O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων σήμερα στην Ελευσίνα!


δείτε αυτό το βίντεο για την Ελευσίνα στην tv χωρίς σύνορα!

Πετρέλαια - Ελευσίνα from tv xoris sinora on Vimeo.

...τί μας λέι ο κ.Κάμπαξης;...απο megaramme.blogspot.com..


Παραθέτουμε την ανάρτηση-σχόλιο της Μεγαρικής ιστοσελίδας...χωρίς σχολιασμό

Τι μας λέι ο κ. Κάμπαξης;
Αν διαβάσει κάποιος την συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Κάμπαξη {περιβαντολλόγος, αρχιτέκτων μηχανικός} στην εφημερίδα "Αιχμή", και αν είναι Μεγαρίτης σίγουρα θα βγει από τα ρούχα του. Και αλήθεια πως είναι δυνατόν κ. Κάμπαξη να είστε περιβαντολλόγος και να λέτε πως "εξετάζοντας τα στοιχεία του φακέλου, κατά την διαβίβαση του στο δημοτικό συμβούλιο, διαπίστωσα από το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής έκθεσης-που ουσιαστικά αποτελεί επιστημονική μελέτη-ότι η υπό περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδα με την λειτουργία της δεν επιφέρει ιδιαίτερη επιβάρυνση στην περιοχή, ούτε δημιουργεί συνθήκες υποβάθμισης και αλλοίωσης των υγροτοπικών χαρακτηριστικών της, συνέπεια προφανώς του γεγονότος ότι βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την ακτογραμμή και τον πυρήνα του υγρότοπου". Όλα τα παραπάνω ο κ. Κάμπαξης τα αναφέρει για την μονάδα κατασκευής προκατασκευασμένων δομικών στοιχείων.
Καταρχήν έχουμε να σημειώσουμε τούτο: δεν συνάδει να έχει κάποιος τον τίτλο περιβαλλοντολόγος και να αναφέρει πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατασκευή μονάδας δομικών υλικών σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή που επιστήμονες, κράτος και Συνήγορος του Πολίτη έχουν αποφανθεί. Και ας πούμε κύριε Κάμπαξη ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντικό πρόβλημα. Αλήθεια συνάδει αισθητικά να βρίσκονται τέτοιες βιομηχανικές μονάδες δίπλα σε αρχαιολογικό μνημείο, όπως είναι το τείχος της Αγίας Τριάδας; Στο θέμα θα επανέλθουμε, γιατί βλέπουμε πως ο Δήμος {έστω και μέσα από τους ανώτατους λειτουργούς του} δεν θέλει να βοηθήσει μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι το Βουρκάρι, όταν τόσοι και τόσοι επιστήμονες έχουν αποφανθεί: ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ!
http://megaramme.blogspot.com/2009/05/blog-post_08.html