O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ο ΚΟΥΡΟΣ σε άσκηση..

Άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ 2010» πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριου Τασούλα, αργά το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, στο σταθμό του Προαστιακού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, σε συνεργασία με την ΤΡΕΝΟΣΕ Α.Ε και με αντικείμενο Χημική - Βιολογική - Ραδιολογική - Πυρηνική (Χ.Β.Ρ.Π.) απειλή.

Το σενάριο της άσκησης, προέβλεπε αντιμετώπιση περιστατικού ύστερα από έκλυση αερίου (σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις νευροτοξικού παράγοντα) από εγκαταλειμμένη χειραποσκευή στο χώρο αναμονής του Προαστιακού Σταθμού Νέας Περάμου, Αττικής.

Λόγω της διαρροής αερίου ενημερώθηκε ο μηχανοδηγός του συρμού που μετέβαινε από Μέγαρα προς Αθήνα, να μην προσεγγίσει το σταθμό της Νέας Περάμου, με συνέπεια ο μηχανοδηγός λόγω απότομης πέδησης και πρόσκρουσης σε εμπόδιο στη γραμμή ( λόγω δολιοφθοράς ) 250 μέτρα πριν το σταθμό, να χάσει τον έλεγχο αυτού με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την ανατροπή του, περίπου 150 μέτρα πριν από την αποβάθρα της Νέας Περάμου.

Από τον εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ο μηχανοδηγός και άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες, οι οποίοι και απεγκλωβίστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες από πυροσβεστικούς υπαλλήλους που έσπευσαν στο σημείο. Επίσης λόγω της διαρροής του τοξικού αερίου, πέντε άτομα που βρίσκονται στο σταθμό αρχίζουν να παρουσιάζουν συμπτώματα δύσπνοιας, δυσφορίας, σπασμών και μερικοί λιποθυμούν. Στη συνέχεια με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων στην επιχείρηση και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Η άσκηση αποτελούνταν από τις παρακάτω φάσεις:
1η φάση: Εκδήλωση περιστατικού,
2η φάση: Επιπτώσεις στο σύστημα του Προαστιακού - Εκτίμηση - Συναγερμός,
3η φάση: Κινητοποίηση προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (Προαστιακός), Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Γ.Γ.Π.Π.
4η φάση: Διοίκηση στο Σταθμό - Ανίχνευση - Επέμβαση - Διάσωση -Απολύμανση - Ιατρική αντιμετώπιση
5η φάση: Υποδοχή συγγενών, φίλων επιβατών - Ψυχολογική υποστήριξη.
Στόχοι της άσκησης ήταν:
  • Η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων
  • Η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης κατά την εφαρμογή τους
  • Η δοκιμασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση εκτάκτων περιστατικών
  • Η επικαιροποίηση ή/και σύνταξη ειδικών σχεδίων εκτάκτων αναγκών
  • Η δοκιμασία και ο έλεγχος αξιοπιστίας της υλικοτεχνικής υποδομής των φορέων και των μέσων που διαθέτουν
  • Η εφαρμογή του συστήματος διαλογής, φροντίδας και μεταφοράς τραυματιών

Στη διεξαγωγή της άσκησης έλαβαν μέρος πυροσβεστικοί υπάλληλοι και οχήματα από τις Π.Υ. Ελευσίνας και Μεγάρων, την 1ηΕ.Μ.ΑΚ. και το 10ο Π.Σ. Αθηνών. Επίσης, συμμετείχαν υπάλληλοι της ΤΡΕΝΟΣΕ Α.Ε., προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., του Ε.Κ.Α.Β., της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής.

Την άσκηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρακολούθησαν εκτός του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Αθηνών Αρχιπύραρχος Περικλής Κούτρης, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραρχος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ανδριανός Μιχάλαρος καθώς και Αξιωματικοί και προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.







ερώτηση του βουλευτή Μ.Βορίδη για την λίμνη Κουμουνδούρου

εκδήλωση για τα ναρκωτικά στα Μέγαρα...

δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου

Στο Ερεβάν της Αρμενίας παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, συμμετέχοντας σε σύσκεψη επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου του 2010.

Δήλωση του Βουλευτή και Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, Βασίλη Οικονόμου, για την 15η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας)