O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

...κλείνει το Μουσείο Μεγάρων!

"Κλειστό λόγω απόλυσης του φυλακτικού προσωπικού" έγραφε η ταμπέλα έξω από το Μουσείο Μεγάρων! Αυτή είναι η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού! (ωραίο έργο επιδεικνύει το Υπουργείο!)...Ένα μουσείο που κατασκευάστηκε και λειτούργησε με πολύ κόπο προσπάθειες και μεράκι και από τους ανθρώπους των Μεγάρων κλείνει λόγω... οικονομικής κρίσης! Ντροπή και αίσχος!

Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ακόμη...το μνημόνιο είναι εδώ! Μας επισκέπτεται στα Μέγαρα με εκκωφαντικό θόρυβο. Περιμένουμε τις αντιδράσεις και τις πρωτοβουλίες του δήμου, της νομαρχίας των βουλευτών.

"Αμύνεσθε περί πάτρις" ...μήπως θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε το σύνθημα;


και μια σχετική επιστολή απο τον κ.Νικόλιζα:

Κύριοι, σας αποστέλλω το εξώφυλλο της εφημερίδας μου όχι για διαφήμιση αλλά για να διαπιστώσετε την απόλυτη ξεφτίλα και την ντροπή της πόλεως. Ο κ. Γερουλάνος, η κυβέρνηση και οι συν αυτώ έκλεισαν το μουσείο Μεγάρων με συνοπτικές διαδικασίες την Δευτέρα το πρωί. Η επίσημη δικαιολογία όπως θα διαπιστώσετε και από το χαρτί που είχε τοιχοκολληθεί πάνω στην εξώπορτα του μουσείου είναι ότι δεν υπάχει φυλακτικό προσωπικό. Μετά την φωτογράφηση που έκανε η εφημερίδα μας, το χαρτί κάποιοι το εξαφάνισαν προφανώς για πολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.
Το μουσείο είναι ο μόνος λόγος που θα έδινα μάχη ακόμα και με κόστος της ίδιας μου της ζωής, μιας και ήμουν ένα ςαπό τους πρωτεργάτες και πρωτοστάτες στην υιλοποίηση με αγώνες και μάχες που δώσαμε με τον αείμνηστο Γιώργο Καστάνη Λιάντρο.
Απλά ρωτάω: μήπως τελικά πρέπει να κατεβάσουμε και τα παντελόνια μας και να στηθούμε στο Φόρο, αφού ΄την πόλη την ξεβράκωσαν στην κυριολεξία οι κυβερνήσεις και όλοι αυτοί που ζητούν να τους ψηφίσουμε;
Νικόλαος Ε. Νικόλιζας


'ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ' - δελτίο τύπου


Θύματα τροχαίων ατυχημάτων πέφτουν οι λιγοστές εναπομείνασες αρκούδες στην Μακεδονία. Διαβάστε σχετικά στην ανακοίνωση της οργάνωσης 'αρκτούρος' εδώ.

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου