O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η αποχέτευση στα Μέγαρα ολοκληρώθηκε μεν, όμως οι παράνομες συνδέσεις με τον αγωγό ομβρίων παραμένουν !!!

Καλό το έργο της αποχέτευσης! Αρκεί βέβαια να λειτουργεί κανονικά και απρόσκοπτα. Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Ο δήμος πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα! Οι κάτοικοι πρέπει πιθανόν να διευκολυνθούν στις συνδέσεις, που πρέπει όμως να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Φωτογραφικό αφιέρωμα στην 2η εθελοντική αιμοδοσία του "ΚΟΥΡΟΥ"

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων η 2η (καθιερωμένη πλέον δύο φορές το χρόνο) εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία της "Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων - Α.Ο. Κούρος" σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας". Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ Μεγάρων, ενώ ο Δήμος Μεγάρων παρείχε σε ετοιμότητα το ασθενοφόρο με τον οδηγό του.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και πάλι αρκετά σημαντική. Περίπου 40 άτομα προσήλθαν, ενώ συγκεντρώθηκαν 24 φιάλες αίμα. Στο τέλος της αιμοδοσίας μοιράστηκαν αναμνηστικοί έπαινοι και δώθηκε ως συμβολικό δώρο ένα δενδρύλιο σε κάθε συμμετέχοντα. Παράλληλα δεν έλειψε και ένα καλό πιάτο σπιτικό φαγητό (μαγειρεμένο από τις εθελόντριες του συλλόγου!) για όλους τους παρεβρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους.
Τα μέλη του "Κούρου" ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εθελοντική αιμοδοσία τους τον Απρίλιο του 2011, παραδίδοντας ακόμα μια φορά σε όλους μας μαθήματα υψίστης ανθρωπιάς, εθελοντισμού και ευεργεσίας προς τον συνάνθρωπο.