O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

...θεατρικό δρώμενο στα πλαίσια των εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών...

" Η τέχνη εισάγει στη θεραπεία της τοξικοεξάρτησης νέους συμβολισμούς και μέσα από βιωματικές διαδικασίες βοηθά τον θεραπευόμενο να δημιουργήσει μια καινούργια σχέση με τον εαυτό του και τον κόσμο. Ειδικότερα η δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί το δράμα, τη μεταφορά και το συμβολισμό με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, την θεραπεία και την αλλαγή. Η θεραπευτική παράσταση είναι η διεργασία την οποία συνθέτουν ο προσδιορισμός των αναγκών, η πρόβα, η παρουσίαση και η απεμπλοκή στο πλαίσιο της δραματοθεραπείας."

Την Τετάρτη 14/4/2010 παρουσιάστηκε στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα πλαίσια του 8ημέρου των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον αγώνα κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών υπό τον γενικό τίτλο:''ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ", το θεατρικό δρώμενο " Ο μάγος του Οζ" από ομάδα προεπανένταξης του θεραπευτικού προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ" του Δήμου Καλλιθέας.

Φωτογραφία 1: Από την σύντομη ομιλία για την δραματοθεραπεία, με τις κυρίες Κρασανάκη Εμμανουέλα και Βάββα Βίκυ
Φωτογραφίες 2, 3: Σκηνές από την θεατρική παράσταση
Φωτογραφίες 4, 5: Ενημερωτικό φυλλάδιο από τον Σύλογο Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης (Σ.Α.Τ.), που παρέχει στήριξη στις οικογένειες των χρηστών.








ο τοπικός τύπος για την ερώτηση στη Βουλή για το Βουρκάρι, του βουλευτή κ.Βορίδη



απο την 'Ένωση Πολιτών'


Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΡΑΣΗ!!!


Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στα γραφεία του Συνδυασμού ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, στην Πλατεία Λυτάρα, συγκεντρώθηκαν 22 νέοι και νέες, που αποτελούν τα μέλη του πυρήνα της Νεολαίας του Συνδυασμού. Η νεανική τους ορμή, η φρεσκάδα, οι νέες ιδέες αλλά κυρίως η όρεξη για σύγκρουση, αλλαγή και η απαίτηση για ένα καλύτερο αύριο ήταν το στίγμα, που έθεσαν.

Τα μέλη της Νεολαίας υποδέχτηκε ο επικεφαλής της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» Δημοτικός Σύμβουλος κος Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος τους καλωσόρισε λέγοντάς τους, πως αυτοί είναι η δύναμη του μέλλοντος και το μελλοντικό στελεχιακό δυναμικό της πόλης και ότι όποια προσπάθεια γίνεται για την βελτίωση του επιπέδου ζωής στην πόλη θα έχει αντίκτυπο στην ζωή τους για τα επόμενα χρόνια. Τους ζήτησε να είναι απαιτητικοί, πρωτοποριακοί, να καταθέτουν νέες και προωθημένες ιδέες, να εργαστούν για ένα καλύτερο αύριο και το κυριότερο να ελέγχουν την απόδοση και τον τρόπο διοίκησης από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή ως ευσυνείδητοι και ενεργοί πολίτες. Άμα δε η «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» αναλάβει την Διοίκηση του Δήμου, να είναι η Νεολαία η φωνή της συνείδησης και να απαιτεί συνεχώς και αδιαλείπτως διαφάνεια, εάν πάψει να υπάρχει, όπως επίσης και πραγματοποίηση όσων είχε υποσχεθεί, εάν αυτά δεν υλοποιούνται.

Στην Νεολαία επίσης δόθηκε η δυνατότητα χρήσης των γραφείων του Συνδυασμού για την διενέργεια των συνεδριάσεών της αλλά επίσης και για οποιαδήποτε άλλη διεργασία. Όπως ελέχθη, προγραμματίζονται διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι οποίες θα έχουν σκοπό, να προσεγγίσουν την νεολαία της πόλης, να την ευαισθητοποιήσουν και να την ενεργοποιήσουν. Άλλωστε είναι υποχρέωση όλων να είναι ενεργοί πολίτες και όχι ιδιώτες, διότι ως γνωστόν το μέλλον ενός τόπου καθορίζεται και εξαρτάται από τους ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες. Όσο πιο πολλοί υπάρχουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΡΔΕΛΗΣ


Ένα πολύ μεγάλο πλήθος συμπολιτών, έμπλεο συναισθημάτων θλίψης και οδύνης, συνόδευσε τον γιατρό Κώστα Μπερδελή στο ταξίδι του για την τελευταία και μόνιμη κατοικία του. Ο θάνατος τον χτύπησε αστραπιαία το μεσημέρι της Τετάρτης ,7 Απριλίου 2010, και ο χάρος τον «πήρε» πριν προλάβει να πέσει κάτω. Έτσι έφυγε “όρθιος” και αγέρωχος, όπως ήταν πάντοτε.

Ο αείμνηστος Κώστας Μπερδελής προσέφερε πάρα πολλά στην κοινωνία των Μεγάρων. Έδωσε ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή του για την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και δημοκρατική ευαισθησία για πάρα πολλά χρόνια από τις καίριες θέσεις του Αντιδημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την θέση του Προέδρου δίδαξε ήθος, ευπρέπεια και δημοκρατικότητα, προστατεύοντας την αντιπολίτευση από τις αυθαιρεσίες και την αλαζονεία της Διοίκησης. Παράλληλα όμως έδωσε όλη του την ζωή για τον συνάνθρωπο, κυρίως μέσω της ιατρικής επιστήμης του. Δεν υπήρχε ώρα του 24ώρου, που να μην μπορούσε κάποιος να βρει τον γιατρό Κώστα Μπερδελή. Ήταν παρών πάντοτε στις δύσκολες στιγμές και πολλές φορές, αναγνωρίζοντας αντικειμενικά τις οικονομικές δυσκολίες συμπολιτών, προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του. Με τις επιτυχημένες δε και έγκαιρες διαγνώσεις του έσωζε την ζωή των συνανθρώπων του.

Στην προσωπική του ζωή ήταν πάντοτε χαμογελαστός, ήρεμος, πράος, μειλίχιος, προσηνής, καλοσυνάτος, ευγενής και πάντοτε καλοντυμένος. Ήταν ένας πραγματικός ευπατρίδης και έτσι θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Ένας άνθρωπος πεθαίνει, όταν σβήνει από την μνήμη των ανθρώπων. Όμως η δράση, η προσφορά, η συμπεριφορά και γενικά η στάση ζωής του αειμνήστου Κώστα Μπερδελή ήταν τέτοια, που είναι πολύ δύσκολο ,να σβήσει από την μνήμη των συμπολιτών.

Καλό ταξίδι αείμνηστε Κώστα Μπερδελή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μεγαρικής γης που σε σκεπάζει.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

για τις εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών στα Μέγαρα