O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

αναδημοσίευση απο megara-press: ...η εφημερίδα "ΝΕΑ ΠΝΟΗ" για το Βουρκάρι και την διάσωσή του...


Πέμπτη, 5 Μάρτιος 2009

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ.

Αγαπητοί bloggers του megarapress, καλησπέρα σας!
Η επικοινωνία μας αυτή μαζί σας γίνεται για έναν και μόνο λόγο: για το Βουρκάρι και την διάσωσή του. Είναι απάνθρωπο να μιλάμε για σωτηρία του υγροβιότοπου δίνοντας άδειες για να χτιστούν κάθε λογής εργοστάσια είτε χαμηλής είτε υψηλής όχλησης.
Εμείς η «Νέα Πνοή» θεωρούμε πραγματικά ανήκουστο γεγονός ότι
συζητάμε ακόμα και σήμερα μετά την κατακραυγή όλων των ΜΜΕ, να μελετηθεί η αίτηση αδειοδότησης εργοστασίου τσιμέντου. Δηλαδή κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του τους κατοίκους της περιοχής; Κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του του ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες, τις συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας για περιβαλλοντικούς λόγους; Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν εαυτόν πάνω από όλους και όλα; Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν νέες καταστάσεις και να γίνουν τα Μέγαρα περίγελος όλης της Ελλάδας {και γιατί όχι όλης της Ευρώπης}.
Κύριοι διοικούντες, σταματήστε ΤΩΡΑ το έγκλημα που πάτε να κάνετε. Βάλτε φραγμό σε οποιονδήποτε επιχειρηματία θέλει να θάψει το όνειρο κάθε ν
έου παιδιού για να δει το Βουρκάρι ελεύθερο πεδίο των μεταναστευτικών πουλιών. Εμείς σηκώνουμε το λάβαρο της δικής μας επανάστασης. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί κανένα άλλο έγκλημα στην περιοχή. Φτάνει πια, ξεσηκώστε όλο τον κόσμο πριν είναι πολύ αργά. Τα Μέγαρα συρρικνώνονται και κανείς δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Γινόμαστε Βιομηχανική περιοχή. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ!

...το ΄megara-press.blogspot.com' δημοσιεύει διάλογο για το Βουρκάρι και τις θέσεις του blog για τον υγροβιότοπο...


Πέμπτη, 5 Μάρτιος 2009

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Από:
Καλημέρα σας και καλή Σαρακοστή.
Σας γράφω σχετικά με το Βουρκάρι. Στο σχετικό blog (vourkari.blogspot.com) διάβασα οτι ομόφωνα όλες οι δημοτικές παρατάξεις συμφώνησαν για την προστασία του Βουρκαρίου με την περίφραξη του αιγιαλού, την δημιουργία παρατηρητηρίου αλλά και ταυτόχρονα την συνέχιση χορηγείας αδειών για την εγκατάσταση νεών βιομηχανικών μονάδων περιμετρικά του υγροβιότοπου.
Είναι αλήθεια όλα αυτά; Σας ρωτώ γιατί ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει οτι θέλει στα blog.
Αν είναι όμως όντως έτσι τα πράγματα τότε πρόκειται για μια, ας μου επιτραπεί η έκφραση, παράλογη και ανεξήγητη απόφαση.
Ούτως ή άλλος θα ήθελα να δω κάποιο σχόλιο σας για να ενημερωθούμε για το τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και για το πια είναι η δική σας θέση σχετικά με το Βουρκάρι.
Ευχαριστώ πολύ.
Megara Press: Η θέση μας για το θέμα του υγροβιότοπου στο Βουρκάρι είναι να μην δοθούν άλλες άδειες για βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον από τέτοιου είδους "ανάπτυξη". Πρέπει το μέρος να παραδοθεί στις επόμενες γενιές όπως το παραλάβαμε από τις προηγούμενες.
Βέβαια η κινητοποίηση για το Βουρκάρι έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν, όταν τα εργοστάσια ξεκίνησαν να κατασκευάζονται εκεί. Με τις ευλογίες των προηγούμενων διοικήσεων, με την αδιαφορία των κατοίκων, με την βοήθεια των νόμων, με το θράσσος αλλά και με ανθρώπους-γρανάζια σε υπηρεσίες "μονοεδρικές και με πρόσβαση σε υψηλούς κύκλους... Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Αλλά να ξέρουμε όλοι ότι κάποιοι έχουν ευθύνη που τα εργοστάσια πήγαν εκεί.
Ο δήμος Μεγάρων στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης έδειξε ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στα συμφέροντα των βιομηχάνων. Είναι κατεστημένο πλέον ότι οι βιομήχανοι στην Ελλάδα κινούν τα νήματα στην οικονομία και στην κοινωνία. Βάση αυτού κινήθηκε και η απόφαση να μπει περίφραξη και παρατηρητήριο αλλά να συνεχιστεί η έκδοση αδειών!
Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα συγχαρητηρια μας σε όσους αγωνίζονται για την διάσωση του υγροβιότοπου στο Βουρκάρι. Δεν τους γνωρίζουμε προσωπικά αλλά αυτή τους η κίνηση δείχνει ότι είναι άνθρωποι με παιδεία, σέβονται το φυσικό περιβάλλον και θέλουν ένα μέλλον "πράσινο" και όχι "γκρι" για τα παιδιά τους. Αγωνίζονται ουσιαστικά και τους οφείλουμε πολλά που μέσω του αγώνα τους έμαθε όλη η Ελλάδα το Βούρκαρι, τα Μέγαρα αλλά και ένα μέρος της ιστορίας μας που λέγεται "ΤΕΙΧΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ".
Περισσότερα για την παράλογη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αργότερα.