεια


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ελευσίνα, 17/04/2013
Ταχ. Δ/νση:             Ταχ. Κώδικας:      Τηλέφωνο:            Τηλεομοιοτυπία:
Πληροφορίες:
Ηλεκτρ. Δ/νση: 
Ηρώων Πολυτεχνείου 78
192 00  -  ΕΛΕΥΣΙΝΑ
213 2047 060
210 5560807
Μηλιδάκης Ιωάννης
imilidakis@patt.gov.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πότισμα αναδασωμένων περιοχών από την Αντιπεριφέρεια

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής με απασχολούμενους από το πρόγραμμα του ΚΕΑΝ, πότισαν τις περιοχές του υδροβιότοπου Βουρκαρίου στα Μέγαρα και του Λόφου του Προφήτη Ηλία στη Μαγούλα, οι οποίες έχουν αναδασωθεί πρόσφατα από πρόγραμμα της Αντιπεριφέρειας. 

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Απριλίου πότισαν και έκαναν συμπληρωματικές εργασίες στην αναδασωμένη έκταση της Μαγούλας αφενός και αφετέρου φύτεψαν ακόμα 60 φυτά στα παρτέρια του γηπέδου που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου. 

Ενώ, την Τρίτη 16 Απριλίου ποτίστηκε και η αναδασωμένη περιοχή του Βουρκαρίου, η οποία είχε ποτιστεί και μία εβδομάδα μετά την αναδάσωση της 6ης Μαρτίου 2013. Παράλληλα, με σκοπό να εξασφαλιστεί όχι μόνο το πότισμα των σχεδόν 100 στρεμμάτων του υδροβιότοπου, αλλά και η πυροπροστασία του, θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί με πρωτοβουλία του κ. Γεράσιμου Μιχαλάκη, Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγάρων, μεταλλική δεξαμενή νερού χωρητικότητας 10 τόνων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου εισηγήθηκε με τη σειρά της στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής τη διάθεση πίστωσης 20.000€ για το πότισμα των δενδρυλλίων κατά τον 1ο χρόνο, και ειδικότερα κατά τους δυσμενείς καλοκαιρινούς μήνες. Η εν λόγω επιτροπή αποφάσισε την προέγκριση του ποσού και τώρα απομένει ο πρόχειρος διαγωνισμός.