O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειάς σας ή για την ανεργία»

Διάλεξη με θέμα «πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειάς σας ή για την ανεργία» διοργανώνει σήμερα το Ν.Π.Δ.Δ. "Ηρόδωρος" του Δήμου Μεγαρέων.

Ομιλήτρια η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος – συγγραφέας κ.Αλεξάνδρα Καππάτου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων στις 6:00μμ

Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας του ΚΟΥΡΟΥ Μεγάρων στον Ασπρόπυργο

Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής και της Εθελοντικής Ομάδας Ασπροπύργου ΄΄ΘΡΙΑ, συμμετείχαμε στις 8-12-13 στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα :
« την ζωή μου αγαπώ ασφαλώς κυκλοφορώ»
  Ο σύλλογός μας δημιούργησε στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου Ασπροπύργου, πρότυπο κυκλοφοριακό πάρκο, για νεαρούς ποδηλάτες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε αφορούσε κυρίως σε παιδιά και  περιελάμβανε την αναγνώριση και χρήση των πινακίδων ΚΟΚ (π.χ. κίνδυνος –υποχρέωση-απαγόρευση), την χρήση του κράνους, του φωτεινού σηματοδότη κ.α, ενώ  το πρακτικό μέρος περιελάμβανε την εκμάθηση της  ορθής οδήγησης ποδηλάτου στο πρότυπο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, συνοδευόμενα από μέλη του συλλόγου, φορώντας πάντα κράνος και ενημέρωση – χρήση των πινακίδων ΚΟΚ που επιδεικνύονταν στην ΄΄μικρή βόλτα΄΄ αυτή.  Περισσότεροι από σαράντα νεαροί ποδηλάτες συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο είχε  διάρκεια μία ώρα περίπου.        Υπεύθυνος του  εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν σε εθελοντική βάση ο Υπαρχ/κας ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος.
Επίσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου, έλαβε χώρα ενημέρωση-ομιλία στο προαναφερθέν θέμα, σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, με ομιλητές τους:  Κ. Βαλσαμάκη Μανούσο Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Διοικητή Τροχαίας Ελευσίνας, Κα Γωγώ Σταματοπούλου Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής,  Κ. Ρουχωτά Άγγελο συγκοινωνιολόγο, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΄΄Πάνος Μυλωνάς΄΄
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ασπροπύργου Κος Μελετίου Νικόλαος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
Να συγχαρούμε τους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής και ιδιαιτέρως τον Κύριο Βασίλη Δέδε για την πρωτοβουλία  της συνδιοργάνωσης εκδήλωσης με θέμα την Οδική Ασφάλεια και ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στον νεοσύστατο σύλλογό του. 
 Για το Δ.Σ    
  Ο πρόεδρος  
 Κατερινίτσας Δημήτριος 


Μουσική Βραδιά αφιέρωμα στον Ν.Γκάτσο το Σάββατο στον "Ιστό" Χαϊδαρίου


’ΚΟΜΕΝΤΙΑ" το Σαββατοκύριακο στο Θέατρο Περιγιαλίου



ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Η Κεντρική σκηνή παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη 
‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’ 
(πάλη χωρικών και βασιλιά)
Μουσική: Σταύρου Ξαρχάκου
Χορογραφία: Έλενα Μιχαηλίδου
Μουσική-Ενορχήστρωση-Μουσική διδασκαλία: Τάκης Τζεβελέκος
Ενδυματολογία: Πολυξένη Ορκοπούλου- Ελενα Μιχαηλίδη-Αδαμαντία Κουμπάρου
Κατασκευή κοστουμιών: Ελένη Ορκοπούλου
Υπεύθυνος παράστασης: Αλέκος Ξανθάκης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σίμραν Πρίτ Σίνγκ-Άντα Παπαχρήστου-Βασιλική Μπερτσιά Ευαγγελία Βλάχου-Χαρά Δελή-Μάκης Λάϊος-Ειρήνη Λάϊου-Πολυξένη Ορκοπούλου-Νατάσσα Γεωργίου-Ρένα Λάϊου-Βενετία Μπαλάφα-Ηλίας Λέκκας-Δημήτρης Αλευράς-Τάκης Τζεβελέκος-Γιώργος Κατσαούνης-Αλέκος Ξανθάκης-Χρήστος Αγγουράκης-Μπάμπης Τσόγκας
Χειρισμός Φώτων: Γιάννης Καντούνης - Χειρισμός Μουσικής:Σούχμαν Πρίτ Σίνγκ
Παράσταση πλαισιωμένη από δεκαοχτώ ηθοποιούς που τραγουδάνε, χορεύουν, παίζουν. Βασιλιάδες, αυλικοί, χορικοί, παίζουν ένα παιγνίδι γεμάτο παγίδες, ίντριγκες. Έξυπνα κόλπα προς αποφυγής των με επίκεντρο τον λαϊκό ήρωα, σύμβολο ανυπακοής, αντίστασης, αφύπνισης και αυταπάρνησης. Και όλα αυτά δοσμένα μέσα από ένα παιχνίδι, όχι και τόσο αθώο μέχρι το τέλος που επέρχεται η αυτοθυσία του ήρωά μας στο δάσος των παλιών νεκρών, που έχει κι αυτό τον δικό του καταλυτικό επίλογο λυτρώνοντας τους ήρωές μας.
Μια παράσταση πλούσια γεμάτη ζωή, κέφι, χιούμορ, ρυθμό που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν θεατή με τις γρήγορες εναλλαγές της και τις πολλές εκπλήξεις.
Παραστάσεις:      Σάββατο  14 & Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 8:30 μ.μ.
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 8:00 μ.μ.
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του θεατρικού έργου και της μουσικής από τον Γιώργο Σκούρτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο,οι οποίοι θα παρευρεθούν και θα τιμηθούν σε παράστασή μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ 
ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ   27410-86330   88880   87578