O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Διαδήλωση – Πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό



Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας σε ανακοίνωσήτης αναφέρει:

Οι φιλειρηνιστές ύψωσαν συμβολικά την Παλαιστινιακή σημαία σε κεντρικό σημείο της Ελευσίνας, κατεβάζοντας την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαχητική διαδήλωση – πικετοφορία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό οργάνωσε, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, με την υποστήριξη της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Σωματείο Μεταλλεργατών «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να καταδικαστεί η δολοφονική εισβολή του Ισραήλ που, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δολοφονεί παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό.

Η εισβολή αποτελεί συνέχεια της πολύχρονης ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη και του συνεχιζόμενου αποκλεισμού του Παλαιστινιακού λαού. Εντάσσεται στα σχέδια του Αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού για την υποταγή των λαών της Μέσης Ανατολής και τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου.

Να θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση αναβάθμισε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, παραχωρώντας του σχεδόν νομικό καθεστώς κράτους – μέλους, ενθαρρύνοντας έτσι την επιθετικότητα του Ισραήλ που συνεχίζει να κατέχει παράνομα αραβικά εδάφη, να παραβιάζει αποφάσεις του ΟΗΕ και να δολοφονεί καθημερινά Παλαιστίνιους.

Καταδικάζουμε την στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που κρατάει ίσες αποστάσεις, εξισώνει το θύτη (Ισραήλ) και το θύμα (Παλαιστινιακό λαό) και παίρνει ουσιαστικά το μέρος του Ισραήλ και των αμερικανοευρωπαϊων ιμπεριαλιστών συμμάχων του.

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της ελληνοϊσραηλινής «αμυντικής συνεργασίας», που υπογράφηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και αναβαθμίστηκε επί κυβέρνησης ΝΔ, η Ελλάδα προσφέρει πολύτιμη συνεργασία κυρίως στην εκπαίδευση των πληρωμάτων των μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ, αυτών δηλαδή που τις τελευταίες μέρες στοχοποιούν και βομβαρδίζουν τους Παλαιστίνιους.

Επικίνδυνες αυταπάτες καλλιεργεί και η ηγεσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ/ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, που ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής αποκαλύπτεται, προσπαθεί να παραπλανήσει ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλειρηνική.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους της Ελευσίνας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Να συμπαραταχθούν με τον φιλειρηνικό κίνημα, να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας για να διεκδικήσουμε μαζί:

P να σταματήσουν αμέσως η δολοφονική εισβολή και οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ

P να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από όλα τα αραβικά εδάφη

P να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Οι φιλειρηνιστές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ηρώων και ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ».

Με συνθήματα: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» «ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ» «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ» «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους δρόμους της Ελευσίνας και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε εκατοντάδες περαστικούς.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, οι φιλειρηνιστές ύψωσαν την Παλαιστινιακή σημαία σε κεντρικό σημείο της πόλης, κατεβάζοντας και καίγοντας τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις επόμενες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, που ετοιμάζουν η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών και τα ταξικά σωματεία.