O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Δεν θα συνηθίσουμε να ζούμε με τους ρύπους, τις σειρήνες και την δυσοσμία των ΕΛΠΕ


 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ 
 Ελευσίνα 24/04/2014 
 Δεν θα συνηθίσουμε να ζούμε με τους ρύπους, τις σειρήνες και την δυσοσμία των ΕΛΠΕ

Υπενθυμίζουμε ότι το διυλιστήριο ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής των Οδηγιών SEVESO. Κατά συνέπεια όλες οι αδειοδοτούσες αλλά και οι ελεγκτικές αρχές οφείλουν κατά νόμο να δώσουν άμεσα πειστικές εξηγήσεις στους πληττόμενους κατοίκους:
1) Για τα αίτια που δημιούργησαν το οξύ ρυπαντικό επεισόδιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης με την έκλυση χιλιάδων κυβ. μέτρων καυσαερίων και με την έντονη δυσοσμία που έπληξε επί ώρες την Ελευσίνα και συνοικίες της Μάνδρας.
2) Για τα αίτια της πυρκαγιάς στην δεξαμενή Νο 20 μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα (Μεγάλη Παρασκευή).
Πλανώνται πλάνη οικτρά τόσο η εταιρεία όσο και οι κρατικές υπηρεσίες αν νομίζουν ότι θα συνηθίσουμε να ζούμε με τους ρύπους, με τους ήχους των εφιαλτικών σειρήνων, την εντονότατη δυσοσμία και τις πύρινες γλώσσες του πυρσού του …«υπερσύγχρονου» διυλιστηρίου. Καμία χορηγία δεν θα υποχρεώσει σε σιωπή την τοπική κοινωνία.
Καλούνται όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο των πολιτών των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας να δημοσιοποιήσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους για το θέμα και να καταθέσουν το πιθανό σχέδιο δράσης τους.

Ο Εκπρόσωπος Χρήστος Χρηστάκης
 .................................................................
Διαβάστε ακόμα ένα άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών ( σημ. πρέπει να επαινέσουμε την στάση της εφημερίδας ) :
Αγανάκτηση για τη σιωπή των ΕΛ.ΠΕ. στην Ελευσίνα 
Τρομαγμένοι οι κάτοικοι πέριξ του Θριάσιου, ανησυχούν για νέα πυρκαγιά στις υποτιθέμενες εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις. Η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδώσει την παραμικρή ανακοίνωση....συνέχεια 

Και τις δηλώσεις της Ρ. Δούρου στην Αυγή, εδώ.

Πηγή: www.xaidari.blogspot.gr (διαρκής κίνηση Χαϊδαρίου)

Νέες κινηματογραφικές προβολές στον Θέογνι