O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Το Βουρκάρι και η παράκτια Μεγαρίδα στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος για όλη την Δυτική Αττική

Το Βουρκάρι εξελίσσεται ως ένας τόπος με ιδιαίτερο τουριστικό και φυσικά οικολογικό ενδιαφέρον. Δείγμα αυτής της τάσης είναι και το ιδιαίτερο δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", στο ειδικό ένθετο ''ταξίδι" στις 19 του μηνός.



  Το δημοσίευμα αφορά τα Μέγαρα και το ιδιαίτερο τουριστικό, οικολογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον τους. Γίνεται μια αναφορά στην ιστορία της Μεγαρικής περιοχής και στη συνέχεια εκτίθενται φωτογραφίες και στοιχεία για τα αρχαιολογικά μνημεία και τις ομορφιές της παράκτιας ζώνης.



Είναι χαρακτηριστικό ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των συλλόγων, φορέων και σχολείων που επισκέπτονται το Βουρκάρι. Πολλοί ζητούν και την συνδρομή του "Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου" (μέσω της διεύθυνσης της ιστοσελίδας μας) για την ξενάγηση στο χώρο και την παρατήρηση των πουλιών που σταθμεύουν περιοδικά στον υγροβιότοπο.



Οι έξοχες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα είναι από το δημοσίευμα στο σχετικό φωτορεπορτάζ του φωτογράφου κ.Πετρουδάκη.

Όλο το δημοσίευμα της εφημερίδας θα μπορούσατε να το διαβάσετε εδώ