O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

...οχι στην ανοχή των περιβαλλοντικών εγκλημάτων στα Μέγαρα!


Την Τετάρτη που μας πέρασε ο φωτογραφικός φακός του megara-press κατέγραψε ακόμη ένα στιγμιότυπο από την σειρά των περιβαλλοντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Μέγαρα: την ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και καλωδίων από σκηνίτες ρομά της περιοχής με εμπορικό σκοπό!

Η διαδικασία αυτή, δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα και την γη από τις καρκινογόνες ουσίες που εκλύονται από την καύση των υλικών αυτών στο ύπαιθρο.

Η πρακτική αυτή είναι αναμφίβολα καταδικαστέα και πρέπει να σταματήσει.
Θα περίμενε κανείς, οι δημόσιες υπηρεσίες να παρέμβαιναν άμεσα σε κάθε περίπτωση αφού το έγκλημα διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας. Αλλά αφού αυτό δεν γίνεται, να το εξαναγκάσουμε εμείς:

  • ο κάθε ευαισθητοποιημένους πολίτης οφείλει να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες εγκληματικές πράξεις από όποιον και αν διαπράττονται στην αστυνομία και την πυροσβεστική. Επώνυμα, απαιτώντας την προσωπική του ενημέρωσή, για τις ενέργειες της υπηρεσίας.
  • ο δήμος οφείλει να περιλάβει το ζήτημα για συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση του δ. σ. με θέμα τα περιβαλλοντικά προβλήματα των Μεγάρων. Με συγκεκριμένες προτάσεις προς εφαρμογή.

Κανένας περιβαλλοντικός βιασμός δεν μπορεί να είναι ανεκτός υπό το οποιοδήποτε πρόσχημα. Αν υπάρξει μια εξαίρεση θα υπάρξουν πολλές.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΝΉΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ! Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

για τους αρχαιολογικούς χώρους των Μεγάρων

7643-17-03-2010 Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων των Μεγάρων

"εντονη ανησυχία για τα πτηνοτροφικά απόβλητα στα Μέγαρα"

καρχαρίας στο Πόρτο Γερμενό σύμφωνα με δημοσίευμα

Τον τρόμο έχει σπείρει στους λουόμενους του Πόρτο Γερμενό και της Ψάθας, η εμφάνιση ενός καρχαρία, ο οποίος κυκλοφορεί εδώ και αρκετές μέρες στις ακτές της περιοχής, σύμφωνα με δημοσίευμα του magoulaonline (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας που κυκλοφορεί στο Πόρτο Γερμενό ανήκει στο είδος με την επιστημονική ονομασία «Alopias vulpinus» γνωστός ως αλεπού της θάλασσας. Είναι εντελώς ακίνδυνος για τον άνθρωπο και συναντάται πολύ συχνά στα ελληνικά πελάγη και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Παρακολουθήστε σχετικό video: