O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Το ν/σ για τη βιοποικιλότητα παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το σχέδιο νόμου για την προστασία της βιοποικιλότητας παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο επιχειρεί με ολοκληρωμένο τρόπο την προστασία της βιοποικιλότητας ως εθνικού κεφαλαίου και κρίσιμης παρακαταθήκης της χώρας για το μέλλον.

Συντονίζει τις διατάξεις περί προστασίας της βιοποικιλότητας με τη δασική νομοθεσία και κρατά τα στοιχεία που ενισχύουν την προστασία ενώ προσαρμόζεται στις διεθνείς συμβάσεις και προδιαγραφές (π.χ. την κατηγοριοποίηση των προστατευομένων περιοχών της IUCN) προσαρμοσμένες στο ελληνικό δίκαιο.

Απλοποιεί επίσης τις διαδικασίες χαρακτηρισμού περιοχών προστασίας, αλλά και αποσαφηνίζει τι επιτρέπεται και τι αποκλείεται από αυτούς τους σημαντικούς θύλακες βιοποικιλότητας και φυσικών πόρων.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει κενά που αφορούν για παράδειγμα στην προστασία των μικρών υγροτόπων και στα μέτρα διαχείρισης και προστασίας των περιοχών του κοινοτικού δικτύου Natura 2000.

Για τον εν λόγω σκοπό, στο ΥΠΕΚΑ εργάστηκαν δύο ομάδες με στελέχη από τις υπηρεσίες Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Διεύθυνσης Δασών και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ΜΚΟ.

Οι ομάδες επεξεργάστηκαν το κείμενο της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για τη βιοποικιλότητα καθώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα.

http://www.econews.gr/2010/06/16/nomosxedio-biodiversity/

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ... ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟ "ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ" ΣΤΗ ΒΑΡΕΑ

θέατρο στα 'πευκάκια' Μεγάρων...


Με χρήση των υλικών της φύσης (πέτρα, ξύλο, φυτά) και πολύ μεράκι, συνεχίζονται οι εργασίες
ανάπλασης στο αλσύλλιο ¨ΠΕΥΚΑΚΙΑ¨
περισσότερα εδώ

το Βουρκάρι στον τοπικό τύπο