O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ελπιδοφόρα πρωτοβουλία απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος..

«Φιλοδοξούμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα κυρώσει δασικό χάρτη και ελπίζουμε του χρόνου τέτοια εποχή, να έχουμε κυρώσει τους δασικούς χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων της Αττικής» σημείωσε ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η υπουργός Περιβάλλοντος Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη, αναφερόμενη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο προστασίας των καμένων γαιών του Λεκανοπεδίου, ως «πιλοτικό νομοσχέδιο», η εφαρμογή του οποίου θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα....
Στο παραπάνω πλαίσιο, το νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών και εργασιών στις περιοχές που κρίνονται αναδασωτέες μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, τόσο στις εντός σχεδίου, όσο και στις εκτός – με εξαίρεση για τα νόμιμα υφιστάμενα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές και τα δημόσια έργα που έχουν χωροθετηθεί..
περισσότερα στο:http://news24gr.blogspot.com/2009/11/1979.html

ερωτήσεις του βουλευτή κ.Γκιόκα

Ο κίνδυνος να μη λάβουν οι Ελληνες αγροτοκτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του έργου για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς την υπουργό Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δέκα βουλευτές του ΚΚΕ, οι: Γ. Γκιόκας, Ν. Καραθανασόπουλος, Δ. Μανωλάκου, Γ. Μαρίνος, Ν. Μωραΐτης, Απ. Νάνος, Στ. Σκοπελίτης, Αντ. Σκυλλάκος, Αγγ. Τζέκης, Μπ. Χαραλάμπους.