O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

καταστροφική φωτιά σε δασική περιοχή του όρους Πατέρας....

Καταστροφική φωτιά ξέσπασε και συνεχίζεται σε δασική περιοχή του όρους Πατέρας. Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη...

απο σχετικό δημοσίευμα της "Επικαιρότητα Δυτικής Αττικής'':



τρίαθλο στα Μέγαρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Energy triathlon Megara

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στην παραλία της Βαρέας Μεγάρων το πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου παίδων – κορασίδων, παμπαίδων – παγκορασίδων 2016, ο 2ος αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος 2016 και ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ Μεγάρων. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, τελούσαν δε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων.
Σε μία ηλιόλουστη ημέρα και κάτω από το βλέμμα δεκάδων θεατών, 120 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών (7 – 65+) κολύμπησαν, έκαναν ποδήλατο και έτρεξαν, δοκιμάζοντας τα όρια της φυσικής τους κατάστασης.

Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί τριαθλητές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας θέαμα στους θεατές, που τους επιβράβευσαν με το χειροκρότημά τους.

Στους Παίδες Α Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο αθλητής του συλλόγου «Ν.Ο. Κυπαρισσίας», Louis Woodgate
Στους Παίδες Β Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο αθλητής του συλλόγου «Red Star» Δημήτριος Γκέλης
Στις Κορασίδες Α Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχτηκε η αθλήτρια του συλλόγου «Παλμός», Μαρία – Αιμιλία Καζαμαριώτη.
Στις Κορασίδες Β Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχτηκε η αθλήτρια του συλλόγου «ΝΟ Κυπαρισσίας», Robyn Woodgate
Στους Παμπαίδες Α Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο αθλητής του συλλόγου «Red Star», Θωμάς Κατραούρας
Στους Παμπαίδες Β Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο αθλητής του του συλλόγου «ΝΟ Κυπαρισσίας», Γεώργιος Αρνόκουρος.
Στις Παγκορασίδες η αθλήτρια του συλλόγου «Red Star», Αμάντα Γκέλη.
Στις Παγκορασίδες Β η αθλήτρια του συλλόγου «ΝΟ Κυπαρισσίας», Ηλιάνα Κακούτη.

Στον αγώνα Κυπέλλου που διεξήχθη παράλληλα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μέρας ήταν ο Γεώργιος Δανιήλ. Ο Δανιήλ έτρεξε αρχικά στην σπριντ απόσταση κάνοντας την κολύμβηση και την ποδηλασία, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε την σκυτάλη στον πατέρα του Δημήτριο, ο οποίος τερμάτισε πρώτος γενικής σε 58:50. Φυσικά η ομάδα πατέρα και γιου Δανιήλ πήρε την πρώτη θέση στο ομαδικό. Λίγο μετά ο Δανιήλ αγωνίστηκε στο ατομικό super sprint όπου πήρε εύκολα την πρώτη θέση με χρόνο 29:49.

Στην ατομική κατάταξη του σπριντ, νικητής ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος 59:15 με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Πουλόπουλο (1:00:00) ενώ την έκπληξη έκανε ο 16χρονος Γεώργιος Λάβδας που πήρε την τρίτη θέση με χρόνο 1:01:15.

Στις γυναίκες, η τριάδα της γενικής ήταν, πρώτη η Αγγελική Στάμου (1:12:57), δεύτερη η Αικατερίνη Σάπαρη (1:14:24) και τρίτη η Έλενα Καβαλιεράτου (1:16:46).


Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους εκτός της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος κα Ιωάννα Ρήγα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωαννης Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γεώργιος Γερόλυμπος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων κ. Γεώργιος Μιχάλαρος, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρών κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Εμμανουέλα Βογιατζή και Κωνσταντίνος Φυλακτός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Ιωάννης Σταμούλης και το Μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδων Παπασίδερης.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου για τις δυο Πανελλήνιες διοργανώσεις που πραγματοποίησαν στην παραλία της Βαρέας Μεγάρων και τόνισε ότι στόχος είναι να καθιερωθεί η παραλία της Βαρεάς ως επίκεντρο αντίστοιχων δραστηριοτήτων που προάγουν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Πριν τις απονομές των επάθλων στους νικητές των αγώνων το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γερόλυμπο, στο Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων, στην ιατρό των αγώνων κα Μαρία Ρήγα και στην ΛΕ.Μ.Μ για την εθελοντική προσφορά τους.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχημένη συνδιοργάνωση των αγώνων τριάθλου:

  1. Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη
  2. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γεώργιο Γερόλυμπο
  3. Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Σταύρο Φωτίου
  4. Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα
  5. Το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων
  6. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μεγάρων
  7. Το Λιμενικό Τμήμα Μεγάρων
  8. Τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων
  9. Την ιατρό κα Μαρία Ρήγα
  10. Το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων
  11. Τον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο των Μεγάρων.
  12. Το «Kozi summer beach bar».
  13. Το «Αqua Mare beach bar».
  14. Τους εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων και του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος».
  15. Όλους όσους έλαβαν μέρος στους αγώνες τριάθλου.
  16. Όλους όσους παρευρέθηκαν στη παραλία της Βαρέας και χειροκρότησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες.