O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Το ρεπορτάζ του Megara TV για την εκδήλωση παρατήρησης πουλιών στο Βουρκάρι!

Παρατήρηση πτηνών στο Βουρκάρι
από τη Νέλλη Στεντούμη
Δράση παρατήρησης πτηνών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης διοργανώθηκε την Κυριακή το πρωί στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου, έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Μεγάρων και του Συντονιστικού Φορέα για την προστασία του Βουρκαρίου.
Με σύμμαχο τον καιρό, αρκετοί φυσιολάτρες έσπευσαν να απολαύσουν το θέαμα που προσφέρουν τα διάφορα είδη πτηνών που φιλοξενεί αυτή την περίοδο ο υγροβιότοπος.
Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ του Megara TV εδώ

Το ρεπορτάζ του Megara Org για την εκδήλωση παρατήρησης πουλιών στο Βουρκάρι!

Παρατήρηση πουλιών στον υγροβιότοπο Βουρκάρι Μεγάρων
Το ΤΤ του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κοντά στη φύση

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Συντονιστικό Φορέα προστασίας του Υγροβιότοπου Βουρκάρι Μεγάρων το Τοπικό Τμήμα Μεγάρων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αφιέρωσε το σημερινό πρωινό της Κυριακής στην παρατήρηση πουλιών τα οποία ενδημούν ή διέρχονται από το Βουρκάρι.
Για τα πουλιά τα οποία φιλοξενεί ο υγροβιότοπος μίλησε στους Οδηγούς εκπρόσωπος της ΕΟΕ ενώ η ίδια οργάνωση διέθεσε τηλεσκόπια και κιάλια ώστε οι επισκέπτες να παρατηρήσουν και να γνωρίσουν τους φτερωτούς κατοίκους της περιοχής.
Το πρωινό ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτικά, φυσιολατρικά και περιβαλλοντικά παιχνίδια

Χωρίς λόγια!