O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

...προσοχή στις ευαισθησίες των ΕΛΠΕ και των δημάρχων...

...τα ΕΛΠΕ ήθελαν επεκτάσεις κάπου στην Θεσσαλονίκη.... οι τοπικοί δήμαρχοι αντέδρασαν και πήγαν στα δικαστήρια...η εταιρεία "βοήθησε" τους δήμους και ο δήμαρχος, άλλαξε γνώμη και δίνει συγχαρητήρια στα ΕΛΠΕ....

...όχι δεν είναι παραμύθι...πραγματικότητα είναι .... τα μάτια σας δεκατέσσερα!

διαβάστε την είδηση...τα σχόλια περισσεύουν..

από το

http://elpe0gr.blogspot.com/





Από το "Euro2day" αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο σχετικά με την δράση των τοπικών αρχόντων και την... ανιδιοτέλεια τους:


Δημοσιεύθηκε: 15:18 - 26/03/09
Ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Γιώργος Αρβανιτίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο, τίμησαν σε ειδική εκδήλωση την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια για την κοινωνική της προσφορά προς τον Δήμο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιχείρηση υλοποιεί ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, αλλά παράλληλα στοχεύει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των όμορων Δήμων, με συγκεκριμένα έργα και ενισχύοντας κοινωνικές ομάδες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, τον οποίο η εταιρία σύντομα αρχίζει να κατασκευάζει με εξολοκλήρου δική της δαπάνη, στα Διαβατά του Δήμου Εχεδώρου. Οπως επισημαίνεται, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αρβανιτίδης εξήρε τις πρωτοβουλίες της Ελληνικά Πετρέλαια και τις αξιέπαινες δράσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Από την πλευρά της εταιρίας ο κ. Κώστας Σγουρής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων και Χημικών Βορρά, ευχαριστώντας το Δήμο, υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία του αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Ελληνικά Πετρέλαια και τόνισε ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας και δημιουργικής συνύπαρξης των επιχειρήσεων με τις τοπικές κοινωνίες, αποτελούν τη βάση για την επίτευξη κοινών στόχων». Κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι η εταιρία θα συνεχίσει και θα διευρύνει τη συνεισφορά της στην περιοχή και τη συνεργασία με το Δήμο.

(Σημ.τ.bl.: Στις 5 Δεκεμβρίου του 2008 αναφέραμε εδώ για τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο δήμαρχος Εχεδώρου μαζί με άλλους 5 δημάρχους κατά των ΕΛΠΕ σχετικά με την κατασκευή των τεσσάρων νέων δεξαμενών. Στις 16 Δεκεμβρίου 2008, στο άρθρο που αναδημοσιεύαμε εδώ, ο δήμαρχος ανέφερε: "δεν έχουμε πεισθεί ακόμη από την εταιρία ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής". Τελικά όμως όπως αποδεικνύεται, τα "σωστά" επιχειρήματα, πείθουν).