O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

πράξη αλληλεγγύης και αγάπης στα Μέγαρα..


Το διαβάσαμε στον ιστότοπο megara.org με ιδιαίτερη χαρά. Είναι κάποιες τέτοιες στιγμές, κάποιες τέτοιες πράξεις που μας βεβαιώνουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα...
Το αναδημοσιεύουμε σχεδόν ολόκληρο. 
Συγχαρητήρια και στο μεγαρικό ιστότοπο για το ρεπορτάζ που μας υπενθυμίζει ότι μπορεί να υπάρχει και τοπική δημοσιογραφία επιπέδου.

Οικογενειακό γεύμα αγάπης προσφέρουν ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο εμπνευστής του κινήματος «ο Άλλος Άνθρωπος» και οι ALLOS_ANURWPOS_1_200συνεργάτες του στα Μέγαρα, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.
Με την δραστήρια συνεργάτιδά του Θεανώ Λιόγρη θα στήσουν το πρώτο τσουκάλι  στην κεντρική πλατεία στις 10 το πρωί. Θα μαγειρέψουν και προσκαλούν όλους να μοιραστούν το γεύμα τους.
Είναι μια συμβολική κίνηση προκειμένου να δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές ούτε θρησκευτικοί φανατισμοί, ούτε χρώματα, ούτε ράτσες, ούτε φυλές.
Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που χωρίς να το θέλουν έχουν πέσει στην ανεργία και τη φτώχεια.
Αυτό το μαγειρείο δεν είναι συσσίτιο αλλά οικογενειακό γεύμα αγάπης.
Εμπνευστής του ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο Άλλος Άνθρωπος ο οποίος από τη μια στιγμή στην άλλη έμεινε άνεργος, άστεγος και μόνος και μέσα από την δική του  προσωπική εμπειρία δημιούργησε το δικό του κίνημα αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού απλά μαγειρεύοντας για συνανθρώπους του.
Η πρώτη δράση του κινήματος στα Μέγαρα ήταν την 28 Νοεμβρίου 2015 όταν συγκέντρωσε τρόφιμα για τους σκοπούς του.
Σε ανταπόδοση της γενναιοδωρίας των κατοίκων έρχεται στα Μέγαρα να μαγειρέψει και προγραμματίζει τακτική παρουσία, κάθε Κυριακή στην Έξω Βρύση σε μια περιοχή που συχνάζουν εργάτες γης από άλλες χώρες.
Για το διάστημα 18, 19 και 20 Φεβρουαρίου ο Άλλος Άνθρωπος θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο και παράλληλα με το μαγείρεμα θα συγκεντρώνει τρόφιμα, απορρυπαντικά, ρούχα , παπούτσια, μπαχαρικά, πιάτα-πιρούνια-κουτάλια μιας χρήσης και είδη καθημερινής υγιεινής. Ο,τιδήποτε εκτός χρημάτων.

το ρεπορτάζ στο megara.org

"πολίτες των Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών"...


Δημιουργήθηκε στα Μέγαρα μια ομάδα δράσης κατά των πλειστηριασμών. Θα έχει την συνάντησή της στο καφέ Λόφτ στην κεντρική πλατεία την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα.

Ακολουθεί η Διακήρυξή τους:


Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών

Ο τίτλος τα λέει όλα. Eίμαστε μία Ομάδα Πολιτών που δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτά που συμβαίνουν  γύρω μας.
Ξεκινήσαμε πριν μερικές μέρες να το συζητάμε σοβαρά. Μαζευτήκαμε ξανά και έτσι γεννήθηκε το Κίνημα για την αποτροπή των Πλειστηριασμών που λαμβάνουν χώρα στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων.
Αφήσαμε τις πολιτικές μας ταυτότητες στο σπίτι και δώσαμε τα χέρια για τον κοινό σκοπό. Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τα «κοράκια» που ξεσκίζουν τις σάρκες μας!
Θα είμαστε απέναντι στην τράπεζα που θα προσπαθήσει να πάρει το σπίτι του γείτονα, απέναντι στον τοκογλύφο που θα θελήσει να πάρει το χωράφι του συμπολίτη μας, απέναντι σε κάθε αδικία που αντιληφθούμε ή ενημερωθούμε ότι υπάρχει!
Οι λόγοι που σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθεια αυτή είναι πολλοί. Ο πλέον προφανής είναι ότι όλοι μας έχουμε κάποιους φίλους-συγγενείς-γνωστούς, αν όχι τον ίδιο μας τον εαυτό, που αυτή την στιγμή παρόλο που δεν το θέλουν δεν μπορούν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους (πληρωμές σε τράπεζες, εφορεία κλπ). Κι αυτό δεν είναι λόγος για να τους αρπάξουν τον ιδρώτα και τους κόπους μιας ζωής, ούτε λόγος φυλάκισης, ούτε λόγος για να μείνουν οι οικογένειές τους στο δρόμο…
Σε όσους αναρωτηθούν ''δεν με αφορά το θέμα, δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα'' απαντάμε πως ''ούτε εκείνοι είχαν'' γιατί είχαν τις δουλειές τους και μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Όσοι σκεφθούν ''ναι, αλλά τι να κάνω εγώ;'' έχουν άραγε την εντύπωση πως η 'φωτιά που καίει το σπίτι του γείτονα' δεν θα κάψει το δικό τους; Θα το κάψει, αν δεν τρέξουν να τον βοηθήσουν να τη σβήσει, γιατί όταν θα φτάσει η φωτιά και στο δικό τους εκείνος δεν θα είναι πια δίπλα τους!
Η αλληλεγγύη λοιπόν είναι η μαγική λέξη. Μόνο η αλληλεγγύη μπορεί να μας βοηθήσει στις μέρες μας. Κανένα κράτος, κανένα κόμμα, κανένας σωτήρας!
Σας θέλουμε λοιπόν μαζί μας. Όλους εσάς που δεν μπορείτε να μείνετε απαθείς στο δράμα των διπλανών σας, που αρνείστε την ψεύτικη ασφάλεια του καναπέ σας, που αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να δράσουμε τώρα, συλλογικά και ενωτικά. Τώρα, όσο είναι ακόμα καιρός, καθώς τα χειρότερα έρχονται…
Θα μας βρείτε και θα ενημερωθείτε για τις κινητοποιήσεις της Ομάδας Πολιτών μέσα από την σελίδα μας στο Facebook '' Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών'' αλλά και στα παρακάτω τηλέφωνα: 6977241133 (Κώστας), 6978416296 (Βασίλης), 6932740330 (Γιώργος), 6985083373 (Θεανώ).
Οφείλουμε να αντισταθούμε στην αδικία! Μπορούμε και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια! 
Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας! Καλό αγώνα!

 
Σχετικά δημοσιεύματα μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες:
http://www.aixminews.gr/aixmi/
http://www.megara.org