O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Μεγαρέων: για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμάτων στη Δυτική Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη στην ΠΕΔΑ για την Εναλλακτική
Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Δυτική Αττική


Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Βασιλείου με αντικείμενο την προώθηση εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Δυτική Αττική.


Στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι: Μεγαρέων, κ. Γ. Σταμούλης, Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, Ελευσίνας, κ. Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας- Ειδυλλίας, κα. Ι. Κριεκούκη, η Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, κα. Α. Μπιζά, οι Αντιδήμαρχοι Μεγάρων, κ. Φωτίου, Ελευσίνας, κ. Α. Τσάτσης και συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και σύμβουλοι.
Στην συζήτηση που επακολούθησε αναγνωρίστηκαν θέματα που απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία και αφορούσαν τρεις δράσεις.
Πρώτον, την χρήση της δυνατότητας των Δήμων να προωθούν τα ογκώδη και τα κλαδιά στο ΚΔΑΥ Ελευσίνας μέχρι του ορίου δυναμικότητας του τελευταίου.
Δεύτερον, την χρήση της δυνατότητας αποστολής βιοαποδομήσιμων αποβλήτων στις υφιστάμενες μονάδες κομποστοποίησης και την εξέταση της πρότασης για τη δημιουργία μιας ακόμα μονάδας ΕΜΑΚ για την οποία απαιτείται σχετική μελέτη, ενώ έγινε και αναφορά για το ενδεχόμενο εφαρμογής Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο (σε επίπεδο Δήμου).
Τρίτον, την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, σε θέματα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, πεδίο στο οποίο ήδη η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής έχει ολοκληρώσει δυο ανοικτές συναντήσεις με φορείς και κατοίκους, ενώ προγραμματίζει και νέες σε όλη την Δυτική Αττική.
Η Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, κα Μπιζά, έκανε ειδικότερες αναφορές στην χρηματοδότηση των σχετικών σχεδίων.
Τέλος αποφασίστηκε να προγραμματισθεί νέα σύσκεψη με εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση για περαιτέρω διαβούλευση πάνω στο θέμα της προώθησης της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Δυτική Αττική.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων