O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Αριστείδης Μινγκέθ: "Ευχαριστούμε Ελλάδα"

Στο παρακάτω βιντεάκι διάρκειας μόλις 7 λεπτών με τίτλο: "Ευχαριστούμε Ελλάδα", ο Αριστείδης Μινγέθ, καθηγητής Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών σε σχολείο της Μούρθια, μιας φτωχής περιφέρειας της Ισπανίας, καθηγητές, και κυρίως μαθητές, τονίζουν όλα όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα στον δυτικό πολιτισμό, μέσα από τις λέξεις που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι λαοί στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο. 
Για την προσφορά του αυτή μάλιστα τιμήθηκε τον περασμένο μήνα από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού. 

Αφού πρώτα κλικάρετε στο δεξί κάτω εικονίδιο Full screen για να ανοίξετε το βίντεο σε πλήρη οθόνη, και πατήσετε το βελάκι στο κέντρο για να ξεκινήσει το βίντεο, σύρετε τον κέρσορα στο κάτω μέρος του και στην μπάρα που θα ανοίξει κλικάρετε το πρώτο από αριστερά εικονίδιο "Captions" και επιλέξτε "Greek" για Ελληνικούς υπότιτλους.

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία κατά της ρύπανσης του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία νέο εθελοντικό πότισμα στο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η νέα δράση ποτίσματος την περασμένη Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.
Χάρη στη συμμετοχή 5 εθελοντριών και 7 εθελοντών ποτίστηκαν σχεδόν όλα τα νεοφυτεμένα δενδρύλια που βρίσκονται στην πλευρά του λόφου του Περάματος που "βλέπει" προς το Βουρκάρι.
Οι εθελοντικές δράσεις ποτίσματος θα συνεχιστούν καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο. Η συμμετοχή μας σε αυτές είναι απολύτως αναγκαία καθώς διασφαλίζει την επιβίωση των μικρών δενδρυλλίων.
Ραντεβού λοιπόν στην επόμενη δράση μας!