O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

για τους κτηνοτρόφους της Αττικής

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 15 Φεβ 2016
Ο καθημερινός αγώνας των κτηνοτρόφων Αττικής







24/7 (24 ώρες την ημέρα για 7 ημέρες την εβδομάδα) είναι οι ώρες απασχόλησης των κτηνοτρόφων, και κάθε ανθρώπου που φροντίζει άλλο ζωντανό οργανισμό με μικρότερη αντιληπτική ικανότητα (παιδιά, παππούδες κλπ), και μάλιστα με διαθεσιμότητα για 365 ημέρες τον χρόνο.
Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων καθιστά αναγκαία την συμμετοχή σε συλλογικά σχήματα εκπροσώπησης, αλλά ταυτόχρονα καθιστά τους κτηνοτρόφους ευάλωτους στην συμμετοχή σε αγώνες εντάσεως ωρών συμμετοχής, όπως οι πρόσφατες ολοήμερες κινητοποιήσεις των αγροτών. Και η συμμετοχή περιορίζεται από μόνη της σε συμβολική, αν την συγκεκριμένη περίοδο έχεις τόσο την κανονική κτηνοτροφική εκτροφή, όσο και γεννήσεις και διατροφή πολύ μικρών ζώων.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος» κατάφερε να συμμετέχει ικανοποιητικά σε όλες τις αγροτικές κινητοποιήσεις, με εκδηλώσεις, αλλά ακόμα και με αξιοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Στις 9 Ιαν 2016 έκλεισε η Έκθεση Φωτογραφίας «Οι Κτηνοτρόφοι Αττικής τον τελευταίο αιώνα» που φιλοξενήθηκε στον στάβλο της οικογένειας Κοντογιάννη (Μενίδι) και δέχθηκε τόσο κτηνοτρόφους, όσο και άλλα μέλη των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και τους βουλευτές Παν. Σκουρολιάκο & Γιαν. Δέδε, τον κ Αντ. Παλιούρα (Αντιδήμαρχο Αγροτικών Αχαρνών), κ. Ν. Αντώνογλου (Συνεργάτης Υπουργού ΑΑΤ), εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας και πολλούς κτηνοτρόφους και φίλους.
Στις 10 Ιαν 2016 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με άλλες συλλογικότητες να διαμορφώσουν μια Κοινή Διακήρυξη για την ευημερία των κατοίκων της υπαίθρου της Αττικής και να την συνυπογράψουν παρουσία του βουλευτή Αττικής κ. Θανάση Μπούρα, της συνεργάτιδας του βουλευτή Αττικής & Υπουργού πολιτισμού κ. Μπαλτά, του συνεργάτη του Αν Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκου Μπόλαρη, του κ. Γ. Φλωρά (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών), του αντιδημάρχου Φυλής κ Σ. Μπρέμπου, του αντιδημάρχου Σαρωνικού κ. Μ. Αδάμη, του αντιδημάρχου Κορωπίου, του κ. Κώστα Αρβανίτη (πρόεδρου συλλόγου αλιέων Μαραθώνα), του κ. Γιώργου Παπαβασίλη (πρόεδρου Ομάδας παραγωγών κηπευτικών Μεγάρων), κ. Κώστα Μαντζουράνη (πρόεδρος ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), κ. Άγγελου Μακρυγιάννη (Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων), κα Μαρία Μαγγίνα (ΚοινΣΕπ ΜΕΓΑΡΙΣ), κα. Ελένη Ρώσσου (δικηγόρος του Συλλόγου), κ. Π. Παπαϊωάννου, κ. Α. Σερέτης (Αντιπρ. Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), κα Γεωργία Σφέτσα, πλήθους επιχειρηματιών και φίλων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου.
Από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής, ο κ. Παναγιώτης Μπαγλαντζής και η οικογένειά του, τιμήθηκε στις 10 Ιαν 2016, στο Hilton, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κ. Γιάννης Κοντογιάννης, για την τακτική του συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, για την συμβολή του με συνεχείς χορηγίες σε είδος για την επιτυχία των εκδηλώσεων του συλλόγου, και ιδιαίτερα των επιδεικτικών τυροκομήσεων, και για την συμβολή του στην τοπική οικονομική ανάπτυξη με την σωστή επαγγελματική του συμπεριφορά και προσφορά προϊόντων ζωικής παραγωγής.
