O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρό πρόβλημα στην μονάδα Flexycoker του διυλιστηρίου στην Ελευσίνα!

Σοβαρό πρόβλημα στην μονάδα Flexycoker του διυλιστηρίου στην Ελευσίνα! Κόλαφος για τα ΕΛΠΕ η έκθεση του ΚΕΠΕΚ.

Ενώ τα επεισόδια ρύπανσης και τα ατυχήματα στις νέες μονάδες του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα διαδέχονται το ένα το άλλο, νέο σοβαρό πρόβλημα εμφανίστηκε κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα της προβληματικής μονάδας Νο 32 (FLEXYCOKER).
Όπως βεβαιώνει με πρόσφατο «Εξαιρετικά Επείγον» έγγραφό του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Δυτικής Αττικής, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, διαπίστωσε στρέβλωση του χαλύβδινου αντιδραστήρα R3 της νέας μονάδας 32 (FLEXYCOKER) του διυλιστηρίου!
Είχε προηγηθεί εύστοχη καταγγελία (30.01.2014) του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας προς το ΚΕΠΕΚ το οποίο ενήργησε άμεσα. Η έκθεση του ΚΕΠΕΚ αποτελεί το πρώτο έγγραφο Ελεγκτικής Αρχής με το οποίο ζητείται από την Αδειοδοτούσα Αρχή (ΥΠΕΚΑ) να διερευνήσει την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.
Διαβάστε περισσότερα στο www.ecoeleusis.com

Προβολή ντοκυμαντέρ για την εκπαίδευση στο SALTO!


για τα χρόνια πολλά με φίλους στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου