O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

σηναντική είδηση για όλους μας: ...12 μήνες φυλάκιση σε πρώην δήμαρχο για οικοδομικές αυθαιρεσίες!



Φαίνεται ότι η επιμονή και ο συνεπής αγώνας των ενεργών πολιτών μπορεί και φέρνει αποτελέσματα! Παράδειγμα η υπόθεση της ανέγερσης του μεγαθήριου - εμπορικού κέντρου mall του Ομίλου Λάτση στο Μαρούσι, που ξεκίνησε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες!

Τότε μια ομάδα ενεργών πολιτών είχε ξεκινήσει αγώνα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποδείξει τον παράνομο τρόπο που δόθηκε η άδεια και οικοδομήθηκε αυτό το τεράστιο κτήριο.

...κι έτσι στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε την υπόθεση κατά του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις αυθαιρεσίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του μεγαθήριου THE MALL.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου!...

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι στον αγώνα για την διάσωση του περιβάλλοντος δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και δικαστικοί λειτουργοί που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον.... και όσο και μεγάλα κι αν είναι τα αντίθετα συμφέροντα η τελική νίκη θάναι με το δίκιο ...με τους πολίτες... με το περιβάλλον...

Οι πηγές της συγκεκριμένης πληροφορίας:

στην Καθημερινή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_14/02/2009_303486
και στο blog:
http://troktiko.blogspot.com/2009/02/h-mall.html

ενδιαφέροντα στοιχεία για την όλη υπόθεση στο περιοδικό 'ΓΑΛΕΡΑ':
http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=68
http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=97
http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=140&page=3

και στον ιστότοπο:
http://eleftheroutopia.wordpress.com/apolysh2-mall/
που όπως αναφέρει: ....στην υπόθεση εμπλέκονται ονόματα..."...Λάτσης, Σημίτης, Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου, Λαλιώτης, Καραμανλής, Σιούφας, Παυλόπουλος,Παναγιωτόπουλος, Τζανίκος (ο δήμαρχος Αμαρουσίου), Γιάννα Αγγελοπούλου..."

διαβάστε περισσότερα στο: http://eleftheroutopia.files.wordpress.com/2008/08/galera_mall_pg14.pdf