Στον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, που ανάγνωσε η Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κα Μάγδα Κοντογιάννη, με ευχάριστη έκπληξη ακούστηκε πληθώρα εκδηλώσεων και συμμετοχών το 2015, που έκαναν αισθητή την συμμετοχή των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας της Αττικής στην διατήρηση μιας ζωντανής και ελκυστικής υπαίθρου. Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής δραστηριοποιείται ενεργά για όλους τους κατοίκους της υπαίθρου της Αττικής που θα μπορούσαν, σεβόμενοι με ισότητα και δικαιοσύνη τους κανόνες συμβίωσης και επιβίωσης όλων, να ευημερήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
14 Ιαν 2016 ο κ Γιάννης Κοντογιάννης (Πρόεδρος) και η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας) έδωσαν συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σε δισέλιδο αφιέρωμα στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Στις 19 Ιαν 2016, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Καναλιού ΚΟΝΤΡΑ (Μ. Κουρής-Σ. Ξενάκης) η κα Μάγδα Κοντογιάννη παρουσίασε τα κυριότερα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Αττικής, ως ένα κομμάτι του αγροτικού κόσμου. Μαζί της ήταν και ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων κ. Γιώργος Παπαβασίλης, για τα θέματα των γεωργών. Οι κτηνοτρόφοι της Αττικής είναι οι ισχυρότερα πληττόμενοι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι υφίστανται όλα τα προβλήματα που έχουν όλοι οι αγρότες της Ελλάδος και επί πλέον χάνουν όχι μόνο τα μέσα παραγωγής (χρήση γης και νερών) αλλά χάνουν και τις όσες υφιστάμενες κανονικές άδειες λειτουργίας και υφίστανται μια ισχυρή πίεση αλλαγής των πατρογονικών χρήσεων γης και αλλαγή του τρόπου ζωής τους και του πολιτισμού τους.
Στις 20 Ιαν 2016 στα Μέγαρα (παραλία Βαρέας) ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής ξεκίνησε τοπικές συναντήσεις των μελών του με βάση την ανταλλαγή εμπειριών, έτσι ώστε όλα τα μέλη του Συλλόγου να επωφελούνται και να αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης. Στην πρώτη συνάντηση, στις 20/1/2016, θέμα ήταν η συμμετοχή σε εκθέσεις (ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής μετείχε σε αρκετές στην Αττική) και κύριος εισηγητής ήταν ο κ. Νικόλαος Κορδαλής (κυρίως πρόβειο κρέας, Μέγαρα) με εντυπώσεις από την BURSA AGRICULTURE (Οκτ 2014, Προύσα, Τουρκίας), την ZOOTECHNIA (Φεβ 2015, Θεσσαλονίκη) και την SOMMET (Οκτ 2015, Clermon Feran, Γαλλία).
Στις 21 Ιαν 2016 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής επισκέφθηκε τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενστάσεις για την Βασική Ενίσχυση του Πρώτου Πυλώνα της ΚΓΠ (CAP) και είχε συνεργασία με το ΥπΑΑΤ με κύριο στόχο την αδειοδότηση όσων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχουν μείνει σε εκκρεμότητα.
Στις 25 Ιαν 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνάντηση της Επιτροπής Επισήμανσης Εκπαιδευτικών Αναγκών των μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής με σκοπό να γίνουν μικρό-σεμινάρια 2 ημερών σε απογευματινά Σαββατοκύριακα τον Μαρ 2016.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής συμμετείχε με αντιπροσωπεία του στις αγροτικές κινητοποιήσεις (μπλόκα) στο Κορωπί, στις 27 Ιαν 2016.
Στις 28 Ιαν 2016 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργάνωσε συνάντηση με όσους κτηνοτρόφους είχαν πρόβλημα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και την σύνταξη ενστάσεων στην δυτική Αττική, στα Μέγαρα (Στρατουδάκειο).
