O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κερατέα: ένταση και επεισόδια για το ΧΥΤΑ


Ένταση επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στην Κερατέα, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ κατοίκων, που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του ΧΥΤΑ, και αστυνομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι κάτοικοι, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή, είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο ΧΥΤΑ με υδροφόρες και αυτοκίνητα, προκειμένου να εμποδίσουν μηχανήματα της εταιρίας που κατευθύνονταν στον χώρο της χωματερής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία έβαλαν φωτιές στις καλαμιές στην άκρη του δρόμου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, ωστόσο οι εργασίες δεν ξεκίνησαν γιατί η δημοτική αρχή της περιοχής έχει κάνει προσφυγή υποστηρίζοντας ότι η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος.

Στον τόπο των επεισοδίων έχει μεταβεί εισαγγελέας και γίνονται διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους.

Για το econews

ελάτε την Κυριακή στο σεμινάριο παρατήρησης πουλιών!

Θα χαρούμε να είμαστε μαζί την Κυριακή στο σεμινάριο παρατήρησης υδρόβιων πουλιών που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στο Βουρκάρι σε συνεργασία με τον "Φορέα".

Περισσότερες πληροφορίες στο :
http://vourkari.blogspot.com/2010/12/blog-post_2115.html

μια συνάντηση για τους μικρούς φίλους της Ορνιθολογικής

Η Ορνιθολογική σας προσκαλεί στις Μέρες Πόλης!


η Ορνιθολογική σας προσκαλεί σε μια γιορτή στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στην Πανεπιστημίου, στις πρώτες χειμωνιάτικες μέρες, 11.00 το πρωί με 15.00 το απόγευμα!


Ανοιχτή Επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Οίτη