O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Συμπληρωματική αναδάσωση ξεραμένων δενδρυλλίων στο Βουρκάρι


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ελευσίνα, 11 Δεκεμβρίου 2013
Ταχ. Δ/νση:             Ταχ. Κώδικας:      Τηλέφωνο:            Τηλεομοιοτυπία:
Πληροφορίες:
Ηλεκτρ. Δ/νση: 
Ηρώων Πολυτεχνείου 78
192 00  -  ΕΛΕΥΣΙΝΑ
213 2047 005
210 5565116
Κώστας Μήτσης
mitsisk@patt.gov.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπληρωματική αναδάσωση ξεραμένων δενδρυλλίων στο Βουρκάρι

Εδώ και μία εβδομάδα έχει ξεκινήσει από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής η διαδικασία αντικατάστασης των ξεραμένων δενδρυλλίων με νέα στο λόφο Περάματος Μεγάρων (Βουρκάρι) όπου το Μάρτιο η Αντιπεριφέρεια σε συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς και τα σχολεία είχε πραγματοποιήσει αναδάσωση 94 στρεμμάτων.

Στο διάστημα αυτό πραγματοποιούνται καλλιεργητικές φροντίδες συντήρησης, όπως ξεβοτάνιασμα, στα υγιή δενδρύλλια όπως προβλέπεται από τη μελέτη αναδάσωσης. Θα ακολουθήσει λίπανσή τους και αντικατάστασή των ξεραμένων δενδρυλλίων από νέα που ήδη έχουν εξασφαλιστεί από τη Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Δήμου δήλωσε σχετικά: 
«Έγκαιρα προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τη φυτευτική περίοδο και να αποφύγουμε νέα πιθανή καταστροφή των δενδρυλλίων από έλλειψη βροχοπτώσεων προβαίνουμε στις απαραίτητες εργασίες για την αντικατάσταση των ξεραμένων δενδρυλλίων και τη συντήρηση των υγιών. 
Δίνουμε μεγάλη σημασία στον υγροβιότοπο της περιοχής και οι υπηρεσίες μας εργάζονται συντονισμένα για την ολοκλήρωση με επιτυχία της μελέτης που έχει εκπονηθεί. 
Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Μεγάρων και το Συντονιστικό Φορέα των Συλλόγων για την προστασία του υγροτόπου “Βουρκάρι Μεγάρων” για την άριστη συνεργασία καθώς και όλους τους εθελοντές και τους εφέδρους στρατιώτες του Κ.Ε.Ε.Δ. που καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πότιζαν ανελλιπώς τα δενδρύλλια».

"Βαρβάρες" (αγριόπαπιες) σήμερα στο Βουρκάρι!

"Βαρβάρες" - Υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, 11/12/2013