30 Ιαν 2016 η κα Μάγδα Κοντογιάννη, ως εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής συναντήθηκε στα πλαίσια της Agrotica με τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Βουλγαρίας κ Vetsislv Petkov, και διερεύνησαν τις πιθανότητες ανταλλαγών και επισκέψεων μελέτης, καθώς και την από κοινού προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τους βαλκάνιους αγρότες, που είναι σαφώς διαφορετικά από τα θέματα των δυτικοευρωπαίων αγροτών.
Στις 31 Ιαν 2016 η κα Μάγδα Κοντογιάννη σε επίσκεψη στην AGROTICA αναζήτησε πιθανούς χορηγούς στους σχεδιασμούς του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής και προσπάθησε να επισημάνει τις τάσεις και εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.
Στις 1 Φεβ 2016 η κα Μάγδα Κοντογιάννη επισκέφθηκε και συζήτησε με τους εκεί αγρότες (γεωργοί, ανθοκηπουροί κυρίως) στο μπλόκο των αγροτών στις Αφίδνες (Καπανδρίτι)
Στις 1 Φεβ 2016, στην εκπομπή της κας Ελένης Μενεγάκη, η κα Μάγδα Κοντογιάννη, παρουσίασε από τον στάβλο του κ. Π. Μπακλατζή (προετοιμασμένη εκπομπή), την ζωή των γυναικών κτηνοτρόφων και τις πιθανότητας να απασχοληθούν νέες γυναίκες στον κτηνοτροφικό τομέα στην Αττική. Εμμέσως έθεσε όλα τα θέματα των αγροτών και ειδικότερα των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, ψαράδων, δασοκόμων) της Αττικής.
Στις 2 Φεβ 2016 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής (Μάγδα Κοντογιάννη, Κώστας Μαντζουράνης) επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Σ. Σωφρώνη, για τις άδειες βοσκής και χρήσης βοσκήσιμων γαιών.
Στις 2 Φεβ 2016 μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής μετείχαν στις δραστηριότητες του μπλόκου Κορωπίου, με τους: Κ. Μαντζουράνη, Φ. Λέκκα, Μ. Κοντογιάννη, Μ. Σφέτσα & Γ. Σφέτσα.
Στις 3 Φεβ 2016 ομάδα συνεργατών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής είχε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Με κύριο στόχο την διαδικασία αδειοδοτήσεων σταβλικών εγκαταστάσεων στην Αττική ο κ. Γ. Κοντογιάννης (Πρόεδρος), Κ. Ματζουράνης (ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), Γ. Δήμας (Πολ. Μηχανικός) και Ελένη Ρώσσου (δικηγόρος).
Στις 3 Φεβ 2016 τα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (Γιάννης Κοντογιάννης, Κώστας Μαντζουράνης & Μάγδα Κοντογιάννη) συμμετείχαν στην συζήτηση-διαμόρφωση θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες της Αττικής με πρόσκληση του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων σε συνάντηση στο Στρατουδάκειο Κέντρο (Μέγαρα) με την παρουσία της Βουλευτού κας Δ. Μανωλάκου.
Στις 8 Φεβ 2016 σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής μετείχε στην τελετή υπογραφής της δημιουργίας της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΑΡΡΑΤΤΙΚΑ μαζί με τους: Σ. Μπρέμπο, Γ. Κοντογιάννη, Κ. Μαντζουράνη, Α. Μακρυγιάννη, Μ. Κοντογιάννη, Μ. Μαγγίνα, Κ. Αρβανίτη, Π. Συρίγο, Σ. Λάμπρο, Φ. Ράμφο, Α. Κόλλια, Χ. Μακρή, Γ. Σερέπα, Δ. Παπού, Α. Τσουκαλίδη, Γ. Καραϊσκάκη, Δ. Μπίλαλη (καθ ΓΠΑ), Ε. Παπαγεωργίου, Α. Καραμπούλας (Αντιδήμαρχο Ασπροπύργου), Ε. Πλαβούκου-Διαμαντή, Α. Κουκουράνο (Συνεργάτης ΥπΑΑΤ), Γ. Καραμπέρη, Δ. Κανελλόπουλο, Α. Δέδες και άλλους. Οι κτηνοτρόφοι, όπως και όλοι οι επαγγελματίες είναι απαραίτητοι και συμβιωτικοί για την σωστή και ισόρροπη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών της υπαίθρου της Αττικής.
