O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

...προς όλους τους φίλους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών: να πούμε ναι στο ελεύθερο λογισμικό!



Μπορούμε να λειτουργούμε τους υπολογιστές μας χωρίς να χρησιμοποιούμε ιδιωτικά-εμπορικά λογισμικά; Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς ας πούμε... τα windows;Η απάντηση είναι καταφατική!

Όχι μόνο μπορούμε να κάνουμε τα ίδια, αλλά και καλύτερα, γρηγορότερα και ασφαλέστερα!

Οι διαχειριστές του vourkari.blogspot.com αποφάσισαν, μετά μικρή περίοδο πειραματικής λειτουργίας να περάσουν την λειτουργία των υπολογιστών τους στο ελεύθερο λογισμικό. Που σημαίνει τέρμα στις αγορές 'πακέτων' ή πειρατικών και παράνομων εγκαταστάσεων. Μπήκαμε σε λειτουργία περιβάλλοντος linux με την εγκατάσταση λογισμικού περιβάλλοντος 'ubuntu'.
Σύντομος απολογισμός: οι υπολογιστές τρέχουν πιο γρήγορα, δεν κολλάνε και δεν υπάρχουν ιοί!
Όλα αυτά με την εγκατάσταση του προγράμματος ubuntu εντελώς δωρεάν! ...και με δωρεάν αναβαθμίσεις ανά εξάμηνο!
Και δεν τελειώνουν οι εκπλήξεις εδώ: οποιοδήποτε τεχνική υποστήριξη, για προβλήματα λειτουργίας ubuntu, παρέχεται ηλεκτρονικά, άμεσα και δωρεάν από την Ελληνική κοινότητα ubuntu! Εθελοντική και αλληλέγγυα κοινότητα ηλεκτρονικής υποστήριξης!
Σε αυτό το περιβάλλον τρέχουν πλήθος εφαρμογών και προγραμμάτων, επίσης ελεύθερου λογισμικού (web browser, office suite, messaging, media apps).

Με λίγα λόγια το ubuntu είναι ένα εναλλακτικό λογισμικό αντί των windows και office!

Ακούγονται όλα αυτά κάπως αλλόκοτα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον και σε ένα περίγυρο που ακούει μόνο στο χρήμα, το ιδιωτικό συμφέρον, την ατομική επιδίωξη, τον ανταγωνισμό;...είναι όμως πραγματικά!

Εδώ στο ubuntu βρήκαμε την κοινότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία. Έστω σ αυτό τον μικρό χώρο δράσης και ύπαρξης! Και θα το στηρίξουμε!


Δείτε αυτό το μικρό βίντεο για το ελεύθερο λογισμικό. Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα σας έχουμε και άλλο πολύ(!!!) ενημερωτικό υλικό....






μπορείτε να κατεβάσετε το ubuntu (φυσικά δωρεάν) εδώ και να πείτε τελος στα windows!...κάντε κλικ στο σηματάκι:



χρήσιμα λίνκς:

http://ubuntu-gr.org/

https://help.ubuntu.com/

http://www.ubuntu.com/

...το Βουρκάρι στο zougla.gr...



απο το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

Διαβάστε αυτή την ενδιαφέρουσα πρόταση για την διαχείριση των σκουπιδιών σε μια επαρχιακή περιοχή....όταν οι άνθρωποι ψάχνουν για λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον , βρίσκουν...εμείς εδώ στα Μέγαρα;...κάντε κλικ στον παρακάτω τίτλο:


για το σύστημα εκλογής με τον 'Καλλικράτη'...

Μικτό εκλογικό σύστημα για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων προκρίνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο του νομοσχεδίου που όπως έχει γράψει η αυτοδιοίκηση gr πρόκειται να παρουσιαστεί σε πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 20 Απριλίου (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ στο:http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6286)

...ένα μειλ απο το 'stop cartel'...


Μόνη λύση η στάση πληρωμής του χρέους.

δελτίο τύπου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, 6:30μμ,

στο 2ο όροφο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