O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Οι πρώτες δημοσιεύσεις για τον επερχόμενο καθαρισμό του Βουρκαρίου στον τοπικό τύπο

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο "Φορέας των Συλλόγων για την Προστασία του Βουρκαρίου" διοργανώνει για μια ακόμα φορά την εθελοντική προσπάθεια για τον καθαρισμό του υγροτόπου των Μεγάρων.
Δύο είναι τα μηνύματα αυτής της δράσης:
- Θέλουμε τον τόπο αυτό καθαρό και έτοιμο να υποδεχθεί τα πουλιά, τους μόνιμους επισκέπτες του!
- Απαιτούμε την προστασία αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος που βρίσκεται στον τόπο μας. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε! Πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές!







Μαγευτική η βραδιά μελοποίησης ποιημάτων την περασμένη Παρασκευή στα Πευκάκια

Μια μαγευτική βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι παραβρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο ανοικτό θέατρο στα Πευκάκια Μεγάρων.
Ο Γιώργος Κουλουριώτης με την παρέα του, τον σπουδαίο μουσικό Παναγιώτη Ζαφειρίου στο ακορντεόν, τον εξαίρετο Δημήτρη Σανδαλή στο κοντραμπάσο και τη μοναδική συνερμηνεύτριά του Μαρίνα Τσουρέ, μάγεψαν το κοινό σε μια συναυλία από μελοποιημένα ποιήματα και συναισθήματα. Παράλληλα οι ζωντανές και καθάριες αφηγήσεις του Θανάση Βαβλίδα και οι εκφραστικές απαγγελίες ποιημάτων από την Μαρία Καστάνη καθήλωσαν το νου και τη σκέψη ταξιδεύοντας μας στη συναισθηματική πραγματικότητα της εποχής και της στιγμής στην οποία γράφτηκαν σημαντικά ποιήματα, καταθέσεις ψυχής και έκφρασης.