Με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής έχουν συνυπογράψει μέχρι στιγμής την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της ΟΤΔ ΑΡΡΑΤΤΙΚΑ πολλές συλλογικότητες και στις 22 Φεβ 2016, στις 20.00 σε εκδήλωση στον Μαραθώνα, με πρωτοβουλία του Αλιευτικού Συλλόγου Μαραθώνα «Η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», θα συνυπογράψουν την ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ και άλλες συλλογικότητες, πάντα με στόχο την προώθηση της ευημερίας των κατοίκων της υπαίθρου της Αττικής, επισημαίνοντας ότι το Αγροτικό Προφίλ της Αττικής είναι ίσως εξ ίσου ισχυρό με τον τεχνοκρατικά προωθούμενο κερδοσκοπικό (?) εμπορικό μαζικό τουρισμό.
Στις 10 Φεβ 2016, στην εκπομπή LIVE news με τον Ν. Ευαγγελάτο, Κανάλι Ε, με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα προβλήματα των αγροτών, μετείχαν οι: Ιωάννης Κοντογιάννης (Πρόεδρος), Μάγδα Κοντογιάννη (Μενίδι), Κώστας Μαντζουράνης (ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), Ιωάννης Χερουβείμ (Αίγινα) & Σπυρίδων Σταθάκος (Αυλώνα).
Στις 12 & 13 Φεβ 2016 μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής συμμετείχαν τόσο στις διαδηλώσεις στο ΥπΑΑΤ (Αχαρνών 2), όσο και στο Σύνταγμα, στα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στα αρμέγματα και συζήτησαν με φίλους και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα, όπως με τον γεωργοκτηνοτρόφο Διογένη Παπλιάκα (Νιγρίτα Σερρών).
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ Κώστας Μαντζουράνης (6948250720) υποστηρίζει τις θέσεις όλων των αγροτών (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, δασοκόμοι) όπως εκφράζονται από το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, και επί πλέον όλων των γνωστών πλέον, και λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ θεμάτων (κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό, φορολογικό), προσπαθεί να προωθήσει τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα (1) της αναστροφής της ηλικιακής σύνθεσης του αγροτικού κόσμου, (2) της αποτελεσματικής σύνδεσης της έρευνας, των γεωργικών εφαρμογών και της αγροτικής εκπαίδευσης με την αγροτική παραγωγή και καθημερινή δράση, (3) της προώθησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, (4) της αγροτοδιατροφικής αυτάρκειας των ελλήνων, (5) της εξασφάλισης των μέσων παραγωγής (χρήση γης & νερού κλπ), (6) της ενδυνάμωσης των συλλογικών δομών και της συνεργατικής επιχειρηματικής δράσης, της οργάνωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων (Αγροτικά Επιμελητήρια, Βαλκανική Αγροτική Πλατφόρμα κλπ) και (7) της διαμόρφωσης χρηματοπιστωτικού εργαλείου της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας για την αγροτική παραγωγή, αλλά δεν απομακρύνεται από την ενασχόληση με την εξαιρετικά ειδική συνθήκη επαφής του αγροτικού κόσμου και των κατοίκων της υπαίθρου, με τις «ιμπεριαλιστικές» επεκτατικές διαθέσεις ενός άναρχου, αχόρταγου, άνισου και άδικου αστικού χώρου.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Οι φωτογραφίες είναι από διάφορες δραστηριότητες του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, όπως από την εκπομπή της κας Μενεγάκη (για την ζωή των κτηνοτρόφων Αττικής, μια επισκέπτης με την κα Μάγδα Κοντογιάννη, Γραμματέα Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), από το Στρατουδάκειο (στα Μέγαρα, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις Ενστάσεις για την Βασική Ενίσχυση) και από την Χασιά (Δήμου Φυλής Αττικής για την από κοινού προώθηση της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΑΡΡΑΤΤΙΚΑ, όπου διακρίνονται από αριστερά η κα Μάγδα Κοντογιάννη-Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, ο κ Άγγελος Μακρυγιάννης-Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων, ο κ Πασχάλης Συρίγος-Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Νήσων, ο κ. Σπύρος Μπρέμπος-Αντιδήμαρχος Φυλής και ο κ. Κώστας Μαντζουράνης-Πρόεδρος ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ)