O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

εθελοντική αιμοδοσία απο τον ΚΟΥΡΟ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων του Α.Ο.΄΄ΚΟΥΡΟΣ΄΄ στα πλαίσια του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί,

πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΄΄ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ΄΄

την Κυριακή το πρωί 29 Νοεμβρίου 2009

στο Στρατουδάκειο πολιτιστικό κέντρο Μεγάρων.

    Κάθε σταγόνα αίματος που δωρίζεται με προσωπική βούληση, αποτελεί ύψιστη ενέργεια ευεργεσίας και προσφοράς.

… γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης

    ΓΙΑΤΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ !

Με τιμή

το Δ.Σ.

μαζί για το κλίμα!







Μείνε μαζί μας για το κλίμα

Η πρώτη νίκη της εκστρατείας ΄Μαζί για το Κλίμα' είναι γεγονός!
Ο κ. Παπανδρέου έγινε ένας από τους πρώτους ηγέτες του πλανήτη που δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα πάει στην Κοπεγχάγη. Η δέσμευση αυτή δείχνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται και ακούει τις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας για την κλιματική αλλαγή.
H υπογραφή σου, όπως και αυτές 24.000 ακόμη συμπολιτών μας (σε μόλις 15 ημέρες!), συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτήν την εξέλιξη.

Σε ευχαριστούμε θερμά! Ο πρώτος στόχος της εκστρατείας μας επετεύχθη με τη δική σου συμβολή! Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα! Ο Πρωθυπουργός δεν αρκεί απλά να παρευρεθεί στην Κοπεγχάγη. Οφείλει να κάνει και το σωστό: να στηρίξει τη μείωση των εκπομπών των ανεπτυγμένων κρατών κατά 40%, έως το 2020.
Βάλε λοιπόν ακόμα ένα χεράκι. Είμαστε αρκετοί, μπορούμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για ισχυρές δεσμεύσεις.

Ενημέρωσε τους φίλους σου, μάζεψε υπογραφές από την οικογένειά σου, προώθησε την έκκληση με όποιον τρόπο μπορείς. Θέλει απλά λίγα λεπτά από τον χρόνο σου.

Δες εδώ τι άλλο μπορείς να κάνεις και μείνε μαζί μας για το κλίμα!

Με τη σειρά μας κάθε εβδομάδα θα σε ενημερώνουμε με σύντομα newsletter για τις διεθνείς και εθνικές εξελίξεις, καθώς και για την πορεία συλλογής υπογραφών.


Στον δρόμο για την Κοπεγχάγη - παγκόσμιες και εθνικές εξελίξεις

Δυστυχώς, οι διαπραγματεύσεις δεν βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Μία επιτυχημένη συμφωνία στην Κοπεγχάγη είναι αυτήν τη στιγμή το λιγότερο πιθανό σενάριο και σε αυτό συνηγορούν και οι πιο πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες μέχρι την τελική προπαρασκευαστική συνάντηση του ΟΗΕ στη Βαρκελώνη, οι ηγέτες των ισχυρών κρατών του πλανήτη έδειξαν ότι δεν επιθυμούν μία δίκαιη, φιλόδοξη και δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι πιο θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ήρθαν από τη δική μας χώρα.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού να παρευρεθεί στην Κοπεγχάγη και η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τον Γκόρντον Μπράουν για τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων κρατών, δείχνουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο έκτακτο Συμβούλιο Περιβάλλοντος στις 23 Νοεμβρίου οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα συζητήσουν εκ νέου τους ευρωπαϊκούς στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τώρα πρέπει η δική μας κυβέρνηση να στηρίξει μεγαλύτερες μειώσεις. Για αυτό σε χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ. Τα περισσότερα 'κλικ' που θα συγκεντρώσεις εσύ θα δώσουν ακόμα ένα κίνητρο στον Πρωθυπουργό προκειμένου να διεκδικήσει και να δεσμευτεί σε πιο φιλόδοξες δράσεις για τη σωτηρία του κλίματος.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Γ. ΓΚΙΟΚΑ

Οι απολύσεις είναι ένα καθημερινό φαινόμενο σε πολλούς τόπους δουλειάς, προκειμένου να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα και να μεγαλώνει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.